След изборите в Турция: Демокрация или ислямизъм?

Реджеп Ердоган си осигури нов 5-годишен мандат
25 юни 2018 10:52,
51

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган затвърди властта си в ключови избори, които сам инициира година и 5 месеца по-рано от предвиденото. Така той си осигури нов 5-годишен мандат. Втори остана основният му опонент Мухарем Индже.
Още по темата

"Ердоган проведе избори по перфектен начин. Опозицията проведе прекалена демокрация. Те сбъркаха, че извъртяха номер на Мухарем Индже. Ако той бе станал лидер на партията на опозицията, щеше да има повече гласове. Ердоган губи от чара си. Оттук нататък Бог да им е на помощ на икономиката", отбеляза журналистът Илхан Андай.

Според бившия ни консул в Одрин Георги Димов поради западащото състояние на турската икономика, социалното разслоение се задълбочавало.

"Сривът на турската лира накара едни да обеднеят много, а други драстично да забогатеят. Икономиката е в много тежко състояние. Балонът ще се пръсне след изборите. Ердоган управлява автократично. За тези лидери е характерно да бъдат арогантни и постоянно да търсят срещу кого да воюват, за да подхранват авторитета си", поясни още той в "България сутрин".

Димов припомни още, че изборите се провеждат в извънредно положение, а преди това бяха арестувани журналисти и хора, поради публикациите им в социалните мрежи.

"С тези избори се утвърди националислямизмът", категоричен бе той.

"Бяха заловени чували с фалшиви подпечатани бюлетини. А за колко още не сме разбрали? Трябва да си помислим какво следва за нас. В Кърджали, чрез видео материал, Ердоган каза, че ще присъства в тези региони. Той се държи все едно е открил огъня", посочи Андай пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора журналистът изтъкна, че разговорите между София и Анкара показали, че победата на Ердоган е вдигнала цената и на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
hasko преди 5 години
Този весник никой него чете
41
0
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
От пет години насам само чакаме как Турция ще фалира но в същия момент гледаме как едни бабички в българия *** като мухи по болниците с 200 лв пенсия.
40
0
 
5
 
! Отговори
Devam преди 5 години
Този не беше ли гл. редактор на оня вестник дето беше официално собственост на фондацията на ГюленНека не забравяме че растежа на Турската икономика е 7.4%
39
4
 
3
 
! Отговори
без какпа съмнение преди 5 години
Ислямизъм !!!
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кого сме най-зле бе другарю НЕграмотен Небългарине???Стига с тия вицове за богатата турция и "най-бедната"България.Като гледам как пишеш виЖте пишейки го виШТе няма смисъл да ти обяснявам на тебе и на тия с плюсовете че НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ИКОНОМИКА.
37
9
 
5
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
След изборите в Турция няма да има демокрация ,а ще има сикимкрация !
36
5
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Ердоган ще назначава министъри и ще управлява с укази. Ние вече се возихме в такава каручка. И не ни хареса. Нека сега и комшиите да опитат.
35
8
 
3
 
! Отговори
ПЕДРОСО преди 5 години
У турк,цивилизованост,Дьонмета
34
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До НЕбългарин,поздрави,много точен коментар.
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва време за строене на нови затвори в Турция....................Ердоган трябва да вкара почти 1/3 от турците и всички кюрди в затворите за да е спокоен!!!
32
9
 
7
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Да им е ЧЕСТИТО на ***. Те са си го избрали, ще му сърбат попарата. Ще видят една демокрация и една светска държава. Да му се радват на многохилядни митинги. Евала, ашкоусун !!!
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори в страх........................полицаи на всеки ъгъл................................как няма да гласуват за Ердоган??
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премахва се поста министър-председател................Ердоган ще назначава министъри и ще управлява с укази....................айде честита дикататура!!
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа трябва да освободи последните европейски владения и свещения град Константинопол. Все едно Рим да е в чужди ръце.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както в Германия има християндемократическа партия и християндемократична власт, така в Турция ще има ислямдемократична партия и власт.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците сами си го избраха....................сега да му ядат попарата!!Да видим още колко народ ще вкара Ердоган в затвора............само това ми е интересно!!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въййй
25
16
 
16
 
! Отговори
ТурчинЪ преди 5 години
Гледам че българите много са се загрижили за благополучието на турския народ брех брех...Когато кемалистите управляваха инфлацията беше 60%Ето затова Ердо печели
24
7
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Нека не забравяме че Ердоган спечели с над 10 милиона гласа разлика от втория на кандидат. Турците си знаят най добре кой е по добре за тях. Трябва да уважаваме избора на турския народ, в противен случай няма как да твърдим че сме демократични!
23
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборите са манипулирани, ясно е!Ей сега турците ще видят кон боб яде ли!!!