Над милион венецуелци избягали в Колумбия тази година

676 000 пък са заминали за трети страни
1 ное 2018 09:07, Елка Василева
5
Над милион венецуелци избягали в Колумбия тази година
Снимка: архив, Reuters

Повече от един милион венецуелци са пристигнали в Колумбия през първите девет месеца на 2018 г., а 676 000 са заминали за други държави. Това съобщиха колумбийските имиграционни власти, предаде Франс прес.

"От януари до септември 2018 г. над един милион венецуелци са влезли на колумбийска територия, а 676 000 са заминали за трети страни, главно Еквадор, Перу, Чили, Съединените щати и Мексико", посочи в комюнике службата по миграцията.

По данни на ООН близо 1,9 милиона души са напуснали Венецуела от 2015 г., бягайки от икономическата и политическата криза.

Всеки ден около 5000 граждани напускат страната, което е най-голямото преселение в новата история на Латинска Америка, пише БТА.

Колумбийският президент Иван Дуке каза в края на септември, че пристигането на един милион венецуелски мигранти може да струва тази година 0,5 процента от брутния вътрешен продукт на Колумбия, което означава около милиард и 348 милиона долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизъм в действие. Учете се деца, идеята е гнила още със създаването и.Разните Курнели Радеви Йотова ви дърпат натам. Дори Корея се осъзна донякъде.
4
0
 
2
 
! Отговори
Правешкото овчарче преди 5 години
Пак ли за комунистическото недоносче иде реч? Защо бе хора, защо бягате от червения рай?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Мадуро не е никакъв комунист. Ще му бягат от държавата!!! Трябва да се научи на комунизъм от другаря Ким Чен - бомбата и Пупи късото - страшния. На Пупи понякога му бягат, но след това пият чай с полоний или с новичок. Светлото комунистическо бъдеще трябва да се чака с любов към вожда, а не да се бяга в гнилия запад.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно. Средния годишен прираст на венецуелците е 1 750 000. Така че пак са напред, въпреки голямата емиграция.
1
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 5 години
,,Най- голямото преселение в историята на Латинска Америка " !!!! На никой не му се седи в социалистическия ,, рай" !!!!!! Защо така , бе другари комунисти , социалисти и ,,вся остальная руская *** "??!!