Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените

Работохоличките са по-предразположени към депресия
3 мар 2019 23:00, Нели Христова
56
Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените
Снимка: Pixabay

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са по-заплашени от депресия, сочат резултатите от британско изследване, предаде БТА.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата.

"Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 32Доста проницателно. Живота е труден наистина но за това и има мъже и понякога жени които се помнят и такива които не се.. екстра усилието и екстра отговорноста поне извън България прокарват живота на човек на друго нивоЖените са емоционални и рамките им са нужни но наистина и аз съм се изкушавал да съм с жена която би ми променила орбитата на живота към по-незначимо ниво тъй като жената е причината, емоцията и т.н и ако там всичко е наред човек има доста висококачествено гориво. Рядкост
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега който не работи до 2-3 най-много 4 месеца депресията е гарант, лично самочувствие - залагам всичко което имам че ще се срине. Жена, мъж, кон няма значение. Поради някаква причина човек израства когато работи и стои по-добре на краката си, и поради някаква причина това се цени в тази реалност. ВИНАГИ е имало жени работяги от типа бизнесменки, търговци и т.н даже и преди 4000 години. Те са родени такива и не им е било нужна идеология или разрешение за да пробият или да се занимават.
33
4
 
5
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 5 години
Айде тая пак "...на жените". По-лицемерно същество от модерна феминистка не знам да има. Не работете бе! После пак вадете статистики за разликата в заплащането.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не помня бабите ми да са се спирали, да стоят ей-така със скръстени ръце. И не са били депресирани. Имали са до себе си хора, които ги обичат и уважават. Българската народна мъдрост казва: За лудо работи, за лудо не стой.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете налагат ограничения на жените от страх. Също от страх се женят за по-проста. От позьорство и леност. Не всички, но повечето. А бракът изравнява. Каквото е нивото на жената, такова е и на мъжа. Емоционално и интелектуално. Безскрупулният Тръмп е с безогледната Тръмповица. И двамата са грабили, каквото им е възможно.
30
1
 
4
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО !!!! преди 5 години
ЖЕНАТА ВИНАГИ Е ТАКА ! ! !
29
0
 
7
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Добре де Аз не съм голям фен на новото време но винаги съм мислел че жените са извънземни.. опа грешка не наистина мисля че имат желание за самореализация в някаква форма някъде там.Може би по-късно в живота, след като имат някакво семейство и донякъде под опеката на мъжа в семейството - някаква форма на самореализация.Не задължително кариера или бачкане.Просто ми е трудно да приема че жената е психически задоволена на 100% с личното си развитие ако няма някаква форма на самореализация.
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на жената е в къщи. Да се грижи на дома, за децата, и да има сготвено като се прибере мъжа от работа. Аз на моята жена съм и забранил да работи. Това беше и едно от условията които и поставих още в началото.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27"Жена в България, която не иска да работи извън дома си и не е ангажирана постоянно със земеделска работа, си е търтей."10/10Ако имаш блог или сайт с писания можеш да стовариш някакъв хакнат линк, ще го посетя. Усещам потенциал за нещо което ми напомня карбовски от 90-те тука.. lol.
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османчо, твоята жена като е мързелива и проста, няма какво да се перчиш, че и даваш парите за *** и сутиени.Жена в България, която не иска да работи извън дома си и не е ангажирана постоянно със земеделска работа, си е търтей. Ако мъжете се опияняват от властта си спрямо нея, си е техен психичен проблем.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МариелаАми то зависи и как работиш. Иначе само от работа да се забогатее в България не изглежда лесно, но пък който Българин успее ще си мълчи предполагам.Изобретателност, собствен бизнес след като минат години и човек натрупа опит и види ниша която може да завземе или атакува с даже дребна иновация, по-ниски цени или някакво друго предимство. така си представям ставането на богат. Е, не може и без някой друг фалит по пътя де. Иначе България си е шампион по изкривяване на човешкото..
24
11
 
27
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Много българки са принудени да бачкат,защото мъжете им са свикнали да бистрят мачове и политика пред блока. Тя, в стремежа си да създаде семейство, все още е готова на такива компромиси. В Турция много често условието на жената да се омъжи е да не работи след това. Това е нормално, приема се и мъжът е готов на всичко да го изпълни. Не твърдя, че всяка жена е гледана като принцеса, макар че има и доста такива. Много малко са жените, които искат да покоряват света кариерно и по-добре.
23
0
 
31
 
! Отговори
Мариела преди 5 години
Всяко прекалено нещо е вредно, само че в БГ ни насаждат убеждения които изкривяват човешката същност. Ако може само да работиш и видиш ли ставаш богат. Не съм видял много хора забогатели от работа.
22
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените никога не са се славели с психично здраве.
21
7
 
8
 
! Отговори
Psycho преди 5 години
Както казват добрите психолози, преди да ви изпишат от розовите хапчета - добре сте, ама ще се оправите.
20
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените трябва да се занимават с цветя, взаимоотношения, изкуство.Мъжете трябва да се занимават с война, насилие и каратечници.
19
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е британско изследване (така пише "днесбегето"). Важи, значи, за Британия :)Там дамите работят, както пише в текста. У нас дамите не работят и това не ги засяга.Какво дамите, те и ромките не работят, няма опасност от такъв стрес у нас! :)
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Както и твоите родители, които са нямали капацитета, нали?Даааа, сега разбирам, какво искаш да кажеш!
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1350% по-високите намеи, само за 5 години? Постоянно поскъопващите продукти в магазините? Повишената цена на градския транспорт? Повишените такси за детски градни? Това, че средната заплата се покачва само по данни на НСИ, но не и в реалния живот? Не знам, избери си едно...
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложи й един мини джи пи ес в чантата и си готов