Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Британският министър призова светът да осъди станалото
9 юли 2018 22:55, Анисия Иванова
209
Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън след смъртта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок", предаде Ройтерс.

Уилямсън заяви това в парламента след въпрос за заплахата за хората във Великобритания след смъртта на Доун Стърджис вчера.

"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство във Великобритания заяви, че ще третира инцидента с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до разследването. 

"Без достъп до данните от разследването и до нашите двама граждани (Сергей и Юлия Скрипал) ще смятаме инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от властите в Лондон", се казва в изявление на посолството. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
17
 
! Отговори
невероятно,Уотсън! преди 5 години
Има недвусмислени доказателства,че Русия е извършила и това нападение по личното указание на Путин!Така напр..пяната ,която излиза от устата на пострадалите след отравянето ,е в цветовете на руското знаме,а изпадналите в безсъзнание пострадали непрекъснато са бълнували -Путин,Путин!Установено е също така ,че и г-н Уилямсън отвреме навреме също изпада в безсъзнание/транс/ и бълнува!?
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой и дал тоз предмет е най-обикновенния въпрос,защо не са я питали от програмата за защитените свидетели за да знаят от кой да я опазят и да имат гаранция,че този няма пак да се появи като и предложи друг предмет по някакъв си предлог.
91
3
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 93: В Русия не ни пускат без виза? И как ще ни пускат - ние пускаме ли ги в България без визи? А американците ги пускаме - поредния голям брат (на когото не му пука за нас).Не че има връзка с темата.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Rusomraza e zaDUhal...,duhal...,duhal...:))
89
19
 
8
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Друг окупира Литва, Латвия и Естония...Друг мътеше водата в Северна Осетия...Друг взриви Чернобил...И сега кой трови с Новичок?Ами друг е разбира се!...
88
3
 
12
 
! Отговори
ББ преди 5 години
"Нужни са доказателства" !
87
4
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Русомраз: За коя от съседните ни държави не може да се спретне подобно списъче? Хайде стига русофобска пропаганда. Британците и без теб се стараят, но като че ли вече не им вярват много. Напиши нещо по темата (виж заглавието горе)
86
26
 
10
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Kaк ще е Русия, не е тя! Друг е!Друг свали и малайзийския самолет...Друг заграби Крим...Друг води война в Украйна...Друг уби Навални, Политковская и други...Друг води война в Чечения...Друг върши провокации в Грузия и Абхазия...Друг воюва в Афганистан...Друг прати танкове в Чехословакия...Друг нападна Финландия...Друг си подели с Хитлер - Полша...Друг окупира България...Друг бомбардира Варна...Друг нападна Добруджа...Друг беше против Съединението на България...Друг свали Батенберг
85
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Анонимен: В САЩ ли са застреляни повече деца в училище или в Русия? Статистиките казват друго - само децата в Беслан са повече от всички застреляни в училища в САЩ. Като добавим хилядите деца загинали по прекрасните шосета в Русия на път за школата нещата стават съвсем ясно в полза на САЩ. Та къде се живее по-добре?
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Забрави ли, че САЩ обвиниха, че Русия им е манипулира изборите? Ха-ха! Забрави ли оправданието за "Конвой," с който САЩ подслушваха Австралия и Европа? Фирмите от двата континента имали корупционни практики??!! Аз се сещам само за скандал с подкупи като аферата "Локхийд". Тя май е американска?
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СМЯХТе и руските ни "братя" не ни пускат без виза...
82
3
 
24
 
! Отговори
СМЯХ преди 5 години
Чета и се смея, колко са жалки опитите на някакви американски тролчета, да се опитат да кажат нещо.Мъчат се от гза си ги вадят ама все глупост излиза.Забавно е, като цяло.Да защитаваш тея дето са те бомбандирали и да плюеш по тези, които са ти помогнали да се освободиш, като ги наричаш поробители.Трябва да си изключително неадекватен.Моля ви се пренасяйте се всичките в САЩ! А опа... забравих... големите ни приятели от САЩ не ни пускат там без виза.... тъжно....
81
2
 
16
 
! Отговори
торба с лъжи преди 5 години
Терезия Змейска лъже англичаните за Брекзит по същия начин, по който ги лъже и за Новичок!
80
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАХАХКакво има за доказване бе пъпеш ? То е ясно и на децата че са те.
79
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Това, че Русия е *** кой ти го каза ? Защото очевидно не си ходил там!Айде пусни си Рамбо 3 или Деня на независимоста и се успокой.Ходи в Щатите да ти застрелят детето в училище.
78
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем тровят да покажат че могат, хем не са виновни. И все антируски провокации са им в главите. Да сте чули някой от Америка да каже че имало антиамерикански провокации ?
77
4
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 5 години
Айде първо докажете обвиненията си от предния случай и чак после света да се обединява с вас ;) Вие трябва да сте благодарни, че Русия е толкова търпелива и изнася на гърба си ГЛУПОСТ след ГЛУПОСТ! Ако бях аз на мястото на Путин нямаше да ми издържат нервите.Човека се оказва доста уравновесен и мъдър, въпреки ежедневното облъчване на ВСИЧКИ западни медии, какво чудовище е той.
76
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много нагли ушанките бе, не стига, че са отровили хората, ами и щели да третират случаят като антируска провокация!Гадни и нагли до цинизъм!Азиатски ***!
75
2
 
20
 
! Отговори
Зико преди 5 години
Отвличане на вниманието от вътрешната политическа криза и настъпилия в брекзит хаус. Да дадат международен достъп до разследването.
74
0
 
16
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 5 години
Само един съд може да каже кой е виновен. Гавинчо да не е този съд?