Япония остана без нинджи: Търсят с обява за добри пари! Но дали?

Фалшива новина започна да набира с обещание за заплата до 85 000 долара
26 юли 2018 20:20,
30
Япония остана без нинджи: Търсят с обява за добри пари! Но дали?
Снимка: Reuters

Япония страда от демографска криза, което за никого не е тайна, но страната се изправя и пред още един, малко по-непознат проблем.

Япония няма достатъчно нинджи.

Малкият японски град Ига се обезлюдява с бавни темпове. Градът трябва да поддържа икономиката си – да произвежда стоки, които някой да купува. Ига, обаче, се изправя пред проблем – все повече млади хора напускат малкото селище и предпочитат живота в големите градове.

За да засили наплива на хора, и съответно да увеличи приходите, кметът на Ига решава да се обърне към корените и историята на селището. Смята се, че Ига е родното място на нинджите, а това може би ще привлече интереса на туристите. Така и става.

Всяка година в града се стичат стотици хиляди туристи, за да посетят Фестивала на нинджите. Общината работи много усърдно, за да засили още повече интереса и да донесе големи приходи. На фестивала се стичат както чужденци, така и местни хора, които се обличат като нинджи и се разхождат из града. Провеждат се нинджа спектакли на сцена и така туристите имат възможност да се докоснат до едно по-различно изживяване Повечето хора, обаче, идват в града за твърде малък период от време.

Друг проблем, пред който се изправя страната на изгряващото слънце, е и недостигът на работна ръка. Много трудно е да се наемат работници, а още по-невъзможно е да се намерят професионално обучени нинджи.

Миналата седмица по едно от радиата в САЩ се излъчва обява, в която се казва, че Ига си търси нинджи и дори говори за предполагаемо заплащане, което изглежда доста привлекателно – от 23 000 до 85 000 долара. Всичко това оставя впечатлението, че общината в града наистина наема хора, които да станат нинджа-аниматори – професионалисти, които да забавляват туристите.

Това, обаче, се оказва фалшива новина, след като официален говорител на туристическия отдел опроверга слуховете и заяви, че такова нещо не е било обсъждано.

Въпреки това в Ига пристигат множество автобиографии от 23 страни по целия свят, включително от Япония.  Повечето изпратени писма са със запитване дали наистина наемат нинджи, но няколко мотивационни писма умолявали общината да ги вземе на работа.

От общината излизат с публично изявление, в което на няколко езика уверяват, че такава обява няма и предупреди за фалшивите новини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Япониянинджаработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VEDNAGA IM IZPRASHTAME 100 000 NINDGI-MANGI.
21
0
 
4
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Може да им изпратим няколко човека от Коиловци. Те са родени професионални нинджи!
20
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Как са разбрали че са останали без нинджи след като никой не може да види нинджа особено черна? Те са майстори в дегизировката. А и няма информация за тях защото всички знаем че видиш ли черна нинджа няма да останеш дълго жив за да кажеш на когото и да е. Съжалявам ако прозвучи като расизъм *** има само черни нинджи. Видиш ли нинджа в друг цвят то знай това не е нинджа а менте от Китай!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да взимат нашит нинджи, т.нар. пингвини.
18
0
 
4
 
! Отговори
citizen преди 5 години
Нормално, вече всички искат да са меринджеи. Нинджи не останаха :)
17
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
И вие трябваше да сложите за заглавие точно фалшивата новина? В много медии напоследък забелязвам тенденция да се привлича интереса на читателите и да се поставят заглавия които не отговарят на истината. Като читател искам де ви обърна внимание на следното: Че темите, които ме интересуват ги чета без значение на заглавието, а когато сложите фалшиво заглавие мисля, че това повече дразни читателя.
16
0
 
9
 
! Отговори
сенсей преди 5 години
само бяла нинджа може да убие черна нинджа
15
0
 
8
 
! Отговори
Бойко стягай багажа преди 5 години
Боооойко нали си будииист . Щом казваш, че си и каратист, стягай багажа да ставаш и нинджа. И там има острови за купуване.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се отбележи все пак, че това в съвремието съвсем не са нинджи, а едни способни и умни люде, които са изучили съвестно уменията на наемните убийци от японското минало. Някогашните нинджи, разбира се, е трябвало да пазат в тайна това, което знаят и не са били особено тачена прослойка в средновековна Япония.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можем да им осигурим цяла армия нинджи от Пазарджик!
12
2
 
26
 
! Отговори
к преди 5 години
Япония е пример за подражание !!!1) Япония НЕ приема имигранти - никакви, най-малкото цветнокожи2) в Япония исляма е ЗАБРАНЕН
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са виновни за демокграфската криза в Япония.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това, обаче, се оказва фалшива новина, след като официален говорител на туристическия отдел опроверга слуховете..."===И след като е фалшива новина, защо изобщо я публикувате?Явно и новата "журналистка" Джесика Вълчева бързо, бързо е прихванала от колегите си как НЕ се прави.
9
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до Маййймуууна, даже аз на 13-14 години тогава когато за пръв път гледах тази порнооография с това под земята и ме напуши на смях.Може би е трябвало да съм бил на 8, че да са ми били интересни нинджите.
8
1
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До АТАКИСТЕй тая класика не съм я гледал
7
2
 
11
 
! Отговори
костенурката нинджа преди 5 години
Японците останаха без нинджи ,а турците останаха без манджи ! 1 кг. агнешко месо в Турция струва 100 лири ! Доматите и картофите са 5 пъти по-скъпи отколкото бяха миналия сезон !
6
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Класиката беше...Нинджа рови под земята като къртица и почвата се повдига на вълни!
5
2
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Да изпратим нинжата на нинжите БоКу Хон Гил Дона.....
4
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Децата му се радваха на тоя русия и идиотските филми с него. Аз взимах под наем видео касети с филми за нинджи заради децата само.
3
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До АТАКИСТАйде и ти си гледал нинджите с интерес, па сега смешни били