Новата година дойде в Австралия с грандиозна заря

Шоуто беше съпроводено от музика в памет на Арета Франклин
21
Новата година дойде в Австралия с грандиозна заря
Снимка: Reuters

Буреносните облаците се разпръснаха в Сидни за новогодишните фойерверки, макар и  да намокриха преди това хората, събрали се да  ги гледат на пристанището, съобщиха ДПА и  Асошиейтед прес.

Зарята в Сидни започна с експлозия в бяло, която освети небето в полунощ. Само от моста на пристанището бяха изстреляни над 25 000 цветни фойерверки. За зрелищното шоу бяха похарчени шест милиона австралийски долара (4,2 милиона щатски). Зарята продължи 12 минути. За първи път бяха добавени нови цветове - лайм и праскова. Формите бяха разнообразни - сърца, цветя, чадъри, смайли, пулсиращи миди в червено, зелено, оранжево и лимоновожълто.

Шоуто беше съпроводено от музика, с която беше почетена паметта на Кралицата на соул музиката Арета Франклин, починала през миналата година.

В Мелбърн бяха изстреляни 14 тона фойерверки в различни форми, включително и на дракони.

В Бризбейн празничната заря гледаха 85 000 души.

Нова година посрещна и Нова Зеландия. В Окланд десетки хиляди се събраха около кулата Скай тауър, за да гледат зарята над нея в полунощ.

Тихоокеанската островна държава Кирибати беше сред първите, посрещнали Нова година. При тях празникът беше скромен, след като по-голямата част от 2018 г. жителите на Кирибати посветиха на борбата с промените в климата.
Голяма част от сушата на атола, който преминава през три времеви зони, е под морското равнище. Затова в крайбрежните селища често има наводнения. В столицата Тарава имаше църковни служби и предимно тихи частни празненства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Красота!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 беше от най успешните в живота ми $$$$$$ а 2019 ще е още по успешнаПо3драви на всички клошове в БГ, и тази година няма да стигнете по далеч от панелната килия защото родения да пълзи не може да лети! Които е способен да успява в БГ кат мен, го може и в Западна Европа, и на другия край на света Ав$ тралия, доказано от личен опит, дано разберете някой ден защо сте лузари и дано тоя ден дойде 2019 защото when you change the way you look at things, the things you look at changeПоздрав отСидни
8
1
 
12
 
! Отговори
няма преди 5 години
направо капута ще го изяде акула, докато пише от панелката в Софияиска му се ама няма :)
7
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 5 години
австралиец, поздрави майка си, защото ние вече й се изредихме, така де..поздравихме:)ще ставаш батко хахахахаха
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българйя, е, със-своя, банка,.. И, желае,. Да- върне, парйте ....
5
7
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Добре че тоя клош живеещ под моста се изгуби някъде,силно се надявам да го е изяла някоя акула за вечеря.Дано новата 2019г да бъдем освободени от неговото присъствие
4
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Добре че капитан Джеймс Кук,откри Австралия преди 340 години,та сега аборигените да се радват на...грандиозна новогодишна заря.
3
3
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
"Ми я го обясни ти по добре с една дума и без да използваш чуждица."Усмихнато лице. И не ме карай да го обяснявам с една дума, след като на български е с две думи, разбра ли ме "чужденецо"? Егати с какви смешници се напълни тая държава...
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми я го обясни ти по добре с една дума и без да използваш чуждица. Нали всички са го разбрали? Аре обратно при кравите на село от където идваш :))
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Формите бяха разнообразни - сърца, цветя, чадъри, смайли""Смайли" форма? Вие сте под всякаква критика...