Гуайдо към венецуелците: Гответе се за операция "Свобода"

Ще се създават "Комитети в помощ на свободата"
25 мар 2019 09:40,
50
Гуайдо към венецуелците: Гответе се за операция "Свобода"
Снимка: Reuters, архив

Хуан Гуайдо, лидерът на опозицията във Венецуела, призова в Instagram гражданите на страната да се подготвят за операция "Свобода", която да доведе до вземането на властта в страната, съобщи ТАСС.

"Дойде времето да се подготвим за провеждането на операция "Свобода" и да упражним максимален натиск (върху правителството), за да се стигне до окончателно прекратяване на узурпацията. Всички, абсолютно всички и всеки има роля на този етап от борбата", написа Гуайдо.

Още по темата

Опозиционният лидер добави, че за провеждането на операцията в цялата страна се създават "Комитети в помощ на свободата, които ще имат за задача да пропагандират действия с цел прекратяване на узурпацията във всички райони, сектори, профсъюзи, образователни учреждения и държавни органи".

На 23 януари Хуан Гуайдо се провъзгласи за временен президент на Венецуела. Той бе признат за легитимен лидер на страната от САЩ, членовете на Групата от Лима (с изключение на Мексико) и още много други държави.

Междувременно Николас Мадуро, дългогодишният президент, се ползва с подкрепата на Русия и Китай. И двете страни са осигурили заеми на богатата на петрол южноамериканска страна, осигурявайки стабилност на правителството на Мадуро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуайдо е новият Порошенко.
3
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му мислят там, ние поне успяхме да се отървем от комунизма
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото знам никакъв не е. Аген т предате л.
1
6
 
52
 
! Отговори
НЯМА ДА СТАНЕ преди 5 години
Що РУСИЯ успя да спаси АСАД при това катастрофално положение в СИРИЯ. Във ВЕНЕЦУЕЛА са вложени над 60 МЛРД долара от КИТАЙ....Да не мислите, че ще гледат как ще дойдат краварите да им ги крадат