Twitter: Качествената безплатна информация - в историята

Един от основателите Ив Уилямс в интервю за Франс прес
10 ное 2018 11:17, Анисия Иванова
15
Twitter: Качествената безплатна информация - в историята
Снимка: Reuters

Качествената безплатна информация ще остане в историята, заяви в интервю за Франс прес Ив Уилямс, един от основателите на Twitter и създател на платформата "Медиум".

"Несъмнено ще има винаги неограничена и безплатна информация, често на добро ниво, но ще има възможност и да се плаща за повече качество", каза Уилямс, който участва във форума "Уеб съмит" в Лисабон.

Той отбеляза, че така е станало с телевизията, музиката и видеоигрите, които "преминаха от модел, основаващ се единствено на рекламата, към платени модели". Това, по думите му, ги е направило по-качествени. Уилямс смята, че когато потребителите плащат на медиите директно, вместо това да правят рекламодателите, ще се повиши качеството на предлаганата информация.

"Огромната част от медиите в интернет са финансирани от реклама: вие продавате аудитория, а не съдържание. Ако привлечете внимание, печелите пари, ако привлечете повече внимание с по-малко разходи, вие трупате повече печалби", каза той.

Уилямс признава, че медиите винаги са функционирали по този начин, но не и в такава степен, както е сега. Според него пикът на това явление е масовото произвеждане на "фалшиви новини".

Интернет предприемачът каза, че с онлайн търговията и с дигиталната реклама рекламодателите предпочитат да привлекат вниманието на точно определени аудитории във "Фейсбук" и "Гугъл", а не да рекламират продуктите си в списания и по телевизията.

"Тази система елиминира всякаква форма на възнаграждение за качеството на съдържанието", заяви Уилямс и добави, че това го е накарало в "Медиум" да се концентрира върху модела, в който потребителят плаща, за да получи съдържание. (БТА)


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя е изперкал здраво.
14
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 5 месеца
Медиите са под контрола на службите и дават само тази информация, която е удобна. Ако има някой *** да им плаща. Можем да гарантираме, че абонати на подобни новини ще бъдат БИТИВИ, НОВА, КАНАЛ 1, ЕВРОКОМ, БЛУМБЪРГТВ.....БНР, ДАРИК, ФОКУС......Лошото е че ще се плаща и с бюджетни средства.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не ползвам социални мрежи, махнах компютъра и скоро ще хвърчи телефона и интернета. АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК И ЖИВЕЯ ПЪЛНОЦЕННО.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къф е тия каменен телефон от праисторията, бе?
11
0
 
5
 
! Отговори
мара-дона преди 5 месеца
Когато (социални) медии се управляват от либерасти, последното нещо, което ще намерите в тях е качествена информация!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ше плащам ама някой друг път. По-скоро да си изключа интернета. Искат да плащам за нещо, за което плащам и на кабеларките. Освен това в интернет ме интересуват най-малко медиите.
9
2
 
1
 
! Отговори
Венчо преди 5 месеца
Какво ще е бъдещето не знам? Сега ще четем само лъжи. Ненормалник.
8
1
 
1
 
! Отговори
Сега светна ли се 4? преди 5 месеца
Стана ли ти ясно?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дори само този сайт, dnes, съхранява над 10 cookie-та от теб, както и всяка реклама, която виждаш тук и могат (но дали го правят) да анализират неща за теб на базата на скор карти и МЛ, каквито ти сам не искаш да признаеш пред себе си.
6
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 5 месеца
Да не говорим колко пиратски книги има (PDF, EPUB). Но ти явно си смотан.
5
0
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 5 месеца
Има сумати информация за различни науки, има сумати учебници, има сумати научни трудове онлайн. Но ти явно не си ги открил.
4
8
 
0
 
! Отговори
до до въй преди 5 месеца
А ти какво търсиш и какво мислиш, че можеш да намериш ... в една компютърна мрежа
3
1
 
7
 
! Отговори
до въй преди 5 месеца
Преди 10-15 години в нета можеше да намериш такава. И сега има, просто има и много дезинформация, което затруднява търсенето.
2
2
 
8
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 месеца
Нещо се бях подлъгал и аз че има качествена информация в нета. Рядко и не си струва. Книгите са на по-високо ниво. Много англота са обучени да говорят все едно са интелектуалци, но това са всякакви шмекери. Разтягат информация, правят безкрайни постинги и мисли които казват малко.. и то нарочно. Всички си мислим че сме на някакво ниво в нета но е измама. Книгите си останаха книги и сега отново някои хора ги четат и някои не ги четат. Повечето информация в интернет отстъпва
1
0
 
7
 
! Отговори
въй преди 5 месеца
щях да попитам дали ни заплашва, но сега се сещам, че просто най-накрая изплю камъчето защо няма качествена информация в нета от години. ако въобще някога е имало?