Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП

Безпрецедентна ситуация се създаде след гласуването в комисия
Обновена: 27 мар 2019 06:08 | 10 яну 2019 13:37, Елка Василева
73
Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП
Снимка: БТА

Министърът на транспорта Росен Желязков зарадва българските и румънските превозвачи с новината, че нито един от 3-те доклада по пакета "Мобилност" няма да влезе в пленарна зала.

Това означава, че лошата вест, която преди това смрази протестиращите, се отлага.

„Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета "Макрон" за командироването на шофьорите и за почивките в кабината не са приети,а третият доклад - за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисия. Но решението й противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала“, обясни министърът.

Според евродепутата Петър Курумбашев положението с Европейския съюз е "Сит на гладен не вярва".

"Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати", заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от "24 часа".

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите: "Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте".

По-рано днес беше съобщено, че комисията по транспорт в Европейския парламент не е приела важните за България искания, свързани с международните превози, тя отхвърлила поискания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност".

Гласуването стана на фона на протест на българските превозвачи в Брюксел срещу плана "Макрон". Според бранша приемането им въвежда двойни стандарти, които застрашават транспортния бизнес у нас. Стотици протестиращи се събраха в центъра на белгийската столица, за да изкажат недоволството си. В протеста се включиха и колеги на българските превозвачи  от Румъния и Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До неразбиращ шофьорна злобари какво и да обясняваш,няма да разберат
61
2
 
2
 
! Отговори
неразбиращ шофьор преди 5 години
Всички които обясняват колко лоши са бг собствениците на камиони знаят ли че:- една бг транспортна фирма работи за заоадна спедиция на цена 0,85-0,90 евро/км а в същата спедиция на западна транспортна фирма плащат над 1евро на км.- при цена на превоза средно 0,88 евро/км на собственика му остават не повече от 1000евро на месец от камион. И то забележете- в ИДЕАЛНИЯ СЛУЧАЙ , който рядко се получава.Не сравнявайте западните транспортни фирми с българските- разликата в цената е различна!
60
1
 
1
 
! Отговори
луд козар преди 5 години
Пакетът макарон влиза във моята чантичка.
59
4
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
Панелчаците ще продължават да се гърчат в камионите като червей и да карат без спирка. Ххахахах и даже празнуват...като бонуси фирмаджийте да им спрат заплатите за 2 месеца хахаха
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Скандален прокурорски натиск върху адвокати заради ВИП клиентите им. Адвокатът на банкера Цветан Василев и на оръжейния търговец Емилиян Гебрев Лазар Карадалиев, заедно с колегите си Стоян Стоянов, Александър Пелев и Ивайло Боев за превръщането си в мишени"https://youtube/watch?v=TRA5Sx2m_SU
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно ! Пак ще ви го натътрузят отзад . Демократите ,са царе по демагогия и лицемерие . Ненадминати ! *** са бледо петно пред тях ,сянка жалка .
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Помнещ Друго си е сега ,а ? Просяци,мизерия и ровещи по кофите в ,,демократичното ,,общество .Жълтата гостенка се завърна ,и чумата и тя е тук . Кеф ? Благодат
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите трябва да си ходят,те са намалили пенсиите на хората,на инвалидите с новия си закон и ето какво казва Татяна Дончева - https://youtube/watch?v=5txX8J9IDsc
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50 Хе ,хе ! Когато са изнасяли за СССР ,или си бърсал с-ополите си под масата или баща ти още е лъскал ч..кии
53
5
 
5
 
! Отговори
Помнещ преди 5 години
До АнонименАко го нямаше ЕС, щяха да прекарват дънки, дъвки и шоколади "Тоблерон"..Забравиха гладните и мизерни години на "развитото" социалистическо общество...
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите превозвачи на папките. И тия българските евродепутати и Ангел Джамбазки. Трябва да се обърнат към ООН. Да кажат да карат на размени начала. Западняка да се интегрира към действителност в Бълтария. Както наште шофьори се интегрираха на Запад. А не да ги дискриминира т.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51А пък хубавото е, че нашите водачи не си дават пътищата на източните водачи, И другото хубаво е, че не искат и да си разменят курсовете. Колкото карат наште там на Изток, толкова и източните да карат по наште пътища.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е , че западните водачи не си дават пътищата на наште водачи. И другото лошо , че неискат и да си разменят курсовете . Колкото карат наште там на Запад. Толкова и западните да карат по наште пътища.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38Ако го нямаше ЕС, къде и КАКВО щяха да прекарват тези шофьори!Щяха да карат за Русия всичко, което произвеждаме и да им го харизваме БЕЗ ПАРИ!Така беше преди 30 г.Чушките и доматите ни ги плащаха по 5-6 копейки за килограм, а цигарите БТ - 3 ст. за кутия!А шофьорите спяха пак в кабните и получаваха по300-400 лв.Защо не ги питате сега колко получават?
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жанн пиер папенн дъвче макрони по паркингите в кабините!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робите на болшевизма мразат Запада. По една единствена причина, че Запада направи пътища, Запада пройзвеждаше, Запада направи нищожен дефицит. Робите на Болшивизма правеха Политика, пишеха лозунги и си останаха роби с голям дефицит. Сега робите на болшивизма завиждат.
46
2
 
8
 
! Отговори
Тираджия с опит преди 5 години
Настояваме!Да се къпем само в кабината, или в радиус от 5-6 метра от нея.
45
0
 
11
 
! Отговори
Тираджия с опит преди 5 години
Никой не може да ни накара да излезем и да не спим в кабината!!И никой не може да ни задължи да получаваме по-високи, европейски заплати!Дори Макрон...Ще стачкуваме, докато наш'те работодатели кажат!
44
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 5 години
От падането на България под Руско робство преди 200 години израза "добра новина" за пъв път я чувам!
43
2
 
8
 
! Отговори
Кремал преди 5 години
Европейските правила трябва да се спазват!