"Сънди таймс": Министри с план за отстраняване на Мей

Британският премиер си отива до 10 дни, твърди анализатор
24 мар 2019 07:40, Красимир Ангелов
26
"Сънди таймс": Министри с план за отстраняване на Мей
Снимка: Reuters

Единайсет министри от кабинета на британският премиер Тереза Мей искат тя да се оттегли, твърди политическият наблюдател на "Сънди таймс" Тим Шипман, цитиран от Ройтерс.

"Тази нощ се подготвя мащабен преврат в кабинета за отстраняването на Тереза Мей като министър-председател", каза той. И цитира думи на неназован министър: "Краят е близо. Тя ще си отиде до 10 дни".

Шипман заявява, че е разговарял с единайсет министри от кабинета, които искат премиерът да подаде оставка незабавно.

Дейвид Лидингтън, фактическият заместник на Мей, е разговарял вчера с опозиционни лидери относно гласуване на алтернатива на плана на Мей за Брекзита, пише неделното издание, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей е отявлен фен на фюрера Тръмп и сие неонацисти.Интересно като толкова обича волята на народа защо не иска втори референдум който ако е за Брекзит би и вдигнал политическото реноме и би и спасил поста, или май не е сигурна в резултата.Помни опита на предпественика си Камерън който също знаеше волята на народа но тя не излезе точно както си я представя и се наложи да хвърли оставка.Май народа се усети за измамите на неонацистите и идва време да ядат бой и да отиват в право в куч.и гъзец.
18
1
 
5
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
Като гледам минусите, които съм получил на 2-рия си коментар за толкова кратко време, за разлика от 1-вия...се замислям за много неща :) Айде да се чуе волята на народа, ако се потвърди, ще отвърже ръцете на английските политици и ще се знае какво наистина иска "Волята" на народа. Вече няма Фаражувци, Б Джонсановци с автобусите и парите във вагоните, които заминавали за Европа :) 2г минаха, англичаните се информираха какво значи Brexit. Сега, резултата от 2ри референдум никой не би успорил.
17
0
 
3
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
да си гледа внуците и кухнята сега щ слугува тя на децата си. отначала тя отклони вниманието на парламент и народа със скрипал а сега хванаха я на ъгъла няма къде брехсит
16
7
 
4
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
И да си допълня коментара по-долу. Какво страшно има във втори референдум за тези, които са "защитници" на Волята на народа? Ако това е Волята на хората, то тя ще се препотвърди. Тук мантрата на защитниците на демокрацията "иронично": "Да правим референдуми докато се получи верния резултат не Важи. Имено, защото резултатите 1-вия път бяха толкова близки. Ето сега, 2 години по-късно, англичаните могат да направят абсолютно съвестен и информиран избор - Част от ЕС или Не.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички противници на ЕС бяха смазани,без церемонии,това е истината!Аз съм за ЕС,но не искам да плащаме разходи за нато и пет пари не давам за НАТО!
14
6
 
23
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
До 13: Стига с тая воля на народа. Референдумът беше почти 50:50. Какво лошо има, да се направи още един референдум и да се потвърди волята на народа, след като се взима толкова важно решение. Резултатът беше толкова близък, че е трудно да се каже каква е тази воля. Другите 16 и нещо милиона, които гласува за оставане не са ли също една Голяма част от народа. 2-ри референдум си е съвсем в реда на нещата с оглед горното.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я отстранят ще направят потъването на страната още по-дълбоко. Типично в английски стил. Камерън ги усети и се махна. Това което го обвиняваха е, че даде правото на простолюдието да решава. И в България червените бабички държаха комунистите, докато сините станаха по-големи и от тях.Кралството го чака силен крах след 12.04, но още не са го разбрали. Имиграцията от афро-, арабо- и азиатски субекти е по-висока от преди. Освен, че са мързеливи, пришълците са и прости селско-колибови тарикати.
12
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАГЛОБРИТАНИЯ Е МНОГО ПОВЕЧЕ МИНУС ЗА ЕС ОТКОЛКОТО ПЛЮС!ЗАРАДИ НЕНАПУСКАНЕТО ИМ ЕВРОТО ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНИ А ДОЛАРА ЩЕ СЕ КАЧИ НА 1.80ЛВ
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не и се сърдя,това си е тяхната страна,но не трябваше да стават жертви невинни хора като Скрипал,само заради някаква идея.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименколко ли пари са дали брюкселските милионери на тия единадесет министри?!-Пари не се дават,но може да ги сполети нещо,ако не изпълняват.Нали се сещаш,че ЦРУ ръководи НАТО и ЕС.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко ли пари са дали брюкселските милионери на тия единадесет министри?!
8
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврейската ламя ще посегне и на последния пиедестал на демократичност и традиционализъм в Европа, като впрегне всички сили за да обори и отхвърли волята на англичаните, които са владеели целия свят, а сега ги дърпат към някакъв си "Европейси" съюз, дето не си знае дори пол-а...!!
7
4
 
16
 
! Отговори
не съм врачка! преди 5 години
Силно подозирам, че сега всички от властта в ЮК хитруват и играят сценки, с цел да доведат до едно продължително отлагане на развода. Когато преди три години наложиха гласуването на брекзит, световните работи бяха едни, днес са други. Сега всички виждат, че с какъвто и да е брекзит, спазарен или брутален, ЮК отива в киреча! Търси се време за преоценяване на решенията. Но, с минимални партийни загуби! Британски ми работи!
6
3
 
37
 
! Отговори
Тцт преди 5 години
Ако някоя друга страна от ЕС правеше такива номера /особено ако беше и в източната част/, до сега да са я смазали 100 пъти и съм сигурен, че едно от действащите лица с най-жестоки идеи щеше да бъде тъкмо Великобритания. Но щом е за мързеливите англичани към тях не се допуска нищо санкциониращо
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетили се тия! Досега къде спаха?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия пък Мей им била виновна. Няма угодия там.
3
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАГЛОБРИТАНИЯ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ОСТАНЕ В ЕС!МЕЙ СЕ ПОЯВИ ОТ НИЩОТО И Е ДОКАЗАЛА, ЧЕ Е АБСОЛЮТНО НИКОЙ В НАГЛОБРИТАНИЯ!!! ПАРЛАМЕНТА И ОТХВЪРЛИ ВСИЧКО!ТЪЙ , ЧЕ И С МЕЙ И БЕЗ МЕЙ!!! КАКТО СЕ ПОЯВИ ОТ НИЩОТО ТАКА И ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В НИЩОТО! ТЯ Е АБСОЛЮТНО НИКОЙ В НАГЛОБРИТАНИЯ!
2
2
 
24
 
! Отговори
добре де! преди 5 години
Мей ще се оттегли. Какво, обаче, по-добро могат да направят заговорниците? Как ще измъкнат страната от кашата, сътворена от самите тях! Ако имаха решение, да го бяха подсказали и обяснили на премиера си! Очертава се сякаш още по-голяма бъркотия!
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е Тереза Мей да си подаде оставката дано се случи много скоро обърка цяла Европа тая жена заради нея ще търпим последствия