Осъден за педофилия: 6 години затвор за ковчежника на Ватикана!

Джордж Пел има право да иска предсрочно освобождаване
13 мар 2019 22:21, Петя Славова
17
Осъден за педофилия: 6 години затвор за ковчежника на Ватикана!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Шест години затвор за бившия ковчежник на Ватикана Джордж Пел. Това постанови съдът в Мелбърн.

Пел беше осъден за сексуални посегателства над деца. Той ще има право да иска предсрочно освобождаване най-рано след 3 години и 8 месеца, предаде Bulgaria ON AIR.

Присъдата е значително по-лека от очакваното. Предполагаше се, че може да получи до 50 години затвор.

Кардиналът беше сред най-влиятелните хора в Римокатолическата църква през последните 20 години.

При произнасянето на присъдата съдията заклейми "шокиращата арогантност", с която Пел е извършил престъпленията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
До KOKO преди 5 години
До До KOKOКато казвам "Той лично, като шеф на комисията, за пръв път в историята на Ватикана, започна да наказва педофилите!" имам предвид самият Пел. Не този който го обвинява - него никой не е виждал. Освен след педофилите, той е бил и по следите на огромна финансова злоупотреба в кръговете на ватиканската банка. Това е третият човек след папата, ковчежникът на Ватикана, не селски свещенник.
11
0
 
2
 
! Отговори
До KOKO преди 5 години
Разбирам чуствата ти - аз мисля че, педофилите трябва направо да бъдат убивани! Но, какво ако не го е направил? Факт е че, няма дори едно косвено доказателство - само думите на един човек. Той лично, като шеф на комисията, за пръв път в историята на Ватикана, започна да наказва педофилите! какво ако това е удар на самите педофили? Други педофили духовници просто ги местят в някоя селска църква и никой не чува за тях какво правят там.... а за него такъв шумен процес???
10
0
 
1
 
! Отговори
Удар по Ватикана преди 5 години
В присъдата се каза че, няма да се смесва с обикновенни затворници, поради високия си статут. Предполагам че, това е компромис - малка присъда - за да не го убият! Целта е да го дискредитират завинаги за да го махнат от 2 места:- от разследващата педофилите Комисия, която той оглави наскоро и която започна да отнема духовенство! До сега само ги местеха.- от разследването на големи финансови потоци(злоупотреби) в католическата банка.Той е третият след папата, отговаря за финансиите на Ватикана. Никога не е бил уличаван в подобни неща, не се признава за виновен, сега осъден само по думите
9
0
 
2
 
! Отговори
@ 2 преди 5 години
Ххухуху номер две имаш акъл колко една гуменка, тва което говориш е все едно да кажеш, че просто поради наличието на Тиквата например, не съществува такова нещо катобдържава, някой върна ли се да каже , че няма Бог, та тръбиш все едно си претърсил вселената ? Иначе да, католиците са гадове, убийци, педофили, криещи се зад кръстоносни походи, вяра и т.н. , измислена зла секта.
8
0
 
2
 
! Отговори
*** преди 5 години
Карднал Пел ОГЛАВЯВАШЕ КОМИСИЯТА КОЯТО РАЗСЛЕДВАШЕ СВЕЩЕННИЦИ ПЕДОФИЛИ! Реални престъпници, които години наред минаваха с плясване по ръцете. Комисията тъкмо започна реално да лишава от сан и му спретнаха това дело! За деяние което, както коментират медиите, е извършени при абсурдни обстоятелства.Обвинителят никога не се е оплакал на роднина или приятел, има щастлив живот, деца, приятели - нетипично за подобни жертви. Няма даже косвено доказателство - само думите му. Истинските педофили потриват ръце!
7
1
 
3
 
! Отговори
До к0нсерва преди 5 години
Ти наясно ли си въобще? Пел никога не е обвиняван, пряко или косвено!...какви 160 изнасилени доказани? То за това нямаше доказателства - едното дете не е живо и двете не са обелили дума до сега, никой от другите в хора не си спомня тези деца да са се отделяли в края на службата, става в църква в сърцето на Мелбърн, тъпкана с народ в края на служба на метри от тълпата и другите епископи. ВСИЧКО ВИСИ НА ДУМИТЕ НА ЕДИН ЧОВЕК БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВО ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО. Това е гавра с главния финансист на най-голямата банка в света. Гавра с главния обвинител на други реални педофили - ТОЙ ОГЛАВЯВАШЕ КОМИС
6
0
 
7
 
! Отговори
Съдията Флинт преди 5 години
До АнонименНе знам но сега в затвора от него ще стане много грозна булка...-----------------------Трябва ли да ти напомням , че ....."Кардиналът беше сред най-влиятелните хора в Римокатолическата църква през последните 20 години. "Сигурно си голям наивник да смяташ че ще лежи присъдата си заедно с разни отреп*ки . Колегите му от неговата "хооомо дружинка " ще се погрижат да си изкара присъдата някъде на спокойствие , красива природа и малки момченца играещи наоколо .... Гаранция .
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Присъдата е значително по-лека от очакваното. Предполагаше се, че може да получи до 50 години затвор."Вие пък... човекът е от хай-лайфа- ватиканец с политически гръб. Щом е получил опция да излезе след 3,8 години, значи точно тогава ще излезе и това изобщо няма да се отрази в новините у нас.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам но сега в затвора от него ще стане много грозна булка.От друга страна ще икономисат от поп тая булка сама ще си направи ритуала.Но разбира се до семействата на жертвите сега като влезе в затвора не забравяйте за годишната от сватбата с друг пандизчия да му изпратите за подарък вазелин ще му трябва, сега *** му ще има по-натоварен трафик от магистрала Хемус след Великден.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Римокатолицизма е религиозна мафиотска структура!Този ще бъде изритан от католицизма ,не защото е блудствал с малолетни,а защото е допуснал да бъде" хванат" в издънка и съден!Ватикана всичко са знаели ,но са си мълчали,това е истината!
2
7
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Свещениците са живото, ходещо, ежедневно доказателство че Бог не съществува . НЯМА ГО . Липсва . Изоставил ни е преди векове . Ако не вярват питайте дали бог е откликнал на молбите на тези малки дечица молещи за милост докато тоя стар перверзник ги е ши***л отзад . А то да беше само той ...... Точно тези които изучават делата на бога , думите на бога , заветите на бога са най -големите неверници и ги виждаме да крадат, пият, развратничат.... Защо ли ?
1
1
 
19
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
това е подигравка!! за 160 доказани в съда изнасилени момченца от този Демон, пратен на Земята от Сатаната, още над хиляда които не бяха доказани в съда, но на всички е ясно, че са се случили. Та сметката излиза, че за всеки 100 изнасилени 5 годишни момченца, ще лежи 1 месец - това е грозна шега!!! Последно, но не на последно място - пазете децата си, бъдете истински родители!