В Бразилия: Десетки хиляди в подкрепа на крайнодесните

В надпреварата за президентския пост - Болсонаро с повече шанс
22 окт 2018 08:45, Петя Славова
10
В Бразилия: Десетки хиляди в подкрепа на крайнодесните
Снимка: БТА

Десетки хиляди хора се събраха на митинги в 15 бразилски щати в подкрепа на крайнодесния кандидат за президент Жаир Болсонаро, който е фаворит за балотажа на 28 октомври, предаде Асошиейтед прес.

Според последните социологически анкети Болсонаро има подкрепата на 59 на сто от избирателите, а съперникът му от лявата Партия на трудещите се, Фернандо Адад - на 41 на сто. На първия тур на 7 октомври Болсонаро получи 46 на сто от гласовете, срещу 23 на сто за Адад.

В Рио де Жанейро хиляди привърженици на Болсонаро преминаха покрай плажа Копакабана, облечени в жълтите тениски на националния футболен отбор на Бразилия, размахвайки националния флаг и скандирайки: "Вън Партията на трудещите се!"

"На хората им е писнало от толкова много кражби и разделение, създадено от левицата между бели и чернокожи, гейове и хетеросексуални", заяви симпатизантът на Болсонаро, Андре Амарол, който работи като шофьор. "Ние вярваме на Болсонаро, защото е честен баща на семейство", добави той, цитиран от БТА.

Във видео послание, излъчено на митинга в Сао Пауло, Болсонаро обеща да извърши "най-голямата чистка в историята" на Бразилия, предаде ДПА, като се позовава на местни медии.

"Ние ще изметем тези червени бандити", обяви крайнодесният кандидат за президент, визирайки Партията на трудещите се.

Митингите в подкрепа на Болсонаро се състояха ден след като хиляди бразилци излязоха по улиците, за да протестират срещу кандидатурата му. Те скандираха "Не той!" - лозунга на противниците на бившия капитан от армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-боли, когато сам се...
8
0
 
12
 
! Отговори
Нужен е баланс преди 5 години
200 милиона са, но голяма част от тях не само по външен вид, но и по акъл и манталитет са си тиганори от класа. Ако не идват от време навреме крайнодесните на власт, това тиганорско мнозинство ще опоска всичко като ято скакалци и после ще измрат от глад, защото няма да има кой да ги пришпорва да работят, няма да има богати да ги хранят чрез дарения в годините на тежки кризи, нито ще има от кого да крадат.
7
0
 
8
 
! Отговори
Напомняне преди 5 години
Бразилия има над 200 милионно население. Десетки хиляди е като 1000 души у нас. Но вдигат много шум, явно НПО-тата са задействани с пълна сила.
6
1
 
8
 
! Отговори
Кондьо преди 5 години
Бразилският Пиночет.Браво!Само така!Всички левичари на еднопосочни екскурзии с хеликоптер.
5
3
 
9
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Ха дано, че отдавна видяхме резултатите от Южноамериканския соц- създаването на една прослойка от мързеливци , чакащи на социалки и безплатна тоалетна хартия ( там поне банани си имат на корем). В Бг соц-а поне се опита да ни научи да работим , а там е пълна скръб.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилския Борисов. Комунист щял да измете другите комунисти. Нали и той е част от тези червени ***.
3
2
 
16
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Всеки опитал цоциализъма после бяга от него като от чума.Само тук има останал тук таме някой сенилен соц-носталгик.
2
3
 
16
 
! Отговори
Пецката преди 5 години
"най-голямата чистка в историята" на Бразилия... Явно най-накрая ще се случи.От техните леви нищо смислено не може да се очаква повече. Лула, Дилма, Кардосо и сега Темер - все едно нашето БСП, уникални крадци. Последните десетилетия корупцията е НАВСЯКЪДЕ, фавелите врят, наркотиците са като уличния прах... Тоя нацист е мръсно човече, но явно си трябва малко диктат. Е, не безумията на военните (19641985), репресии срещу прогресивните умове и нестандартни възгледи. Малко повече "tropa de elite"
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние ще изметем тези червени бандити"И тук има много за метене.