Подписаха протокола за доставка на газ от "Турски поток"

"Газпром" и турската фирма "Боташ" сключиха споразумение
Обновена: 26 май 2018 23:04 | 26 май 2018 23:00,
58
Подписаха протокола за доставка на газ от "Турски поток"
Снимка: Reuters, архив

В Санкт Петербург е подписан протокола за изграждане на сухопътната част на газопровода "Турски поток" за доставка на газ към европейските потребители, предава TACC, цитира "Фокус".

В протокола "Газпром" и турската фирма "Боташ" сключиха споразумение за основните условия и параметри за строителството на този участък. Подписаните документи позволяват да се премине към практически стъпки за реализация на проекта. 

Строителството на сухопътния участък ще се извършва от съвместна руско-турска компания, която ще бъде създадена на паритетна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 47-49: Както казват, от девет реки вода за да се докаже какво:Че за Германия доставката на газ от Русия е изгодна, а за нас не. И защо? Защото, видите ли, Външнотърговския баланс на България с Русия, който е 1: 10 този на Германия и Русия. Някой вижда ли здрав смисъл в това?А от 49: Според проекта "ТАНАП" имало тръба за България? Интересно къде е, след като никой не я е виждал. Тръбите за Южен поток с години стояха на кея на пристанище Варна, а сега заминават за Турция.
52
3
 
9
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Къде е Филипов газовика дето проклинаше че Турски поток няма да има. Прочетох че са постигнали и намаление и на цената на газа. Какво правят нашите продажници.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вече е пределно ясно, че освен " Южен поток" може и да няма и " Български поток" - снощното" мачле" в Киев нещо май обърка сметките.Сега трябва немедлено да започнем да внасяме казахтански боб, че е по ефтин за да се пълнят с газ всички хъбове.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпуснахме питомното /ю. поток/, хукнахме да гоним дивото /азерски газ/А защо не от Марс?Няма да прави толкова чупки и директно в хъбчето, дето ни го обеща да се построи за месец.Друго си е да направиш евалата на янките и да те галят по главата. За това е готов и от газов поток да се откаже и майка си да продаде.
49
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тогава защо 11 млн русаци емигрираха последните години????? А по данни всеки пети иска да изчезне заради мизерията и липсата на бъдеще.
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48В Русия се живее нормално......но те бягат в бедна България - вече 400 000 руски бежанци са се струпали около базите на НАТО и не искат да са връщат в Рудия !
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
47 не м8жем им го обясни на русофилите. Щели да печелят от транзит. Да се смееш ли...22 г само по договор плащахме 10 милиарда за тръба. Всяка година отделно по 1 млрд за излишна газ, щото те ни набутваха 15 млрд кубика при няма 3 потребление. Италия се отказа от ЮП и реално тази газ е за никъде. А според Танап има тръба и за България и тя се строи.Същата ще се продължи птез Сърбия. Ама е хубаво да четеш и мислиш!!! А Русия сега ще връща 1 милиард заради високите цени на газа за Турция.А на нас?
46
10
 
13
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
В Русия се живее нормално като във всяка една страна в ес , всичко останало е манипулация и пропаганда . Пожелавам на всеки да посети Русия и след това да злослови ...
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Твоето мислене е елементарно след като сравняваш Германия с троянския кон България.Затова те съветвам да се разровиш из нета и сравни Външнотърговския баланс на България с Русия, който е 1: 10 този на Германия и Русия.Отговори си на въпроса кой плаща разликата от 9 млрд. кеш на Русия за енергийните и' доставки за България !Чети, учи се защото сметките са ти без кръчмаря - ЕС...преди да си поръчаш докара от Путин !
44
5
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 46: Много елементарно: "Като ти забие един поток". А на Германия вече са и "забили" един Северен поток, и се готвят да забият втори. Братушково благоволение? Това са икономически проекти. Ние да си правим нашата сметка - искаме ли "да ни забият" отклонение или не. Ама щяла да спечели и Русия. Това ли е проблема?
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Абе, ти не разбра ли, че това което искаш не твоята Русия не го иска, защото тя гледа и на България, и на Турция като на бъдеща Украйна.Ето защо Русия иска повече от тебе да ти забие един поток, но ти го представя като братушково благоволение.С отклонението на потока към българска Украйна Русия се застрахова от турска Украйна - диверсификация !
42
5
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 46: За Газпром ние сме дребен потребител. Но ако бяхме построили Южен поток щяхме да сме в друга позиция - да транзитираме значителни обеми. И Италия и Австрия бяха заинтересувани това да стане. Но от акъла си теглим. Баба Меркел наскоро го обясни просто: Северен поток е икономически проект, не политически. А ние от Южен поток се заехме да правим антируска политика и от това не спечелихме нищо.
41
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдете спокойни...Кремъл е по-заинтересован от вас да ви набута потока, но вечно го представят на русофилите като браЦко благоволение и тогава им хвърлят примката на врата !А, истината е, че България плаща хуманитарна помощ за гладуващия мужк, срещу газ за да не дарум !
40
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 42: Много елементарно е да се обяснява жизнения стандарт на една държава само с транзитните такси от един газопровод. Да, получават транзитни такси, но за да са по-зле и от нас (по БНП на глава от населението), нещо друго им липсва.
39
5
 
6
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Пак уюдорми и манипУлации.Подписано е за строежа на сухопътната част от проекта.Другото е празни приказки на журналисти.Дайте да видим черно на бяло кой европеиски потребители ще ползват газ от там!
38
5
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Да им е честит Турски поток - да го довършат по-скоро. Ще снабдяват през Турция и Гърция и Македония, а може и до Италия да стигне. Добре ще бъде ако Бойко договори и отклонение за нас. А можехме ние да печелим от транзитните такси, но при толкова п'родажници сред нашите политици това е трудно да се случи.
37
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37При Янукович нали потоците си бяха украински, но живееха още по мизерно !Така, че русофилските мантри за Америка е виновна върви само в руския Гулаг !
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този протокол струва на Русия 1 млрд долара, заради отстъпка на газа за Турция, и това, ако не е прахосване.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KOI TOQ PRODAJNIK DETO DADE ZLATOTO BYLGARSKO DETO GRAM NQMA V ES NA KONCESIQ?
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
JALKI ROBE NA USA TYPA SISTEMA STE