Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените

Работохоличките са по-предразположени към депресия
3 мар 2019 23:00, Нели Христова
56
Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените
Снимка: Pixabay

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са по-заплашени от депресия, сочат резултатите от британско изследване, предаде БТА.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата.

"Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването."
 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Антиженски коментари ще видиш само в антимъжки статии. Като тази. А напоследък такива статии станаха твърде много. Което дразни. И което има последствия за жените като цяло. Отрицателни. Авторките явно това и целят с такива статии.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Реалистите не вярват на жените, които знаят, че не заслужават доверие. Презират жените, които искат,но не им стиска. И уважават истинските жени, които държат на думата си. И се присмиват зад гърбовете на жените, мислещи се за манипулаторки ;)))
53
2
 
1
 
! Отговори
???????????????????? преди 2 месеца
Толкова много АНТИженски коментари, също и АНТИженски оценки на по-обективните коментари.
Какъв им е проблемът на някои мъже? Казвам "на някои", а не на всички.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 50

Ако искам да разруша някой клуб композиран от сериозни мъже с голяма мисия и задача ще вкарам жени вътре и ще му видят сметката. Това да имаш доверие на жена е да си играеш с бръснача. В най-добрия случай няма да има проблем докато си хванат някой друг или нещо ги омае и стоварят доверената информация на грешното място и на ти необратими последствия.
Всеки мъж се е опитал да се доверява на жена но не са като мъжете по отношение на това и всеки има история където се е доверил и съжалява.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 50

Почваш с лична атака както повечето жени които не са еволюирали и не виждаш че и мъжа може да има причина да не вярва на жената т.е причината за недоверието да е в жената. И ето го един от най-невероятните цикли на женската психология. Супер непробиваем. Ще го прочетеш и ще е все тая и след теб още 1 трилион поколения ще атакуват със същата вбесяваща глупост.

Недоверието към жените е 100% заради самите жени. Приказват, манипулират, себични са и често не разбират отговорността зад инфото
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Несигурни в себе си мъже не вярват на жените си. Малко повече доверие и внимание.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Взимай я от работа и ходи с нея до работата. Ако има друг ще се дърпа да я взимаш и изпращаш постоянно.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радвайте се, че жената работи това означава, че е зряло социално мислещо същество!
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с тези феминистки статии! Не ви ли омръзна мръсната пропаганда? Работохолизма уврежда всички, особено мъжете, ЗАЩОТО СА ПО – ОТДАДЕНИ НА ЦЕЛИТЕ СИ!!!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господине тя наистина работи, толкова много въпроса е, защо я пишат постоянно втора смяна!?Надявам се да си проведете вашия разговор и да повярваш, отново в нея!!!Щом работи, а не е от онези които никога не са работили, защото отпуснат ли им "юздите"ще си наваксат изгубеното. На тях доверие им нямат и никога няма да им имат, защото са шавливи. За това ги закотвят да си седят у дома 20 години. Децата ще навършат 20 години и ще дойдат внуците и пак ще са си у дома. Ще се грижат за внуци.
45
3
 
4
 
! Отговори
здраве преди 2 месеца
Работничките от околовръстното са винаги усмихнати и психично здрави.
44
2
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 2 месеца
До Анонимен 41

Ако всяко работно място се заема след обективен конкурс (както и трябва да бъде) , много жени ще останат без работа :))
43
5
 
3
 
! Отговори
Не съм Осман преди 2 месеца
До Анонимен 27

Не си прав(а). И най-амбициозната жена съзнава, че в живота й има един период от поне 15 г., през който е по-добре да си стои у дома, за да отгледа децата си поне докато станат средношколци. Но у нас, през последните 70-75 години много малко жени са могли да си позволят това, налагало се е да ходят на работа, а това води до стремеж да повиши квалификацията си, за да получи по-високоплатена или поне по-чиста и спокойна работа.
Така че, причините са обективни.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 37

Това е трябвало да го прецениш преди да се ожениш.
Вместо това, много хора, не само мъже, но и жени, първо се женят и създават деца, чак след това започва да разсъждава дали брачната половинка има нужните качества, за да бъде семейството стабилно и пълноценно.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ivailo

Жена ли ти е шефка?
Или работиш някъде, където са настанени голям брой връзкарки?
Ако всяко работно място се заема след обективен конкурс, изобщо няма да ти дойде наум да преценяваш колегите си в качеството им на мъже или жени, защото всеки ще си гледа работата и ще я изпълнява качествено. Но у нас засега това е мечта-мираж.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако мъжът умее да изкарва пари, жените няма да работят толкова
39
7
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 2 месеца
Еми депресирани ще са, след като хвърлят много усилия да работят нещо за което нямат никакъв талант . И вследствие на това резултатите в работата им обикновено са посредствени... Само с напъване не става, трябва и акъл :))
38
5
 
13
 
! Отговори
Зиг преди 2 месеца
Нищо не може да увреди психичното здраве на една жена така, както един мъж може да го направи.
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нищо по неприятно от това да имаш жена кариерист в къщи. Не поглежда къщата, не поглежда децата, няма дори време за секс щото или работи или е много изморена...
А в крайна сметка и пари няма защото по принцип жените изкарват малко и не толкова успешни в бизнеса колкото мъжете. Жена която поставя кариерата си пред семейството, мъжа и децата....това не е жена.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 32

Доста проницателно. Живота е труден наистина но за това и има мъже и понякога жени които се помнят и такива които не се.. екстра усилието и екстра отговорноста поне извън България прокарват живота на човек на друго ниво

Жените са емоционални и рамките им са нужни но наистина и аз съм се изкушавал да съм с жена която би ми променила орбитата на живота към по-незначимо ниво тъй като жената е причината, емоцията и т.н и ако там всичко е наред човек има доста висококачествено гориво. Рядкост