Лондон и Вашингтон притискат Рияд за убития журналист

Изчезването на Хашоги предизвика тревога по цял свят
9 окт 2018 20:26,
10
Лондон и Вашингтон притискат Рияд за убития журналист
Снимкa: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че възнамерява в някакъв момент да говори с официални представители на Саудитска Арабия за изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви в Белия дом, че не знае нищо за изчезването на Кашоги и че досега не е разговарял със саудитски служители за случая.

Изчезването на Хашоги, който доскоро беше известен главен редактор на вестник в Саудитска Арабия и съветник на бившия шеф на разузнаването й, предизвика безпокойство по целия свят.

Още по темата

Журналистът е в неизвестност, откакто влязъл в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул преди седмица. Турски служители предполагат, че той е убит в консулството.

Тръмп също така заяви, че следващата му среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун се подготвя.

Президентът добави, че се обмислят три или четири места за следващата му среща с Ким. Според Тръмп американският държавен секретар Майк Помпейо е имал страхотна среща със севернокорейския лидер.

Британският външен министър Джереми Хънт също призова днес Саудитска Арабия да даде обяснение какво се е случило с журналиста Джамал Хашоги, предаде Ройтерс.

"Току-що се срещнах със саудитския посланик, търсейки спешен отговор за съдбата на Хашоги", написа Хънт в Туитър.

"Расте насилието срещу журналисти в света и това е огромна заплаха за свободата на словото. Ако медийните съобщения се окажат верни, ние ще се отнесем много сериозно към този случай. Приятелството зависи от споделени ценности."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как решихте, че е убит? И защо вместо да изказвате хипотези с нулево покритие, не отразите нашенския "Джи Пи Гейт", който напоследък е по всички медии, освен вашата? Поне една статия, моля ви се, безобразие е това! Не стига, че цензурирате коментарите, но сега и новините. А в други си измисляте някакви простотии и ги слагате в заглавието. Не може така, хората ви мразят.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как Лондон може да притисне Рияд, или просто така си бърборят британските глупости ?
4
0
 
16
 
! Отговори
СЛУГА НА ЕФИРА преди 5 години
Не го ли погребахте малко рано човека?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 напълно вярно интересно ако през всичкито това време е вътре не се ли осмърдя.
2
15
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
турците се правят на силно заинтересовани от случая а те самите го правят същото със техните журналисти
1
0
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Шефа е добре ама ще се оправи !