Бойни кораби на САЩ близо до острови в Южнокитайско море

Китай има претенции върху Параселските острови
Обновена: 27 май 2018 13:27 | 27 май 2018 13:25, Анисия Иванова
59
Бойни кораби на САЩ близо до острови в Южнокитайско море
Архив: Reures

Два кораба на ВМС на САЩ минаха в близост до острови в Южнокитайско море, над които Китай има претенции, предаде Ройтерс.

Според двама пожелали анонимност американски официални представители двата кораба с управляеми ракети - крайцер и ескадрен миноносец са минали на 12 морски мили от Параселските острови, разположени в район, за който Пекин води териториални спорове със свои съседи.

Двата бойни кораба са извършили различни маневри в близост до няколко от тези острова, което вероятно ще разгневи Китай в момент, когато президентът Доналд Тръмп се нуждае от сътрудничеството му за Северна Корея, отбелязва Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
"Някой трябва да вкарва малко "justice""На теория добре, но след техния джъстис трева не никне. А в повечето случаи - джъстис, ама медиен. Не "риъл".
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и китайчетата имат хиперзвукови ракети. Особено по отношение на корабчетата са много ефелтивни. Дори само кинетичната им енергия е достатъчна да ги премести в рамките на секунда с няколкостотин метра ;))
39
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 5 години
До Анонимен За кой Китай става дума? Китай на Мао и Китай днес са на светлинни години един ит друг, по времето на Мао нямаха и купичка ориз на ден, а днес са къке, къде? Няма нещо в света което да не се прави в Китай.
38
1
 
7
 
! Отговори
нн преди 5 години
САЩ ровят, но и ще си го получат. Нямат работа там дето не са желани. Светът отдавна не е това което беше след Втората световна. Хегемонията им бавно но сигурно залязва. Китай просто чака удобен момент да удари американците и да им покаже кой е No.1 в момента. И ще стане.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и 22 бойни кораба да изпратят , никой вече не ги бръсне за слива.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха , преди години другаря Мао посегна към руска земя и всички знаем какви бяха последствията , така че на тролчетат тука трябва да име пределно ясно , защо китайската инвазия е на юг , а не на север.
35
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеалното съотношение между население и територия е межсду 30 и 80 души на кв. км. Има 2 съседни страни при които това съотношение е сирно деформирано. Това се Китай в посока излишък на население и Русия в посока излишък на територия. И тъй-като тези страни имат хиляди км. общи граници съвсем ясно е какво ще се случи в следващите 30-40 години.
34
0
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-11: Е, как пък ги уцелиха точно на 12 мили ???
33
0
 
2
 
! Отговори
Майнич преди 5 години
Те китайците вече към кое нямат претенции ? От години се говори за инвазия на Китай в Сибир,и там имат претенции.Даже искали да правят ,,Китайски Щати'' на всичките с монголоидни черти народи.Време е и ,,макетата'' да научат нещо от по-големите батковци. И какъв е този ,,македонски народ'',съставен от 55 различни цвята,и племена.То гърци,албанци,сърби,***,а най-много са Българите разбира се,само 87.42%,ама ги е страх да си кажат хората,тормозят ги и ги бият.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам че на Китай му трябва жизнено пространство, поради пренаселеност, но такова неосвоено пространство има само на север от Китай.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е да имаш претенции за нещо, а съвсем друго е до го притежаваш на законно основание. Китай си позволява прекалено много. Острови за които имат претенции и други държави от района те ги обявяват за свои и след това се гневят че американски кораби минавали за да демонстрират пред Китай че не може да си присвоява и да игнорира със сила интересите на съседите си.
30
2
 
9
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
Докога империята на злото ще решава какво могат да правят китейците в китайското си море, индийците в индийския си океан и арабите в арабското си море????!?!?!!!! Няма ли най-сетне да излезе един свестен и човеколюбив световен лидер да подхвърли няколко ядрени бомби във Вашингтон ДиСи и Джю Йорк, свърталища на еврейската пасмина!?
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Дони, давай америка , мачкай здраво, ние сме с вас
28
16
 
1
 
! Отговори
! преди 5 години
До браво на САЩПрав си много. Това е като претенциите на някои наши политици да претендират за Македония и западните покрайнини в Сърбия. Те не са Български те са си сръбски и Македонски както и Добрич е Румънски.
27
5
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Краварите накрая ще бъдат тотално заринатин в добствените си говежди..... Нещо като скумрии в собствен сос. Хахаха.
26
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
отбелязва Ройтерс.==========Превод: Фейк_нюз.
25
28
 
8
 
! Отговори
браво на САЩ преди 5 години
Китай от къде на къде има претенции за тези острови и ще подлага на натиск съседите си ?! Китай да не би да е втората руска *** в света ?! На Русия и Китай трябва да им се даде добър урок да не претендират за територии ,които не са техни !
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TUK PISCHE ZA KITAI I USA NENORMALIQT USA TROL SE IZSRAL I TUK
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ALOOOU MORETO E IUJNO KITAISKO FAKT
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MORETO SE KAZVA IUJNO KITAISKO NE IUJNO AMERIKANSKO CHIII GO TYRSQT KRAVARITE TAM?