Германия и Австрия заедно – за по-строг контрол на границата

От вчера общи екипи обикалят границата
2 юни 2018 17:34, Боряна Павлова
12
Германия и Австрия заедно – за по-строг контрол на границата

С общ контрол службите в Австрия и Германия взимат засилени мерки срещу криминалната престъпност и нелегалните имигранти. От вчера австрийската и германската федерални полиции и баварската провинциална полиция охраняват общата граница в тройни екипи. Особено внимание е отделено на железопътния транспорт, съобщава БТА.
 
Тиролският проход Бренер в Алпите, който осигурява пряк път на транспортните потоци между Германия и Италия през Австрия, ще бъде контролиран от полицаи на двете държави. След три месеца ще бъде преценена ефикасността на нововъведената мярка.

Още по темата

 
Както заяви говорителят на Федералната полиция в Мюнхен Томас Боровик, в граничните райони общите действия са особено важни. Специално внимание служителите ще отделят на товарните влакове. През 2017 г. са заловени близо 1000 бежанци, пътували нелегално в товарните автомобилни ремаркета, прекарвани през прохода Бренер по железен път.
 
По австрийско-германската граница се наблюдава отлив на нелегално преминаващите. Досега през настоящата година броят им е около 14 600 души, като близо 7200 от тях са екстрадирани обратно. В първите четири месеца на тази година нелегалните са били близо 3 800, от които екстрадирани са 2100 души.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Пет преди 7 месеца
Що за подигравки? Меркел направи грешка като каза..Да дойдат ще ги приемем....но това важеше за така наречените бежанци от войната в Сирия.които вече бяха на границата на Австрия и Унгария.това важеше само за тези в началото а не за милионите от Афганистан Ирак. Турция и Африка че и Албанци се включиха в Кервана..терористи и мързели.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нещо смениха плочата фашистите... Нали досега бляха, че не искат граница, даже някакъв клоун с катyна си беше идвал на българо-турската граница да махат оградата.
Ще разберат те колко е важна нашата граница, но по трудния начин.
Смешници...
7
1
 
5
 
! Отговори
А бе преди 7 месеца
До Анонимен

За новия химн на ЕС ли говориш?Щото новия немски ще е:
"Дойчланд,Дойчланд,Аллах акбар!
Майне либе Халифат!"
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Новият химн трябва да е на пандаби мс. Просто вече им пасва идеално.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Германия трябва да бъде изгонена от ЕС и да платят на всички държави копенсации за политиката на отоворени врати на Меркел.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи първо ги канят ( от името на ЕС ), ония се юрват се кадъните, керваните и камилите... ...и после хоп! ...хлопват мандалото под носа си... ...а гостето къде? ...при Ганяяяяяя!
3
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
“Германия и Австрия заедно – за по-строг контрол на границата”
=====
Хаха!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а , май смениха политиката , какво стана със свободното предвижване на хора
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Африканците идат през Алпите в Германия, някои дори първо изкачват Еверест и после стават германски жители Тирол и Алпите трябва здраво да се пазят там е истината.