Мадуро обвини САЩ: Скроиха конспирация срещу Венецуела

Арестувани са група военни, "продали се на предатели"
25 май 2018 12:00, Елка Василева
22
Мадуро обвини САЩ: Скроиха конспирация срещу Венецуела
Николас Мадуро. Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро, преизбран в неделя и встъпил вчера в длъжност, обвини САЩ, че са скроили "конспирация" срещу страната му, предаде Франс прес.

След като положи клетва пред Учредителното събрание, в което влизат единствено негови привърженици, Мадуро отпътува за министерството на отбраната, където армията - негов решаващ съюзник, "препотвърди лоялността си" към държавния лидер.

По време на втората церемония Мадуро съобщи, че са арестувани група военни, обвинени в "конспирация". Не се знаят чиновете и броят на задържаните, заговорничели според него по нареждания от САЩ и Колумбия с цел "да бъдат суспендирани изборите" от неделя.

Още по темата

Според президента социалист заподозрените са признали, че "са се продали на предатели, които са им плащали в долари от Колумбия, за да предадат честта, морала и лоялността на нашите въоръжени сили".

Петдесет и петгодишният президент, който е на власт от 2013 г., положи клетва вчера, но новият му шестгодишен мандат започва на 10 януари, пише БТА.

Мадуро каза, че в страната са открити заговори, финансирани, насочвани и насърчавани от САЩ, съобщи ДПА. Крайната им цел била държавен преврат.

Според публикации в медиите общо 15 военнослужещи от флота, военновъздушните сили и националната гвардия са били задържани преди изборите и обвинени в заговор. По думите на Мадуро ръководителят им е избягал в Колумбия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са империя на злото - те с лъжа проведоха арабската пролет и са причина за трагедията в арабския свят , те заразиха с рак 6 световни лидери , те манипулират,купуват , убиват ,не се спират пред нищо, за да владеят богатствата на света ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ко ша прайм ся?
10
2
 
9
 
! Отговори
ГНЯВ преди 5 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО САЩ , ЦРУ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО , ЗА ДА ИЗБЕРАТ ПРАВИЛНИЯ ЗА ТЯХ ЧОВЕК , КОЙТО ЩЕ ГИ СЛУША И ЩЕ ИМ СЛУЖИ ВЯРНО - ПРИМЕРИ РУМЪНИЯ , БЪЛГАРИЯ , УКРАЙНА ............ В ЦЕЛИЯ СВЯТ - АМЕРИКА НАД ВСИЧКИ
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този като Путин л все американците са му виновни !
8
5
 
4
 
! Отговори
niki преди 5 години
На социалистите все някой им е виновен, че не им работи социализъмът!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех тези борци срещу капитализма.Мадуро що не обесни къде са парите от петрола на Венецуела.Всичко епод негов контрол,Венецуела е една от най богатите държави и износителски на петрол,а населението няма пари за тоалетна хартия.Как става това.Къде са парите?
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дам..те всички комунисти..все сащ им виновен.На родните копейкаджии, също.
5
7
 
13
 
! Отговори
8===o преди 5 години
С некадърен социалист начело никоя държава няма нужда от външни заговори за да бъде съсипана.
4
7
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Когато се овластят прости и некомпетентни популисти, резултатът винаги е катастрофален за държавата! Това е положението, няма нужда от конспирации!Прекалената социалност води до мързел и ниска производителност!
3
10
 
7
 
! Отговори
shady преди 5 години
То може и да е истина /или поне донякъде/ това дето Мадуро казва, но че и той не става за президент е вън от съмнение.
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, тъпите кравари направиха национализацията във Венецуела.Те са виновни!Хахахаха
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха краварите не се занимават с подобни неща, както не са финансирали комунизма и фашизма за да напр.авят някоя револция с някои монарси Като стана на въпрос защо принц Хари беше на сватбата със същата униформа, каквато имаше Николай Втори и защо принц Хари много прилича на Николай Втори.