С воден пистолет в ръка: Баба Златка вдигна на крак Мюнхен

Българката бе арестувана след като предизвика полицейска акция
25 май 2018 07:11,
91
С воден пистолет в ръка: Баба Златка вдигна на крак Мюнхен
Снимка: "Монитор"

Българската баба Златка вдигна на крак полицията в Мюнхен и пътниците в един от влаковете на градската железница, след като ги изплаши сериозно с детски воден пистолет.

Жената живее тихо и кротко със семейството си в градчето Гемеринг край Мюнхен, но преди дни стана причина за мащабна акция на полицията на централната гара на баварската столица.

Българката пътувала с двете си внучета и две други деца. Едното от децата, малкият й внук Християн (на 3 години) поискал да му даде бонбон и баба Златка бързо отворила чантата си в търсене на лакомството, разказва "Монитор".

Докато тършувала из багажа си, жената извадила водния пистолет на момчето, което се превърнало във фаталната й грешка.

Покрай последните терористични атаки и по-специално тази в търговски център на Мюнхен, местната полиция, както и жителите на града, са особено чувствителни, когато видят оръжие на публично място.

Шашнатите пътници, които забелязали пистолета в чантата на баба Златка, веднага съобщили за това по специалната връзка с машиниста. Той пък веднага извикал полиция. 

На следващата станция – централната гара на Мюнхен – чакал полицейски екип, готов на всичко, защото  съобщението било достатъчно тревожно - "Жена с огнестрелно оръжие в железницата".

"В интерес на истината водното пистолетче изглеждало съвсем като истинско", коментира по-късно говорителката на местната полиция Петра Видман, цитирана от в. "Билд".

Баба Златка била арестувана, а оръжието – конфискувано. Жената била отведена в близкия полицейски участък заедно с четирите деца. "Много се уплаших – казва тя – Навсякъде имаше полиция, всички бяха въоръжени".

Градската железница била блокирана за около 20 минути.

Българката била принудена да плати 100 евро залог за "носене на оръжие, което прилича на истинско".

Местната полиция призовава жителите да избягват да носят подобни "играчки", защото макар и да не са истински, те предизвикват паника в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
2
 
! Отговори
Balkana преди 5 години
Za tova kato balgarite doydat v Germaniya na vsichki se obrashtat- a, ami te vsichki sa ***
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо лошо. Нека бди полицията. Поздравявам ги немците, че не оставят ромеите да се развихрят като у нас.
55
1
 
12
 
! Отговори
До Дизело преди 5 години
Ти сигурно си турчин, щом така пропагандираш етническата мешаница на българите.Но турчино, който не си турчин а азер, според генетическите проучвания не обиждай българите, защото изнасилените от турци българки са се самоубивали само и само да не родят дете от поганец!Според генетическите тестове ние и всички славянски народи на балканите сме 80% потомци на местното население на балканите, което е живяло тук от 10000 години и 20 сме славяни.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А брадато мюсли като видят не се ли паникьосват, милите дарители на меченца, и на огромни помощи за придошлите от Азия и Африка търтеи?
53
2
 
15
 
! Отговори
de преди 5 години
До Пише се МюмюнхенСлед 30 год. русите и светлокожите в немско ще са малцинство и тогава на никой няма да му правят вчпечатление подобни издънки.Между другото ромчето на заден фон не са успели да го барнат с фотошоп и си е с натуралния цвят.
52
15
 
9
 
! Отговори
Diesel преди 5 години
Еха, кефят ме коментарите относно това дали бабата е българка или не е.Коментиращите явно забравят, че точно по тези земи който е минал е оставял семето си и живущите тук сме може би най-големия тюрлю гювеч по отношение на етинческа чистота.А да не забравяме и прословутата чистоплътност на Бай ти ***, който много обича да обсъжда етническия произход на хората и да ги обижда по тази линия, забавяйки че самият той вони на чесън и пот.
51
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тук като имахме същия случай с абитурент от Смолян, с три грама мозък, извадил реплика на Калашников, всички се смяха на бг полицията, че го била арестувала, даже съветваха малкия фекалий да ги съди за полицейско насилие! Разбира се коментарите от типа на "това може да се случи само в България" и "момчето нищо не е направило", лъхащи на брутална простотия изобилстваха.
50
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз ви баба златка си е баба ви мюмюнка никаква Българка не е !!!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки та ли. бани с баба водачка ще превзема влак ...Ако едни 3 годишни хлапета и тяхната баба се смятат логично за терористи то това говори че нацията се пробужда .Означава ЧЕ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА ЖИВЕЯТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ХОРА СПОСОБНИ ДА ИЗПОВЯДВАТ И ИЗВЪРШВАТ АТАКИ ЧРЕЗ МНОГО МАЛКИ ДЕЦА .Народа там осъзнава че дори деца може да са потенциални масови убийци чрез бомби и оръжия
48
3
 
16
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Европееца, от смел и силен войн, се е превърнал в страхлива мижитурка!До това води либерализма и *** съзнанието! Жалко!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Меркел колко трябва да плати налог задето уплаши немците с тез тарамбуки и сега се плашат от сянката си Всеки немец трябва да има оръжие за да може да се защити от тарамбуките, а не да трепери като листна въшка пред една баба с воден пистолет.
46
5
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Abe ovie crnite ''Bolgari'' ja ispostraa cela Evropa
45
1
 
17
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
залози на черно приемат ли се? дали сте барнали светлината на снимката с фотошопец "малко", а?
44
5
 
20
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До обективен българинМоите впечатления са, че гърманците са нация от психопати, при всяка отдала им се възможност правят скандал с някакво болезнено наслаждение...
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Голям майтап ***, швабите са в Щутгарт! В Мюнхен са баварци!
42
2
 
38
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
По тази логика не трябва да носят и бурки из Герамния, защото всяват паника че носят колан с бомба или да допускат да се разхождат араби с бради, защото всяват паника,че са терористи! :)
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромската баба прилича на Талибанка и така я объркали с потенциална Терористка
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Златка министър на правосъдието!
39
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 5 години
ДО 18ХАХАХА
38
5
 
11
 
! Отговори
до тТт преди 5 години
То ти не капиш май, всички по света странят от тях, но българите сме единствените в света които зачислиха *** към себе си и освен това както ти казвам те построиха БГ.