Виетнамският президент почина на 61-годишна възраст

Чан Дай Куанг се е борил с тежко заболяване
21 сеп 2018 09:07, Елка Василева
8
Виетнамският президент почина на 61-годишна възраст
Чан Дай Куанг. Снимка: архив, Reuters

Виетнамският президент Чан Дай Куанг почина днес на 61-годишна възраст във военна болница в Ханой, съобщиха виетнамски държавни медии, цитирани от световните агенции.

"Президентът се бореше с тежко заболяване, но въпреки всички усилия на отечествените и чуждестранни медици не можа да оздравее", се казва в съобщение на централното управление за здравеопазване, което отговаря за грижите за здравето на партийните и държавните ръководители на Виетнам.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: виетнампрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виетнам се развива уникално бързо,а и от няколко години са топ туристическа дестинация.50-60те са били около 10 млн.население умиращо от глад,а сега са около 95 млн със цъфтяща икономика.Работлив народ уважаващ дълбоко семейните ценности,задружен живот,приятелски настроени..всеки приближен приятел се води брат или сестра.Дори жените карат 30 дневна казарма.Дано следващия им президент следва стъпките на досегашния
4
1
 
25
 
! Отговори
bubba преди 5 години
За това как се развива виетнам и какъв е текущия строй (независимо как го наричат) ние може само да завиждаме. Работя с тях, работих и преди години и имам пряко наблюдение как се развиват нещата.За съжаление, и след 100 години няма да достигнем скороста с която те правят нещата, защото при нас и след 300 години ще има тесногръди мижитурки за които основата на света и всичко се дели на сини-червени-зелени и каквито и да еПоздрави от Ханой :)
3
2
 
16
 
! Отговори
До анонимка2-минdил преди 5 години
Май още ви боли къв ви го набиха във Виетнам
2
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимка-1, и да квичиш, пак не можеш да изтриеш комуноидното си минало! КреслюФците като теб са от рода на комсомолските секретари...
1
5
 
38
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
Да почива в мир !! Виетнам с нищо не са ни навредили в исторически план.Даже хиляди виетнамци са помагали през комунизма.Няма значение в какъв режим са, щом не са враждебно настроени срещу България,защо да ги мразя или защо да се радвам, че президентът им е починал??! Та те направиха за смях американски войници - с вили и пръчки :)))))