Бъдещето на изкуствения интелект

Бизнесът ни е в догонваща роля в използването на дигитални решения
25 мар 2019 19:04, Екип на Bloomberg
6
Бъдещето на изкуствения интелект
Снимка: Pixabay

Още със създаването на Microsoft Бил Гейтс и Пол Алън са имали намерението за изграждането софтуер, който е достъпен за бизнес и всеки един ползвател, без да е свързан с големите машини и предприятия. 40 години по-късно Microsoft има идея да направи нещо ново на пазара. А именно да помогне на изкуствения интелект да бъде достъпен за всеки. Това коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft за България, Македония и Косово, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Много изследвания по темата за дигитализацията в България показват, че дигитализацията не е по-различна от тази на повечето страни в Централна и Източна Европа и че се развива наистина много бързо. Динамиката на едно решение в една индустрия е в рамките на 12-24 месеца. Въпреки показателите, че изоставаме".

Бизнесът у нас, особено този на малките и средни предприятия, наистина догонва в използването на дигитални решения своите паралелни среди в западния свят, отбеляза гостът. "Използват се облачни сулуги, изкуствен интелект, което дава предимство. Пиратството намалява. Позицията на Microsoft е да имаме достъпна технология във всеки един сегмент и да показваме ползите от използването на специализиран софтуер в контекст на сигурността", подчерта още изпълнителният директор на Microsoft за България, Македония и Косово.

"Развитието на изкуствения интелект и машинното обучени е в три посоки: 1. Използването на такъв тип решения в продуктите на Microsoft; 2. Предоставянето на такъв тип платформа в облачната среда Azure. Разпознаване на лица, реч, обекти.; 3. Развитието на изкуствен интелект в бъдеще".

Стопроцентова сигурност на данни едва ли има, но сме сигурни, че рисковете при определен подход намаляват, уточни Калин Димчев. "Анализираме потенциалните опасности и предлагаме решения. Инвестираме над 1 милиард годишно като корпорация в сигурността. Изследваме няколко трлн. запитвания към нашите сървъри на ден. Все повече страни обръщат внимание и търсят съвети за добри практики в законодателен аспект", спомена той.

Технологията HoloLens 2 е свързан с добавената реалност, разкри още Димчев. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
ИЗВОД преди 5 години
Изкуствения интелект има бъдеще там, където няма естествен интелект!
4
3
 
2
 
! Отговори
пецата преди 5 години
AI ще замени интелектуалния труд, роботите физическия и така няма да има нужда от хора , ще останат 1 млн привелигировани на планетата да се радват на природата без стрес
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Материалът представлява общи фрази без нищо ново и конкретно.
2
0
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
По нашите географски ширини наблягаме на естествената простотия
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майкрософт, уверено по пътя на Хитлер.