Париж, Киев, Каракас – горещите точки на масови протести

Общото в исканията - борба с корупцията и бедността
10 мар 2019 13:33,
4
Париж, Киев, Каракас – горещите точки на масови протести


Масови протести в Европа и отвъд Океана. Недоволни хора излязаха по улиците на Париж, Киев и Венецуела. Общото в исканията им - да продължи борбата с корупцията и бедността.
Още по темата

Сблъсъци между простиращи и полиция в Киев. Напрежението възникна по време на шествие срещу корупцията във въоръжените сили на страната, предаде Bulgaria ON AIR.

Демонстрациите бяха организирани в навечерието на президентските избори на 31 март. Критиците на президента на Украйна Петро Порошенко го обвиняват, че не прави достатъчно, за да изкорени корупцията по върховете на властта. А това сериозно разклаща кандидатурата му за втори мандат.

За 17-а поредна седмица хиляди излязоха на протест във Франция. Този път обаче към демонстрациите се присъединиха и граждани с розови жилетки - бавачки, недоволни от реформата на осигуряването срещу безработицата, както и група "червени жилетки" от синдиката.

Напрежение имаше и отвъд океана. Привърженици на опозицията във Венецуела се сблъскаха с полицията. Протестите бяха срещу спирането на тока, липсата на основни продукти и управлението на президента Николас Мадуро. Очаква се в страната да избухнат още протести, тъй като и Мадуро, и лидерът на опозицията призоваха своите поддръжници да излязат на улицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сблъсъци между простиращи и полиция в Киев."---Киевската полиция не им дава на хората да си простират прането! Докъде я докарахме! :)
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите в чужбина много ги писахте и анализирахте, ама протестите в Бг ги скрихте.Защо така, "свободната медия"?