Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП

Безпрецедентна ситуация се създаде след гласуването в комисия
Обновена: 27 мар 2019 06:08 | 10 яну 2019 13:37, Елка Василева
73
Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП
Снимка: БТА

Министърът на транспорта Росен Желязков зарадва българските и румънските превозвачи с новината, че нито един от 3-те доклада по пакета "Мобилност" няма да влезе в пленарна зала.

Това означава, че лошата вест, която преди това смрази протестиращите, се отлага.

„Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета "Макрон" за командироването на шофьорите и за почивките в кабината не са приети,а третият доклад - за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисия. Но решението й противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала“, обясни министърът.

Според евродепутата Петър Курумбашев положението с Европейския съюз е "Сит на гладен не вярва".

"Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати", заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от "24 часа".

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите: "Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте".

По-рано днес беше съобщено, че комисията по транспорт в Европейския парламент не е приела важните за България искания, свързани с международните превози, тя отхвърлила поискания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност".

Гласуването стана на фона на протест на българските превозвачи в Брюксел срещу плана "Макрон". Според бранша приемането им въвежда двойни стандарти, които застрашават транспортния бизнес у нас. Стотици протестиращи се събраха в центъра на белгийската столица, за да изкажат недоволството си. В протеста се включиха и колеги на българските превозвачи  от Румъния и Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
12
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
И имат наглостта да се хвалят, че ПОДИГРАВКАТА с българите от страна на " демократична Европа " се отлага! българи, не прозряхте ли най-после, че ви имат слуги. Втора категория!ПРЕДИ 200 - 300 ГОДИНИ, РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ПРИМАМВАЛИ НЕ**ИТЕ СЪС СТЪКЪЛЦА И МАНИСТА. Днес ни примамват с обещания.Прибират образованите, интелигентните / каймака /, а поми*ята я връщат там от гдето е дошла.ДЕМОКРАЦИЯ?Защо Англия излиза от ЕС?Защо ЕС се дели на 2: ТЕ и слугите им!ЗАЩО?
41
2
 
11
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Не се радвайте. Само се отлага, ЗА СЕГА.
40
9
 
16
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция е велика нация и си гони интересите. Но покрай нея и нашите тираджии ще живнат и няма да живеят като кyчета, експлоатирани от крадливи и алчни чорбаджии.
39
11
 
17
 
! Отговори
ЖАН-ПИЕР ПАППЕН преди 5 години
Аз ако съм на Франция ЩЕ ИЗГОНЯ Булгаристаан от ЕВРОПА.ВЪН ОТ Е.С. нагли Бай Ганиовци .
38
2
 
19
 
! Отговори
Макрон преди 5 години
Абе вие сега кротнете пуък след 2 месеца ще ви "извозим" по друг "параграф" Обещал съм на френските тираджии да не допускам разни от периферията да подбиват цените. А мен ме избират французи, не други. Пред французите имам задължения.
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно не знам на какво се радват?Същото беше и при "историческото" решение за това на български да е "евро", а не "ойро"Големи победи, но всъщност ЕС създава проблемите и някой се радва, че е успял да се справи с бюрократите в ЕС. Та мисълта ми е, че ако ЕС го нямаше, тези проблеми нямаше да ги има.
36
0
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
е, туй само за българските и румънските тираджии ли важи? намирисва нещо на протеста на бачкаторите против цените на тока преди 2 години, дето Велев се правеше на голяма работа...
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Веселин изказваш се неподготвен
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето тираджии са пълни селттаци, за тях е по-добре в кабината от колкото да спи в пансио или хотел - защото си режи хлаба на две и го пълни с колбас и зеленчуци и си пуска печката и кърти, в хотела ще му излезе мн скъпо, а той бачка като живвотно за пари в крайна сметка !
33
4
 
17
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Как ще реагират в България, ако 2000 пришълци с камиони са постоянно в страната и намаляват цената на превозите, спят в камионите и замърсяват.
32
17
 
12
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 5 години
Дано да успеят нашите срещу плановете на Макрон, унищожаващи 15% от Брутния Вътрешен Продукт на България. В Гърция или Испания биха излезли десетки хиляди на протест.
31
16
 
19
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
Повечето транспортни фирми в България са сравнително малки (под 10 камиона) и забраната би означавала унищожаване на бизнеса. Много от колегите са взели големи кредити за да създадат бизнеса си, повечето не са "мафиоти", а честни предприемачи с голям опит още от СОМАТ. С добрите доходи семействата на шофьорите живеят добре и са добри платци на данъци. Ако един опитен щофьор е на заплата в Зап.Евр. ще плаща там данъци (повече от 183 дни извън БГ) и НАП няма да получи нищо. Макрон убива България.
30
4
 
26
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Познавам хора, които така си изкарват парите. Тези хора ги обират, страх ги е да спят, защото ги упояват с газ за да оберат. И това в Европа!!Даже има страни където и за пари не искат да работят(Англия. Мигрантите им се качват и им съсипват стоката (пикаят и *** вътре в тира, когато е храна шофоьра поема целият разход). Объркваш пътя, глоба директно ти вземат парите. Не е лека професия,но издържат доста семейства и то в провинцията. Кубар, това е мое мнение! Не им завиждайте за парите!
29
3
 
15
 
! Отговори
Един от Германия преди 5 години
Макрон и Меркел искат да смажат КОНКУРЕНЦИЯТА, нищо друго.1. Германските шофьори могат най-често да се прибират вечер, особено през уикенда, у дома си.2. Големите тир-паркингим, така наречените Растщете (означава място за почивка ) имат ресторанти към бензиностанциите, в които тир-шофьорите получават бонуси срещу зареждане на големите резервоари. Както и безплатно могат да вземат душ в отдели помещения близо то тоалетните.3. Паркингите не са охранявани добре и се спи в кабините
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя лъже като дърт ром.Всичките ни искания са отхвърлени.
27
4
 
8
 
! Отговори
от извора преди 5 години
после ще ни разкажат играта,но ще е за доброто на шофьора
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България, доколкото знам тир паркингите нямат хотелски стаи за преспиване. Не знам как е в Западна Европа, но ако там имат, то на нашите мутри ще им се наложи да строят хотели в тир паркингите или до тях. Това ли им е болката на мутрите?
25
3
 
18
 
! Отговори
niki преди 5 години
Абе я се замислете, монополът на превозвачите в България се държи от хора на Доган и на Бойко?
24
5
 
28
 
! Отговори
Боб преди 5 години
Значи превозвачите се оплакват, че шофьорите им не искат да спят нахотел а искат да спят в колата?!? А сега щофьорите са постигнали победа и печелят, че няма да спят на хотел а в колата? Шефа и той ли в колата ще спи? Или той е загубил и ще спи на хотел? Т
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО лъжете.Има точно противоположна информация.Европарламентът е отхвърлил всички искания на България.