Пожар на главната жп гара в Кайро взе десетки жертви

Локомотив на висока скорост се ударил в платформа
27 фев 2019 14:15, Елка Василева
4
Пожар на главната жп гара в Кайро взе десетки жертви
Снимка: Reuters

25 души са загинали при пожар на централната гара "Рамзес" в египетската столица Кайро, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на властите.

Очаква се броят на жертвите да нарасне, каза Мохамед Саид, директорът на Железничарската столица в Кайро. Той съобщи и за 47 ранени.

Главният прокурор на Египет Набил Садик изпрати на гара "Рамзес" специален екип, който да разследва инцидента.

Все още няма официална информация каква е причината на злополуката.

По данни на телевизия "Ал Хадас", цитирана от ТАСС, локомотив, чиито спирачки отказали, се ударил с голяма скорост в платформа на гарата, при което избухнал силен пожар. Огънят обхванал една от сградите на гарата и вагони на пътнически влак, намиращ се на съседната платформа.

Според интернет портала "Аш Шурук", който се позовава на свои източници от следствените органи, локомотивът, врязал се в платформа на гарата, е бил без машинист, пише БТА. По данни на онлайн изданието локомотивът потеглил по неустановени до момента причини от намиращо се на пет километра ремонтно депо и се врязал в гарата с пълна скорост.

На мястото на злополуката пристигна египетският премиер Мостафа Мадбули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Кайрожп гарапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте, Египетският президент Сиси изби към 400 човека мирно седящи на паветата на площада, така че си е създал достатъчно врагове.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, баш пожарникарят го нямаше на место, а беше там преди дни.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато работех в подръжката на локомотиви по бай Тошово време имаше такъв случай на тръгнал локомотив който беше в ремонтният цех. Поради техническа неизправност която в последствие установихме и отстранихме.. А в този случаят се касае за умишлено престъпление. Няма как локомотива да набере сам скорост без машиниста. Касае се за умишлено шунтирани блокировки. Това си е жив терористичен акт от където и да се погледне.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глей как съ прай!Дали беше отдавна факта, когато египетският президент Сиси се скара на джендарите, че му дават акъл?Само питам.