С воден пистолет в ръка: Баба Златка вдигна на крак Мюнхен

Българката бе арестувана след като предизвика полицейска акция
91
С воден пистолет в ръка: Баба Златка вдигна на крак Мюнхен
Снимка: "Монитор"

Българската баба Златка вдигна на крак полицията в Мюнхен и пътниците в един от влаковете на градската железница, след като ги изплаши сериозно с детски воден пистолет.

Жената живее тихо и кротко със семейството си в градчето Гемеринг край Мюнхен, но преди дни стана причина за мащабна акция на полицията на централната гара на баварската столица.

Българката пътувала с двете си внучета и две други деца. Едното от децата, малкият й внук Християн (на 3 години) поискал да му даде бонбон и баба Златка бързо отворила чантата си в търсене на лакомството, разказва "Монитор".

Докато тършувала из багажа си, жената извадила водния пистолет на момчето, което се превърнало във фаталната й грешка.

Покрай последните терористични атаки и по-специално тази в търговски център на Мюнхен, местната полиция, както и жителите на града, са особено чувствителни, когато видят оръжие на публично място.

Шашнатите пътници, които забелязали пистолета в чантата на баба Златка, веднага съобщили за това по специалната връзка с машиниста. Той пък веднага извикал полиция. 

На следващата станция – централната гара на Мюнхен – чакал полицейски екип, готов на всичко, защото  съобщението било достатъчно тревожно - "Жена с огнестрелно оръжие в железницата".

"В интерес на истината водното пистолетче изглеждало съвсем като истинско", коментира по-късно говорителката на местната полиция Петра Видман, цитирана от в. "Билд".

Баба Златка била арестувана, а оръжието – конфискувано. Жената била отведена в близкия полицейски участък заедно с четирите деца. "Много се уплаших – казва тя – Навсякъде имаше полиция, всички бяха въоръжени".

Градската железница била блокирана за около 20 минути.

Българката била принудена да плати 100 евро залог за "носене на оръжие, което прилича на истинско".

Местната полиция призовава жителите да избягват да носят подобни "играчки", защото макар и да не са истински, те предизвикват паника в обществото.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 9 месеца
Плюйте Германия сега! Б България 18 годишен ученик имаше бутафорен калашник и го защитавахте, че бил дете! Така трябва да се действа, живеем в такива времена! Плюехте нашата полиция! Е, виждате че навсякъде по света е опасно и трябва да сме внимателни! Независимо за какви хора става въпрос, млади или стари , незнаем вече кой колко е изперкал и на кой колко му е платено!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За тези ербаб мъжаги където пускат смело децата си да играят където си искат и се смеят на англичаните и германците че пазели децата си, нека прочетат само от днес две "приятни"новини за родители. Тази за мъжът дето гонил деца с нож в хасковско и тази "Къде е 13-годишната Лиляна от Монтана? МВР я търси".
76
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 62
"Дойде един англичанин и сме на детски рожден ден. Българите си пуснаха децата в къта и толкова, а оня за миг не се отдели"
---
Англичаните просто са по-загрижени родители. Не са безотговорни като българите. При това той е в чужда страна. И аз като отида в Гърция, не се отделям от децата си. Колко му е някоя ромка да го отвлече и продаде детето ми. Мисли малко преди да говориш.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като чета коментарите до тук се сещам за поговорката "примял се хърбел на щърбел".
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Немската полиция просто си гледа работата. Прави всичко възможно за да осигури сигурността на гражданите си а вие им се присмивате и сте много доволни от масовата пристъпност в Бг, кражбите, измамите, жертвите по пътищата, извращенията в училищата, детските домове, побоя на доктори и др. Браво, не виждам как ще се оправите през следващите 100 г.
73
0
 
5
 
! Отговори
24834 преди 9 месеца
До ?

Санкциите се разширяват. За Путин е ясно - въпросът ти е по-скоро отговор.
72
2
 
15
 
! Отговори
46261 преди 9 месеца
До това положение ги доведе "гостоприемството" за всякакви - сега изпадат в паника от водно пистолетче, а какво стана с европейските ценности, с витиеватите мантри за милосърдието, за проибщаването, за правата наа този и онзи? Защо резултатъът е този ПОВСЕМЕСТЕН СТРАХП? Защо гражданите на Германия в собствената си стана не могат да живеят спокойно? Оказва се, че терористите са постигнали важна цел - германците живеят в под напрежение и в очакване на атаки. Браво на фрау Ангелинка!
71
2
 
4
 
! Отговори
? преди 9 месеца
да питам
Путин замесен ли е?
Ще има ли санкции?
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 69
И какво като е ромка. Ти в градски транспорт майка с деца които носят пластмасови саби не си ли виждал. Дай да опандизим всички майки които имат момчета.
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баба Златка вече е германска ромка,грижа е на Германия.Не разбирам защо ни занимавате.
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами аз имам разрешително за оръжие, не водно а бойно. И кое правим ако се кача във влака с него. Терорист ли ме броят?
Европа е изтрескала здраво. Направо да я закриват за да и прекратят мъките.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 52
И в крайна сметка, когато момчето извади реплика, направи ли нещо нередно? И още по важен въпрос, беше ли заплаха за обществото? Правило номер 1 за демокрация: всеки е невинен по презумпция.
И къде на немците им е демокрацията точно?
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 57

С какво ще се развихрят с воден пистолет ли? Не могат да хващат истинските терористи, камикадзета и изнасилвачи, но веднага се нахвърлят на беззащитни хора. Смешни стават вече.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Грешно разбирате думите спокойствие и свобода.
Спокойствие е е да не не се притеснявам, че в мола ще ме застрелят, а свобода е децата ми да си ритнат топката в съседа и спокойно да влязат да си я вземат без да бъдат застреляни или бити.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
63
Взел си ми го от устата. Германия - тази войнстваща нация, която за малко да превземе целия свят, сега треперят от един воден пистолет. Не е истина, какво ги направиха американците след Нюрнбергския процес.
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германците съвсем изтрещяха.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кое ти е спокойно. Пускаш ли си децата сами на улицата да играят?
И оставяш ли ги сами в детския кът, или ходиш след тях като зомби.
Дойде един англичанин и сме на детски рожден ден. Българите си пуснаха децата в къта и толкова, а оня за миг не се отдели (в Англия глобявали ако не си на метър зад детето)
61
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 59
Какви ги говориш? На коя планета живееш? Аз в Германия живея сто пъти по-спокойно отколкото в Бг. Сега ми настръхва косата като си помисля, че трябва да изкарам две седмици в България това лято.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Живея на село, близо до Варна. След 4-5 часа улиците са пълни с деца с пушки. Направо трябва цялата жандармерия да командироват.
За сега най-лошото е когато трябва да се прибираме (налага се да обиколя цялото село за да разбера в коя точно къща са се заврели децата) Е и току някой ме стреляне с някое топче :)
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баба с воден пистолет ловят, терористи с калашник не им се получава. Що за идиотска държава. Да живееш в постоянен страх, и да бягаш от сянката си не е работа.
И при нас никак не е цвете, но по някакъв неписан закон все още не живеем в постоянен страх.
Моите двама сина редовно са с по един автомат с топчета, и какво трябва ли да ги лежа затова че играят. Може да ни е селски манталитета, но такава паника още не сме придобили.