Потвърдено! Затвор за зета на крал Фелипе

Урдангарин злоупотребил с власт и пари
Обновена: 12 юни 2018 16:31 | 12 юни 2018 14:54,
5
Потвърдено! Затвор за зета на крал Фелипе
Принц Фелипе и съпругата му Летисия. Снимка: Rеuters

Върховният съд на Испания постанови, че Урдангарин, зет на испанския крал Фелипе Шести, е виновен в измама и укриване на данъци, както и в други престъпления, но го оправда по обвинението в подправяне на документи.

Магистратите потвърдиха присъдата от близо шест години затвор за съпруга на принцеса Кристина Иняки Урдангарин, макар че я намали с пет месеца, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

През 2016 г. съдът от по-долната инстанция в Палма де Майорка призна Урдангарин за виновен в злоупотреба с публични средства, с власт, измама, укриване на данъци и търговия с влияние.

Върховният съд потвърди и решението, според което принцеса Кристина се е облагодетелствала от престъпленията на съпруга си.

Разпоредено беше тя да плати глоба. Предстои съдът от по-долната инстанция да реши кога Урдангарин трябва да влезе в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
GLEDAITE V ZIVILIZOVANITE I NORMALNI DARZAVI,KOITO E ZGAZIL LUKA-DAZE ZET NA KRALJAT-GO SADJAT.A NIE V BALGARIJA........
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A DALI SADAT V BALGARIA MOGE NYAKOGA DA VKARA BORISOV V ZATVORA>DA SE NADYAVAME.
3
1
 
7
 
! Отговори
истина е преди 5 години
А крадците и бандитите в *** имат депутатски имунитет !!
2
0
 
7
 
! Отговори
Наистина преди 5 години
най-после испанците ще повярват, че има справедливост и за тези на върха! Ето Рахой се махна и правдата възтържествува. Има връзка, не е да няма. Май тя и кралската сестричка Кристина е за Пандиз палас ама хайде... тя е от семейството, а Ургандарин е все пак външен елемент.
1
1
 
11
 
! Отговори
"зета" преди 5 години
Идете в трети клас и се научете каква наставка имат думи като ден, път, огън, лакът, зет, сън, кон, крал, цар и нокът... Илитерати!