Белгия се готви за вот със защита, от външно влияние!

След година предстоят местни и парламентарни избори
18 юли 2018 20:00,
8
Белгия се готви за вот със защита, от външно влияние!
Снимка: visualhunt.com

Белгийските власти подготвят действия за защита на предстоящите догодина избори от външно влияние, съобщават местни медии, предава БТА. След година в страната предстоят местни и парламентарни избори, както и избори за евродепутати.

В подготовката участват военното и цивилното разузнаване, както и центърът за електронна сигурност. Отбелязва се, че предохранителните мерки не са насочени срещу определена държава, а целят да пресекат опитите за намеса на сили с влияние.

Предвижда се да бъде предприета обществена кампания, в която да бъде заострено вниманието на хората към разпространяването на слухове и неверни данни, както и към опити за намеса в съставянето на мнението им.

Неправителствени организации отбелязват, че няма вълшебно хапче за противодействието на пропагандата и мерките трябва да бъдат смесени - технологични, но и с участието на обществото.

Учени, заели се с изготвянето на оценка за противодействието на фалшивите новини по поръчка на правителството, са изразили отрицателно мнение за намерението в Белгия разпространението на такива "новини" да бъде преследвано от закона. Отбелязва се, че законопроект в същата посока е представен за оценка в парламента на Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
ВВП преди 5 години
Ну, бельгиец, погоди!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
a be alankooulu belgiicite tolkoz sa se opleskali vytreschno c imigrantite i osrale che neschto im see namesilo vytre mnogo qko glupaci niedni
5
0
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
"Неправителствени организации отбелязват....."Ама вие сериозно ли!Значи чичо Шорош пак ще пипа изборите.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато дойде време на изборите в България да се гласува по интернет, хакери според вас ще има ли да манипулират изборните резултати ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да ги хакне дори някое дете вече, но те като коне с капаци ще кажат, че е Путин и така ще почне третата светона войн.а Пияницата Юнкер как е избран за някакъв кой и къде е гласувал за него.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сложат шапките от алуминиево фолио, за да не ги контролират извънземните докато са на урната.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да предприемат мерки за защита те би трябвало да знаят какво точно хакерска атака ще бъде извършена явно Белгия има шпиони във Кремъл, време е Путин да изрита всички Белгийски и европейски дипломати ако има останали във Русия такива и да наложи санкции и ембарго на ЕС и да им спре газта