ЕС и САЩ в схватка срещу Русия?

Цветанов: Москва не изпълнява ангажиментите си към момента
31 яну 2019 18:55, Екип на Bloomberg
52
ЕС и САЩ в схватка срещу Русия?
Снимка: Pixabay

Европа не може без САЩ, както и обратното, защото именно тази стратегическа ос може да противодейства на всички останали потенциални заплахи от трети страни. Това каза Цветан Цветанов - зам.-председател на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ в НС, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Демокрациите в Европа и САЩ са без алтернатива, а ние знаем какви са опитите за влияние в нашия регион... Невъзможно е да устоим на новите предизвикателства без това стратегическо партньорство“.

Според Цветанов деверсификацията на енергийните източници трябва да бъде основен приоритет за държавите от Стария континент.

"Ние знаем, че Русия има необходимост да продаде своето гориво, но Европа има необходимост да развие своята икономика“.

Към настоящия момент Русия не изпълнява своите ангажименти и нарушава международното право, отчете още той.

"Само в партньорство Европейският съюз и САЩ могат да търсят начини за противодействие на агресивното поведение на Русия“. 

Още по темата вижте на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Каер преди 5 години
До АнонименТи май жестоко си скаран с историята и фактите. С фуния ли ти наляха българските и американските манипулатори тези измишльотини ???
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх Цветано Цветани вече разбира и от външна политика и така разбира че направо се е изцвъкал на нея и пак говори пълни глупости, но смесени с верни неща за убедителност.Първо САЩ страна с прибилизително 300 милиона население се меси насвсякъде по света с ЕС с 500 000 не може и що бе бай Цецо, а за демокрацията да без алетнатива е въпреки че и в друг вид може но първо Европа измисли демокрацията а не САЩ и второ САЩ а не Русия е най-голямата заплаха за демокрацията.Защото финансират нацистите.
36
1
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
кофтито на лузърите е, че те винаги завличат някого след себе си...
35
23
 
2
 
! Отговори
Наследничката на Ван преди 5 години
Благодарение на АМЕРИКА,русия неможе да смаже целият свят.Русия бавно но сигорно отстъпва,гн Путин ако си замине внезапно,русия ще бъде купена незабавно щото вече по крайнините умират от глад.Товае много дълбока тайна.Краят и наближава.Гн Путин нее добре.
34
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Нека да се обединяват срещу Русия ЕС и САЩ. То всеки сто години "цивилизованият" свят се обединява срещу Русия, после си получава шамарите и се успокоява за следващите сто години.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До + до "12+"Естествено че американската газ е по-евтина на Полша. И Украйна купува американска газ, транзитирана през Полша на цени по-ниски от тези които купуваше от Газпром.Какъв FOB те гони при газта? Чул си нещо, *** не си го разбрал
32
0
 
16
 
! Отговори
нашия от село преди 5 години
Уникални хора ражда природата у нас като неповторими пъстроцветни политически личности тип хамелеон.От комсомолец милиционер ВИФаджия тип"слуга" до пъстроумни многофункционални ГЕОполитици тип "слугиня".Щом почне да се говори за "оси" ДА ЗНАЕТЕ Хора ЧЕ НЕ Е ДОБРЕ....ИСТОРИЯТА ГО КАЗАЛА КАКВО СЕ СЛУЧИЛО... някой го знаят по добре.
31
0
 
26
 
! Отговори
Найденов преди 5 години
ТОВА Е АДСКИ ВАЖНА НОВИНА, !! БЕЗ НЕЯ НЯМАШЕ ДА СПЯ СПОКОЙНО. КАКВО Е КАЗАЛО ЕДНА ДАСКАЛЧЕ С КВАДРАТНА ГЛАВА Е МЕГА ВАЖНО, ОСОБЕНО ЗА ПУТИН!
30
0
 
34
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ако има мажоритарен вот, Цецко 6-те апартамента ще спечели нула процента.
29
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е джудже.
28
3
 
29
 
! Отговори
Kr преди 5 години
Напред Русия!Браво!
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че аз не мога да разбера, кой ги спира европейските държави да се диверсифицират, правят си терминали за втечнен газ и си купуват от където искат. Аааааа верни, 2 пъти по скъпа е от лошата руска газ, но пък ще се бият в гърдите, че са независими. Гадни руснаци значи, как може да продават толкова евтино газ.
26
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Edin pat tozi da e prav!!!
25
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големите врагове на русия са самите руснаци
24
7
 
42
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Кое куче е залаяло Русия, бел ден не е видяло...Справки в историята!
23
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** жертва на московската пропаганда когато московците идват и окупират б...я през 1878 *** водят войната заради нефта в баку.тази война е първата нефтена война в света режисирана от ротшийлд.главните военни действия се развиват в кавказ.никъде в мирните договори не се споменава б...я или българи.всички бг русофили са агенти на имперските стремежи на пияните му жици с един пръст чело
22
4
 
45
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Цецко май иска да изгуби и останалите ба..ци дето подкрепят герб ! С антируска риторика навличаш само омраза към себе си и към герб. Сорос сигурно му е платил добра сума та да кае срещу Русия !
21
2
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
В момента в който в САЩ и ЕС хората не могат да плащат тия скъпи имоти ,пак ще се скапят . Не трябва да се влияе на цените на имотите. голямата грешка беше спасяването на банките .Така парите не отиват в промишлеността ,а в банкери.
20
5
 
39
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
Смъртният враг на българия са наведените политици към САЩ купени от м ър..та сорос
19
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам само едно.най подлият и смъртен враг на б...я винаги е била и ще бъде русия.това са го разбрали всички наши национлни революционери.когато стамболов изби русофилите българия се превърна в икономическо чудо.докато търпим русофили в б...я ще бъдем бедни и ограбени.масква не може да ни прости че сме ги създали като държава.дали сме им азбука религия и култура на тези диви азиати