Предотвратиха нов атентат във Франция, задържаха двама

За терористичния акт можело да бъде използван рицин
Обновена: 18 май 2018 10:57 | 18 май 2018 10:40, Елка Василева
6
Предотвратиха нов атентат във Франция, задържаха двама
Снимка: архив, Reuters

Френските власти са предотвратили възможно нападение с използване на рицин или експлозиви и са арестували двама братя от египетски произход, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като цитираха френския вътрешен министър Жерар Колон.

Властите са проследявали екстремистка дейност в социалните мрежи и са открили двама млади мъже, "подготвящи се да извършат нападение с експлозиви или рицин", заяви Колон по телевизия Бе Еф Ем .

Той каза, че мъжете са от египетски произход, но не посочи тяхното гражданство, нито даде повече подробности за това къде или кога са били арестувани. По думите му те са се обучавали как да правят отрова с рицин.

Съобщението беше направено няколко дни след като ислямски екстремист намушка с нож петима човека в Париж и в момент, когато Франция все още е обхваната от тревога след поредицата смъртоносни нападения през последните години, отбелязва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция ще премине и през това. Vive la France! Най-великата и най-значимата цивилизация от времето на Рим насам!
5
0
 
0
 
! Отговори
Айде да помислим преди 5 години
"Айде да не се опитваш да оправдаваш чудовищната некадърност..."Чак пък чудовищна, ти вероятно никога не допускаш грешки?Айде помисли си за всички онези пъти когато не са ги хванали. Няма как да разберам за тях.Иначе причина за хейтване винаги ще си намерим, типично е неудачниците ;)
4
1
 
1
 
! Отговори
До Айде да помислим преди 5 години
Айде да не се опитваш да оправдаваш чудовищната некадърност на така наречените френски командоси! Плюс некадърността на тези, които са планирали изпращането им. Те ако са могли да се развъртят са щели да го направят. Знаем колко са арогантни западняците по отношение на източните им съюзници, втора категория за тях. Каквото и да бяха направили щеше да се потули, и да ги изкарат тихомълком от България, както и стана, ама шубето е голям страх...
3
1
 
0
 
! Отговори
Айде да помислим преди 5 години
Айде да помислим, какво щеше да стане ако френски командоси се бяха развъртяли на чужда територия, атакувайки граждани на държава съюзник?Картинката става малко по-различна, нали?Аз наричам професионализъм това, че не са реагирали и са се оставили в ръцете на селяните.Останалото са весели хуморески, забавни, но далеч от истината.
2
1
 
2
 
! Отговори
Ямбол деди преди 5 години
Пен-дали,в кое село беше у България,някъв дядка натръшка 2 ли 3 *** ли,от спец частите.Гей-таци,терори. ловили,шарани на техен язовир
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФРАНСЕТА ТА НИЩО НЕ ЗАДЪРЖАТ,ГОЛА ВОДА СА, ТВА СА АРТИСТИ ПОРЕДНАТА ПОСТАНОВКА,ПАРИТЕ СА ИМ СВЪРШИЛИ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЪБУЖДАТ ПО ЗАСПАЛИТЕ СИ СЪНАРОДНИЦИ