След изборите в Турция: Демокрация или ислямизъм?

Реджеп Ердоган си осигури нов 5-годишен мандат
51

3803 гледания   |  Още видео
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган затвърди властта си в ключови избори, които сам инициира година и 5 месеца по-рано от предвиденото. Така той си осигури нов 5-годишен мандат. Втори остана основният му опонент Мухарем Индже.
Още по темата

"Ердоган проведе избори по перфектен начин. Опозицията проведе прекалена демокрация. Те сбъркаха, че извъртяха номер на Мухарем Индже. Ако той бе станал лидер на партията на опозицията, щеше да има повече гласове. Ердоган губи от чара си. Оттук нататък Бог да им е на помощ на икономиката", отбеляза журналистът Илхан Андай.

Според бившия ни консул в Одрин Георги Димов поради западащото състояние на турската икономика, социалното разслоение се задълбочавало.

"Сривът на турската лира накара едни да обеднеят много, а други драстично да забогатеят. Икономиката е в много тежко състояние. Балонът ще се пръсне след изборите. Ердоган управлява автократично. За тези лидери е характерно да бъдат арогантни и постоянно да търсят срещу кого да воюват, за да подхранват авторитета си", поясни още той в "България сутрин".

Димов припомни още, че изборите се провеждат в извънредно положение, а преди това бяха арестувани журналисти и хора, поради публикациите им в социалните мрежи.

"С тези избори се утвърди националислямизмът", категоричен бе той.

"Бяха заловени чували с фалшиви подпечатани бюлетини. А за колко още не сме разбрали? Трябва да си помислим какво следва за нас. В Кърджали, чрез видео материал, Ердоган каза, че ще присъства в тези региони. Той се държи все едно е открил огъня", посочи Андай пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора журналистът изтъкна, че разговорите между София и Анкара показали, че победата на Ердоган е вдигнала цената и на Бойко Борисов.


51
Още от Русия
Новостите в пенсиите бутат рейтинга на Путин
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
hasko преди 2 седмици
Този весник никой него чете
43
0
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 2 седмици
От пет години насам само чакаме как Турция ще фалира но в същия момент гледаме как едни бабички в българия мрат като мухи по болниците с 200 лв пенсия.
42
0
 
5
 
! Отговори
Devam преди 2 седмици
Този не беше ли гл. редактор на оня вестник дето беше официално собственост на фондацията на Гюлен

Нека не забравяме че растежа на Турската икономика е 7.4%
41
4
 
3
 
! Отговори
без какпа съмнение преди 3 седмици
Ислямизъм !!!
40
2
 
6
 
! Отговори
НЕбългарин преди 3 седмици
До 39

От многото разбирачи икономисти като тебе България обезлюдя на половина. Евалла поклон пред вас вие сте създатели на икономиката!
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От кого сме най-зле бе другарю НЕграмотен Небългарине???Стига с тия вицове за богатата турция и "най-бедната"България.Като гледам как пишеш виЖте пишейки го виШТе няма смисъл да ти обяснявам на тебе и на тия с плюсовете че НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ИКОНОМИКА.
38
9
 
5
 
! Отговори
турчин от Германия преди 3 седмици
След изборите в Турция няма да има демокрация ,а ще има сикимкрация !
37
5
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 3 седмици
Ердоган ще назначава министъри и ще управлява с укази. Ние вече се возихме в такава каручка. И не ни хареса. Нека сега и комшиите да опитат.
36
8
 
3
 
! Отговори
ПЕДРОСО преди 3 седмици
У турк,цивилизованост,Дьонмета
35
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
До НЕбългарин,поздрави,много точен коментар.
34
10
 
17
 
! Отговори
НЕбългарин преди 3 седмици
Абре българи недейте рева за Турция виште си във вашата градина какво става. Оправихте я вашта и сте тръгнали и на комшиите да я оправяте. Не виждате, че вашата е най-зле от всички пак давате акъл на ляво и на дясно. След няколко десетилетия на България ще викат малката Индия.
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Идва време за строене на нови затвори в Турция....................Ердоган трябва да вкара почти 1/3 от турците и всички кюрди в затворите за да е спокоен!!!
32
9
 
7
 
! Отговори
Jo6 преди 3 седмици
Да им е ЧЕСТИТО на ***. Те са си го избрали, ще му сърбат попарата. Ще видят една демокрация и една светска държава. Да му се радват на многохилядни митинги. Евала, ашкоусун !!!
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Избори в страх........................полицаи на всеки ъгъл................................как няма да гласуват за Ердоган??
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Премахва се поста министър-председател................Ердоган ще назначава министъри и ще управлява с укази....................айде честита дикататура!!
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европа трябва да освободи последните европейски владения и свещения град Константинопол. Все едно Рим да е в чужди ръце.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както в Германия има християндемократическа партия и християндемократична власт, така в Турция ще има ислямдемократична партия и власт.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Турците сами си го избраха....................сега да му ядат попарата!!
Да видим още колко народ ще вкара Ердоган в затвора............само това ми е интересно!!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въййй
25
16
 
16
 
! Отговори
ТурчинЪ преди 3 седмици
Гледам че българите много са се загрижили за благополучието на турския народ брех брех...

Когато кемалистите управляваха инфлацията беше 60%

Ето затова Ердо печели