Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените

Работохоличките са по-предразположени към депресия
3 мар 2019 23:00, Нели Христова
56
Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените
Снимка: Pixabay

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са по-заплашени от депресия, сочат резултатите от британско изследване, предаде БТА.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата.

"Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
Напълно вярно!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антиженски коментари ще видиш само в антимъжки статии. Като тази. А напоследък такива статии станаха твърде много. Което дразни. И което има последствия за жените като цяло. Отрицателни. Авторките явно това и целят с такива статии.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реалистите не вярват на жените, които знаят, че не заслужават доверие. Презират жените, които искат,но не им стиска. И уважават истинските жени, които държат на думата си. И се присмиват зад гърбовете на жените, мислещи се за манипулаторки ;)))
52
2
 
1
 
! Отговори
???????????????????? преди 5 години
Толкова много АНТИженски коментари, също и АНТИженски оценки на по-обективните коментари.Какъв им е проблемът на някои мъже? Казвам "на някои", а не на всички.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Ако искам да разруша някой клуб композиран от сериозни мъже с голяма мисия и задача ще вкарам жени вътре и ще му видят сметката. Това да имаш доверие на жена е да си играеш с бръснача. В най-добрия случай няма да има проблем докато си хванат някой друг или нещо ги омае и стоварят доверената информация на грешното място и на ти необратими последствия. Всеки мъж се е опитал да се доверява на жена но не са като мъжете по отношение на това и всеки има история където се е доверил и съжалява.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Почваш с лична атака както повечето жени които не са еволюирали и не виждаш че и мъжа може да има причина да не вярва на жената т.е причината за недоверието да е в жената. И ето го един от най-невероятните цикли на женската психология. Супер непробиваем. Ще го прочетеш и ще е все тая и след теб още 1 трилион поколения ще атакуват със същата вбесяваща глупост.Недоверието към жените е 100% заради самите жени. Приказват, манипулират, себични са и често не разбират отговорността зад инфото
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несигурни в себе си мъже не вярват на жените си. Малко повече доверие и внимание.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимай я от работа и ходи с нея до работата. Ако има друг ще се дърпа да я взимаш и изпращаш постоянно.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвайте се, че жената работи това означава, че е зряло социално мислещо същество!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези феминистки статии! Не ви ли омръзна мръсната пропаганда? Работохолизма уврежда всички, особено мъжете, ЗАЩОТО СА ПО ОТДАДЕНИ НА ЦЕЛИТЕ СИ!!!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господине тя наистина работи, толкова много въпроса е, защо я пишат постоянно втора смяна!?Надявам се да си проведете вашия разговор и да повярваш, отново в нея!!!Щом работи, а не е от онези които никога не са работили, защото отпуснат ли им "юздите"ще си наваксат изгубеното. На тях доверие им нямат и никога няма да им имат, защото са шавливи. За това ги закотвят да си седят у дома 20 години. Децата ще навършат 20 години и ще дойдат внуците и пак ще са си у дома. Ще се грижат за внуци.
44
3
 
4
 
! Отговори
здраве преди 5 години
Работничките от околовръстното са винаги усмихнати и психично здрави.
43
2
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
До Анонимен 41 Ако всяко работно място се заема след обективен конкурс (както и трябва да бъде) , много жени ще останат без работа :))
42
5
 
3
 
! Отговори
Не съм Осман преди 5 години
До Анонимен 27Не си прав(а). И най-амбициозната жена съзнава, че в живота й има един период от поне 15 г., през който е по-добре да си стои у дома, за да отгледа децата си поне докато станат средношколци. Но у нас, през последните 70-75 години много малко жени са могли да си позволят това, налагало се е да ходят на работа, а това води до стремеж да повиши квалификацията си, за да получи по-високоплатена или поне по-чиста и спокойна работа.Така че, причините са обективни.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Това е трябвало да го прецениш преди да се ожениш.Вместо това, много хора, не само мъже, но и жени, първо се женят и създават деца, чак след това започва да разсъждава дали брачната половинка има нужните качества, за да бъде семейството стабилно и пълноценно.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ivailoЖена ли ти е шефка?Или работиш някъде, където са настанени голям брой връзкарки?Ако всяко работно място се заема след обективен конкурс, изобщо няма да ти дойде наум да преценяваш колегите си в качеството им на мъже или жени, защото всеки ще си гледа работата и ще я изпълнява качествено. Но у нас засега това е мечта-мираж.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мъжът умее да изкарва пари, жените няма да работят толкова
38
7
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Еми депресирани ще са, след като хвърлят много усилия да работят нещо за което нямат никакъв талант . И вследствие на това резултатите в работата им обикновено са посредствени... Само с напъване не става, трябва и акъл :))
37
5
 
13
 
! Отговори
Зиг преди 5 години
Нищо не може да увреди психичното здраве на една жена така, както един мъж може да го направи.
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо по неприятно от това да имаш жена кариерист в къщи. Не поглежда къщата, не поглежда децата, няма дори време за секс щото или работи или е много изморена...А в крайна сметка и пари няма защото по принцип жените изкарват малко и не толкова успешни в бизнеса колкото мъжете. Жена която поставя кариерата си пред семейството, мъжа и децата....това не е жена.