20 000 нигерийски жени и момичета – роби в Мали

Обещана им е работа, но са принуждавани да проституират
23 яну 2019 09:23, Елка Василева
10
20 000 нигерийски жени и момичета – роби в Мали
Снимка: архив, Reuters

Двайсет хиляди жени и момичета вероятно са станали жертва на трафиканти на хора и са прехвърлени от Нигерия в Мали, където са държани затворени, преди да бъдат принудени да проституират. Това заяви ръководителката на нигерийската агенция за борба с трафика на хора, предаде Ройтерс.

Джуди Оках-Донли каза, че съвместен екип на Националната агенция за забрана на търговията с хора и на Международната организация по миграция е установил мащабите на трафика по време на мисия в южната част на Мали миналия месец.

Десетки жени и момичета бяха репатрирани през последните месеци от района Кангаба в южната част на Мали. Екипът, който е отишъл там, за да разследва, е открил още стотици други, каза Оках-Донли в телефонно интервю.

По думите й екипът е събрал достоверна информация от местни хора, че в южната част на Мали има разпръснати около 200 бараки с по 100-150 момичета и жени. Повечето от тях са възраст между 16 и 30 години. Била им е обещана работа в домове в Малайзия, но вместо това са принуждавани да проституират.

"Те са държани в ужасни, робски условия", каза Оках-Донли. "Те не могат да избягат, защото са държани в отдалечени места, като например навътре в гора".

Тази съдба сполита хиляди жени и момичета от най-населената африканска държава, където 70 процента от 190-милионното население живее с по-малко от два долара на ден. Голяма част от тях достига Европа, а други са транспортирани в други части на Западна Африка, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.


10
Още от САЩ
Камала Харис – тя може да е първата жена президент на САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
БХК преди 3 седмици
Белите са виновни!Веднага да ратифицират инстамбулската конвенция!
5
0
 
7
 
! Отговори
Дарвин преди 3 седмици
Минимум 50% са със СПИН !
4
2
 
21
 
! Отговори
Доктора преди 3 седмици
Населението на Африка се е увеличило от 300 милиона на 1 милиард,няма как да живеят добре.Аз дали щях да живея добре и да пиша от топлия си дом,ако майка ми и баща ми живеят в сламена колиба,всички деца спим на земята,а на единственото легло мама и тати правят 12-тото дете.Ами не.Сами са си виновни,да се научат какво е прекъснат полов акт.
3
1
 
22
 
! Отговори
Европейка преди 3 седмици
Като са 190 млн.как да живеят добре.Тая Джуди да ги научи да не се размножават като хлебарки.Правителството да ограничи лудата раждаемост.
2
2
 
20
 
! Отговори
Еиц преди 3 седмици
И кой ги продаваше в робство?Техните си,нали!
1
1
 
12
 
! Отговори
nik преди 3 седмици
Дай на *** оръжие и първото нещо за което се сеща е робство?! После ще ми говорите, че не било хубаво да се говори така против тия необразованите с калашници.