Самотата на Тереза Мей става все по-отчетлива

Третият опит за гласуване на сделката с ЕС се провали в зародиш
19 мар 2019 17:45, Бойчо Попов
26
Самотата на Тереза Мей става все по-отчетлива
снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей възнамеряваше днес да подложи на гласуване своята сделка за Brexit за трети път в Британската Камара на общините. Планът обаче няма да сработи.

Позовавайки се на съществуващо от 17-и век правило, председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу отказа да подложи на ново гласуване споразумението, договорено с Европейската комисия, без изменения. Според прецедент от далечната 1604 г. парламентарните правила постановяват сходни по същество предложения да не могат да се подлагат на гласуване повече от веднъж през една и съща парламентарна сесия, напомни той.

Така вероятно и ние, журналистите, ще си спестим третата част на серията статии „Мей се провали сериозно със сделката си за Brexit". Ще отпадне и обичайният просветителски текст със заглавие от типа „А какво всъщност представлява резервният механизъм".

Така опитът на Мей да спечели мнозинството за сделката си с Brexit в третия ѝ опит се провали в зародиш, а нейната самота достига нов връх.

Сега тя може само да се надява на срещата на върха през тази седмица лидерите на ЕС да се споразумеят за удължаване на срока. Разбира се, това не е 100% сигурно, решението трябва да бъде единодушно. За да се стигне до съгласие обаче, британците би трябвало да имат най-малкото представа за това как искат да продължат в преговорите.

В подготовка на срещата на върха във вторник ще се състои среща на върха на министрите по европейските въпроси. Там ще участва и министърът по европейските по въпроси на Франция Натали Лоазо. В понеделник тя разкри пред Journal du Dimanche, че е кръстила своя котарак Brexit заради неговата нерешителност. Лоазо разказа как всяка сутрин нейният домашен любимец мяука силно и иска да излезе навън, но когато му отвори вратата, той отказва да напусне дома.

Продължението на материала четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: тереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая да си подава оставката
24
0
 
2
 
! Отговори
bolgarin преди 5 години
До урок по история Ами защо забрави браушките??
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е.................да се махат от тоя ЕС англичаните , поне те да не ни командват.............че много шефове станаха на ББ и България!!Да ги изброявам ли?
22
5
 
7
 
! Отговори
урок по история преди 5 години
Враговете на България:1.Турция.............5 века робство2.Гърция, наследник на Византия...........близо 2 века робство3.Великобритания...............винаги е била с/у България4.Франция................винаги лицемерна и двулична политика5................за САЩ е спорно дали са ни врагове.................отговорът по-скоро клони към "ДА"...............но от Доналд Тръмп може всичко да се очаква............в самата Америка сега текат много сложни процеси
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та отпадне ли Брексит . Еврото ще лапне лирата.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахте ли сега защо на ингелизите им трябваше таетъра с Новичока.............да отвлекат вниманието от Брекзита и да издействат по-добри условия за Англия!Ама тоя път няма да им мине гадния номер................има да плащат като попове...............за всеки развод се плаща!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Мей и Ердоган искат да лапнат ЕС, но не им се получава. И Путин от друга страна. С малки възможности са.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица Терезка Мей хептен полудя...............ама и тя слуша другата дърта рептилка - грозната гущерка..................кралицата Елизабета Вторая....................така че се вижда края на империята Великобритания, което е една много хубава новина за България!!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо повече на съвета на евразийския съюз същия Путин големия любител на граници и националист е върл фен на падането на границн свободната търговия и създаването на една държава супер федерация от Русия Индия Китай и други и на всяко заседание на съвета гладува за федерация.Но Китай всеки път гласува против и за това все не му се получава.Това че има интерес ЕС да е нестабилен е едно, но няма интерес собствения му съюз да е нестабилен.Само интереси хора.
16
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
мдаа за нас от балканите е трудно да разберем сложните британци както и на тях е трудно да разбират нас за нас остава да се молим по 10 пъти на ден ЕС да не се разпадне след брекзит че тогава майка ни славна обратно в ориента или вечната мизерна дружба с големия брат славянин
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега за информация на руските ***.В Евразийския съюз, БРИКС и Шанхайската организация на който член е Русия правилата са много по-строги от тия на ЕС.Там такива алъш вериши като на Качински Орбан и Мей просто никой и през ума не му минават.Например такива тъпотии на Путин и на ум не му идват тях ги прилага само на разградения двор без единна политика ЕС.Но да прави номерата на Мей или да заплашва като Орбан например другите членове на евразийския съюз като Китай и Индия и на сън не му идва
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците какво искат е ясно да взимат еврофондове да пътуват свободно в Европа стоките им да са без мита но да не плащат нищо в ЕС, граждани на ЕС да не мигат да идват свободно при тях, а само с визи и европейските стоки да се облагат с мита на границите им, тоест британците нямат нищо против ЕС, те просто искат да имат само правата, който той дава без задълженията.Нещо като да пазаруваш в хипермаркет без да плащаш..Само че излезе че в Европа не сме толкова прости и тарикатлъка не се получи.
13
2
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Изглежда Brexit се отлага. А няма да е изненада ако съвсем се отмени.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9.По-скоро се опита да се прави на Бойко Борисов и да разпореди какво да се гласува.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност тя се опита да спаси положението, защото в Кралството ти дават да седнеш на партия бридж след като е обявено всичко и ти сядаш на позицията с лоши карти. Тя направи каквото можеше. Вътрешните борби й изядоха главата.Няма как да се постигне друга сделка с ЕС. Южна Европа няма къде да си продават плодовете и зеленчуците, а от майната си не винаги има достатъчен контрол. Пак ще имат споразумения, но всичко ще поскъпне и за двете страни.Останаха 10 дни и те са аут.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой казва, че Мей не знае какво иска. Знае - иска да се крепи на премиерския пост колкото може повече. Всички политици това искат - да се крепят в политиката възможно по-дълго. Без да им пука за цената, която сънародниците им плащат.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаше да се направи на Маргарет Тачър, но се провали като въжеиграч паднал от въжето.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука вчера да са приели закон и на Баце да не му хареса, вдига телефона и на другия ден гласуват обратното. А пък тия - некъв си закон отпреди 400 години - егати тъпата държава. Да дойдат ГЕРБ да им покаже как се прави.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не си подава оставката тая жена. Видя че нищо не излезе от Брекзита и. Трябваше още януари да си подаде оставката и да обяви нови парламентарни избори.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укротяване на опърничавата. Анам от циркове и Мей не знае какво иска.