Ритуал от XV век до днес - индонезийци с дарове за вулкан

Цветя, плодове и животни полетяха към кратера на Бромо
6
Ритуал от XV век до днес - индонезийци с дарове за вулкан
Снимка: Reuters

Хиляди индонезийци изкачиха склоновете на активния вулкан Бромо на остров Ява, за да пуснат ритуални дарове в димящия му кратер, предава Франс прес.

Религиозната церемония се повтаря всяка година, като представителите на местно племе от вътрешността на страната идват тук, за да принесат в дар цветя, плодове и понякога живи животни, най-често кози и бройлери.

Други жители, които не са част от племето, се опитват да уловят от долните склонове с помощта на мрежи хвърлените дарове.

Ритуалът датира от XV век и следв легенда, според която принцесата Роро Антенг и съпругът й били бездетни.

Боговете обещали двойката да се сдобие с 25 рожби, ако жертват най-малката от тях и я принесат в жертва в кратера на вулкана. Традицията с животинските жертвоприношения се е запазила през вековете и се повтаря и до наши дни.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко прос1т народ има по света не е истина
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е страна с най-богато разнообразие на природата,рай!В много азиатски страни е красиво,проблема е,че не може човек да се разхожда където си пожелае,да не попадне на някой тигър или змии или други екзотични опасности.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама и двоен стандарт,нашите тричат кучета и нищо не им става и едва ли не целия свят ги обявява за варвари,а тея директно мятат у вулкана кози и проблеми няма хаха