Расте броят на жертвите на пороите в Майорка

Реките преляха и заляха пътища и стотици къщи
10 окт 2018 17:23,
1
Расте броят на жертвите на пороите в Майорка
Снимка: БТА

Най-малко девет станаха жертвите след като поройни дъждове и последвали ги наводнения се стовариха през изминалата нощ върху испанския остров Майорка, предаде Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

Още по темата

Две от жертвите са британски граждани, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки заместник-кмета на града. Най-малко 9 души все още се водят за изчезнали след снощните порои, съобщават местни медии.

Потоци от мръсна вода влачиха коли по тесните улици на източния град Сант Лоренс. Реките преляха и заляха пътища и къщи, пише БТА.

Според властите на Балеарските острови интензивността на валежите е била 220 литра на квадратен метър, предаде Франс прес.

На помощ на местните жители и власти в засегнатия район са изпратени 80 войници и техника. В три населени места са затворени училищата. Стотици хора са намерили подслон в спортни обекти и на местния хиподрум.

Солидарност със семействата, приятелите на жертвите и засегнатите от наводненията изрази в Туитър испанският министър-председател Педро Санчес, който днес ще посети Майорка.

Депутатите в испанския парламент запазиха минута мълчание, за да почетат жертвите, преди седмичния парламентарен контрол тази сутрин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Баце?На съд за пороите в Майорка!