Белгия пред криза, ако не приеме споразумението за миграцията

Страната вече подкрепи текстовете на Общото събрание
21 ное 2018 11:52,
16
Белгия пред криза, ако не приеме споразумението за миграцията
Снимка: Pixabay

Белгия може да се изправи пред правителствена криза заради споразумението на ООН за миграцията. Това може да се случи заради съпротивата на сегашните управляващи да се приеме споразумението, пишат от БТА.

Новият фламандски алианс (НФА), който е носител на мандата в момента, заяви, че е против споразумението за миграцията, но междувременно през септември Белгия подкрепи текста от трибуната на Общото събрание на ООН.

Това изправя страната пред две възможности. Неназовани правителствени източници смятат, че страната трябва да изпълни обещанието си и да подкрепи споразумението на срещата в Маракеш през декември, или НФА трябва да напусне правителството.

От своя страна от партията изразяват опасения, че текстовете в споразумението на ООН съдържат недостатъчно ясни определения за "незаконна миграция", "семейно събиране" и "преселници, прокудени от промените в околната среда".

Държавният секретар по убежището и миграцията Тео Франкен (НФА) уточнява, че още в началото на годината на среща в София в хода на българското председателство на Съвета на ЕС е изразил тревогите от текста на подготвеното споразумение.

Според източниците в правителството Белгия все пак ще подпише документа, за да не бъде възприемана като страна под влиянието на крайната десница и изменя поведението си с предизборни цели.

До днес е известно, че няколко държави отказват да подкрепят споразумението на ООН. Сред тях са Австралия, Полша, Израел, Унгария, Естония. Възможно е подкрепа да не бъде получена и от Германия. Европейската комисия вчера отбеляза, че споразумението е съставено с участието на всички държави, от които се очаква да бъде подписано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е възможно толкова много страни да са против този пакт, а същевременно създателите му (не е много ясно кой в ООН го е писал) да твърдят, че в продължение на цяла година са се водили широки обсъждания и дискусии. Неминуемо това поражда аналогия с истанбулската конвенция.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-РАДОСТНОТО Е, ЧЕ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МИГРАНТИ ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА НАПРЕДВАТ В КОЛОНИ КЪМ ЮЖНАТА ГРАНИЦА НА САЩ.ЕДИН СЪДИЯ БЛОКИРА УКАЗА НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА НЕДОПУСКАНЕ НА ТЕЗИ ХОРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ.ТОВА Е, КОЕТО ЩЕ СЪСИПЕ КРАВАРИЯ - МИГРАНТИТЕ
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете в мрежата за плана КалергиНовият световен ред е в действие много отдавна и нещата бавно и полека, с невероятно търпение, са водени към свят като в роман на Оруел.В момента сме на етап - използване на маселението от примитивните части на света, за да се подкопае и унищожи.християнската цивилизация.
10
3
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Типично в малкото НАИСТИНА ВАЖНИ стании 11 коментара...а в тези за Русия 600 .Това споразумение ще запечата Европа да се превърне в халифат от арабскоафрикански тип , *** raньо се вълнува от плана на Русия - да обнови войските си.
9
0
 
11
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Тази организация е на Рокфелер. Загледайте се в емблемата, мерник прицелен в Земя-та.
8
0
 
17
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
И САЩ не са подписали това споразумение, и САЩ... Ама Джесика "без да иска" е пропуснала този факт .
7
0
 
17
 
! Отговори
месара преди 5 години
брюкселските милионери яко натискат за заселване на "мигрантите" в Европа!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4, защото глобалистите са слуги на еврейския финансов елит. Те контролират политиците, медиите, банките, всичко! И печелят най-много от войни и от световни катаклизми. Те създадоха комунизма, те финансират болшевишката революция и Хитлер, голямата депресия е тяхно дело. Цялото световно богатство е в ръцете на евреите - факт! Те държат всички лостове.. Меркел и евролидерите са пионки на евреите. Вижте документалния филм Europe - the last battle ако искате подробна информация за да ви се изясни.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не можах да разбера за какво и беше на баба Шмъркъл да затрива ЕС. Германия си изнасяше бизнеса и продуктите в цяка Европа безпроблемно, събираше си данъците и единственото което трябваше да направи беше да спре ислямската вълна. А тя какво направи? Заля Европа с утайката на Африка и Азия и после писна че националистите са и виновни
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4. България в соца. Нямаше външна политика. Определяше се от Москва.През страната и минаваха кервани с автомобили в двете посоки. От турци, кюрди, иран, ирак, пакистан.
3
0
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Я си спомни противоречивите изказвания на Екатерина Захариева!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано нормалните белгийци със здрав разум успеят да се опълчат на това ЗЛО, целящо да доунищожи европейските нации! Но няма да ви занимавам повече с моето мнение, дами а господа. Само ще предоставя на вашето внимание следния цитат:"Според изявление, подписано от премиера Скот Морисън, вътрешния министър Питър Дътън и външната министърка Марис Пейн, пактът "не прави адекватно разграничение между хората, които влизат незаконно в Австралия, и тези, които идват в Австралия по подходящ начин".
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак спите, вчера-беге. България също не подкрепя!