Ердоган: Няма да си затваряме очите за убийствата в Сирия

Турция няма да стои настрана, категоричен е президентът
59
Ердоган: Няма да си затваряме очите за убийствата в Сирия
Снимка: Reuters

Турция няма намерение да стои безучастна, ако международната общност си затваря очите пред убийство на невинни хора в Сирия, написа в Twitter турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс и БТА.

Вчера в Техеран лидерите на президентите на Русия, Турция и Иран обсъдиха положението в Сирия и по-конкретно в Идлиб - последната сирийска провинция под бунтовнически контрол, където се очаква скорошно настъпление на сирийските войски.

Още по темата

"Ако заради интересите на режима на сирийския президент Башар Асад се пренебрегне убийството на десетки хиляди невинни хора, Турция няма да може да продължи да е партньор или дори само наблюдател в такава игра. На срещата на върха в Техеран Турция ясно заяви, че методи, които пренебрегват сигурността на мирните сирийски граждани, не носят никаква полза, а само улесняват действията на терористите", заявява Ердоган.

Въпросът с Идлиб трябва да се реши без създаване на нови напрежения и проблеми, настоя турският президент.

Що се отнася до бежанците той напомни, че Турция вече е приела 3,5 милиона сирийци и че продължава работата по тяхното доброволно и надеждно връщане в родината им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До етнически турчинПо света българите са около 20 милиона - зад граница са близо два пъти повече в сравнение с тези, които са си в България.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж сядат на една маса,а по различно гледат на невинните хора в Сирия и все Башар Асад е им на устата как президент на страната,а му разрушиха всичко що къде има заради парата дето понасъбрал за страната заедно с невинните хора от таз страна,че им изнесоха що къде има и още не им стига,че си чешат устата като гледат на една страна разнопосочно.
30
8
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
България не мрази Русия,а Турция!Ако някой си мисли,че Турция обича Русия или САЩ е в голяма заблуда!Турция обича само себе си и алъш вериша.Докато Путин и Тръмп дават аванта на лудия диктатор той ще ги обича.Целта на Ердоган е да въоръжи с модерни оръжия армията,за да може после да изнудва целия свят и да направи световен султанат.Тоя път обаче ще яде ряз... кюрдски ***!
29
16
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
Тръмп няма да ги трае още дълго руските пияници и иранските *** да си развяват кончето в Сирия. Накрая ще ядат бой и от Турция и от САЩ!
28
6
 
5
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
До АнонименЗа това ли няма българи в света
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо иска да седи на два стола, трябва да е по любезен с тези на които са столовете. А той им размахва пръст и като нищо накрая ще седне на два Х... Я. А това стане ли ще се наредят и други мераклий.
26
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500 г май са били малко на някои ганйовци,да мълчите и се снишавайте вас никой не ви е питал и не ви бръсне за хора
25
3
 
11
 
! Отговори
Cortez преди 5 години
Преди 1година един *** от Сирйската опозиция даваше интервю пред CNN и каза: "Ние сме ядосани, как може Сирийската армия и руснаците да стрелят и избиват нашите мирни цивилни войници!" ......А сега де!?
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Русия му се изсмяха и му гледат сеира.даже го накараха да им купи *** с400
23
14
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Човекът избил и затворил хиляди турци се загрижил за Сирия !!! Лицемер...
22
5
 
4
 
! Отговори
15 преди 5 години
Когато Трътльо премести производството на Трътльо продукти, аксрсоари и дрънкулки с логото Трътльо от Китай в САЩ, тогава и само тогава може да се твърди, че САЩ "владеят" Китай. Тези, които живеят при мама и при тате, в жилище от соца, не трябва да се допускат до форуми засягащи каквито и да било въпроси. На тяхната компетентност може да се разчита само по въпроси свързани с банани и кокосови орехи.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз има решение за Сирия. 5 гиганти на бомби и ни бежанци, ни терористи...
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мустак пезвенк нищо не казва по кюрдския проблем. Реално проблемите в Ирак започнаха с тях. Време е да се формира една държавица, която да "пази" пуйката из отзад:)
19
5
 
2
 
! Отговори
13 и 15 преди 5 години
Червен тролейбус ли имате аварирали между ушите си? За вашата направа е известно, че приема четвени тролейбуси номер 6 само и с удоволствие. От бившия отдел Пропаганда ли ви учиха как се стъкмяват политлозунги?
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаОТ 3 ХА ХА ХА МИНАХМЕ НА ДВЕ ХА - ХА :DДО 2 ГОДИНИ ЩЕ МИНЕМ И НА ЕДНО ХА :DЕРДО Е НА РЕД ! ДАЛИ ХОДА МУ С ИЗБИВАНЕТО НА КЮРДИТЕ ЩЕ ГО СПАСИ ОТ ПОГВАНЕТО ЗАРАДИ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ СЕ ВИДИ :D
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти беше ли там та да знаеш?
16
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ЧАО ЗА ЗЛАТА ТРОЙКА!Писането с главни букви никак няма да помогне на каузата,а по-скоро индикира скорошно посещение на 4-ти километър(София) и евентуална диспансеризация.
15
5
 
18
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ердоги си вдига акциите с големи лафове,ама положението му не предполага такъв курназлък.Столовете на които седи станаха прекалено много.Впрочем,като стана дума за убийства-някак избягва темата за Африн.Там неговите хора са се отдали на деяния идентични с башибозушките.Което не е някаква изненада де-те са си такива.
14
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
султаньт не се е загрижил за сирииците а натиска да избие повече кюрди не искакюрдите да получат независимост и никои не иска да избива сирииците а терористите подкрепяни от з апада които са в идлиб
13
20
 
3
 
! Отговори
ЧАО ЗА ЗЛАТА ТРОЙКА! преди 5 години
КИТАЙ ВЕЧЕ Е ПОД КОНТРОЛА НА САЩИ ЕС!! САЩИ ЕС МОГАТ ДА УНИЩОЖАТ КИТАЙ ФИНАНСОВО ДОКАТО КИТАЙ НЕМОЖЕ ДА УНИЩОЖИ САЩ И ЕС ФИНАНСОВО!КИТАЙ ИМА БВП НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ПО МАЛЪК ОТ ТОЗИ НА БЪЛГАРИЯ! ГОЛЯМ БВП НО И НАСЕЛЕНИЕТО ИМ Е ОГРОМНО!------------ТУРЦИЯ, ИРАН И РУСИЯ СИ ЗАМИНАВАТ ПОСТЕПЕННО ТЕ ОСТАНАХА ЗА РЕШАВАНЕ И ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН!ПЪРВО ТУРЦИЯ 2019-ТА ГОДИНА А МОЖЕ И ИРАН 2019-ТА ГОДИНА! И ЧИСТОТО ЗЛО РУСИЯ ЗА ДЕСЕРТ И С НЕЯ Е СВЪРШЕНО ФИНАНСОВО ДО 10 ГОДИНИ!