Желаещите референдум призоваха за неговото бойкотиране

Един древен народ с исторически опит би се вслушал в съветите на държави с исторически опит
2 окт 2018 21:01, Екип на Bloomberg
11
Желаещите референдум призоваха за неговото бойкотиране
Снимка: Pixabay

На вчерашния референдум македонците избраха самоизолация и бойкотираха своето бъдеще и това на децата си. Пропуснатият шанс за членство в Европейския съюз (ЕС) доказва, че македонците не са древен народ. Един древен народ с исторически опит би се вслушал в съветите на държави с исторически опит. Това каза Александър Йорданов, бивш посланик в Македония и Полша, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Идеята за референдум първоначално беше на опозицията, която пък сега бойкотира вота. Министър-председателят Зоран Заев избра възможно най-демократичния път, като предложи да се чуе общественото мнение на референдум, за което най-вече настояваше опозицията".

Реално се получи парадокс. Желаещите референдум призоваха за неговото бойкотиране. Това е подло и предателско поведение спрямо интересите на страната, отбеляза Йорданов.

Потъването в античната история се оказа пропадане в бездна за Македония. Страната остава в безизходно състояние и сива политическа дупка, смята той.

"Тезата за античността на днешните македонци е народопсихологически, научен и расов абсурд, защото ако тя е вярна, то излиза, че и българите са антични герои. Скопие не е бил най-важният град за Александър Македонски, а Пловдив, който е носил името на бащата на Александър Македонски Филипополис".

Бившият посланик в Македония коментира, че промяната, свързана с името на страната, не е голяма, тъй като се добавя само едно определение преди Македония.

"Преспанският договор няма да бъде приет в македонския парламент. Поради това Македония ще попадне в безизходност, която ще доведе до предсрочни парламентарни избори с неясен край и сложни години за страната в икономически план".

Брюксел ще се съсредоточи върху европейската интеграция на Черна гора и Албания, докато Сърбия, Македония, Косово и Босна и Херцеговина ще останат в изчакване, каза още той.  

Още по темата вижте във видео материала на Bloomberg Tv Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
От кой гардероб излезЕ пък този???Д.***.л.о.т.о п.л.ямпало пак с неговите мъдрости.Някой обръща ли му внимание на този???Колкото се обръща внимание на СДС!
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството и парламентът не трябва да се съобразяват с нереалния референдум,а и той няма задължителен характер.ВМРО-ДПМНЕ трябва да бъдат наказани за провокацията.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно,референдумът бе подготвен сценарий на рускосръбските архитекти за дестабилизацията на Македония и ЕС,начело със слугите им в Скопие-Георге Иванов и компания.Те са знаели,че никой няма реална представа,колко са имащите право на глас в БЮРМ,които са в страната ,или имат възможност да гласуват в чужбина.От 25 години не е провеждано преброяване и няма пълна информация,колко живеят трайно извън нея и колко пътуват за по няколко месеца.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелият Сашо Йорданов ли ги приказва тия приказки?Същият, който когато депутатите на СДС правеха в центъра на София гладната стачка, през нощта му носеха кюфтета от кръчмата? И накрая на стачката се оказа още по-дебел?Такива ли хора ще са моралните стожери на македонския народ?Жалка картинка.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е голям играч цар на нета утре може да не има допир това успех на царя на нета в ловеч
3
2
 
12
 
! Отговори
Коста преди 5 години
Каков ТПАК (***) како е успеал да биде амбасадор. Само со помош на Сорос
2
4
 
13
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Щом тоя толуп го е казал - няма начин да не е обратното. Впрочем на него ли казваха Мистър 10 процента, или на другия толуп - брат му, Ал Бож?
1
4
 
16
 
! Отговори
H преди 5 години
Когато Ал. Йорданов прави изказвания, сещайте се какво стори СДС на България! Този е един от бившите големи в тази изтърсена партия! Щяха да го убият, ако се беше появил във Варна, след като затвориха и сринаха Варненска корабостроителница по заповед на Костов! Така резултатът беше 6000 работещи на улицата и една срината печеливша индустрия! Затова на този не му вярвайте, той лъже!