След атаката – бум на желаещи да живеят в Нова Зеландия

Службите регистрирали скок в желаещите да работят в страната
Обновена: 27 мар 2019 10:02 | 27 мар 2019 10:00,
30
След атаката – бум на желаещи да живеят в Нова Зеландия
Снимка: БТА

Необичаен скок в интереса на мигрантите към Нова Зеландия регистрират службите след терористичните атаки срещу две джамии в Крайстчърч, съобщи ДПА.

След атаките на 15 март броят на регистрираните кандидати за заселване и работа в Нова Зеландия се е повишил значително, каза пред ДПА говорителят на имиграционната служба на страната.

"Имаме 6457 регистрирани кандидати в десетдневката от 15 до 24 март, спрямо 4844 за предишната десетдневка", отбеляза Грег Форсайт.

Още по темата

Най-голямото увеличение на кандидатите идва от САЩ - 1165 души, спрямо 674 заявления през предходните 10 дни. Отбелязва се също голямо увеличение на молбите от Великобритания и Южна Африка, пише БТА.

"Имаме значителен ръст на регистрираните кандидати от няколко мюсюлмански държави, по-конкретно от Пакистан (333 регистрирани, спрямо 65 през предходната десетдневка) и Малайзия (165, спрямо 67 преди това)", посочи Форсайт.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн спечели адмирации с реакцията си на атаките в Крайстчърч, включително нейната подкрепа за мюсюлманската общност в страната, както и предприетите стъпки за забрана на полуавтоматичните оръжия, по-малко от седмица след нападенията.

Извършителят на нападенията срещу двете джамии - 28-годишният австралиец Брентън Тарант, на когото са повдигнати обвинения в убийство на 50 души - ще се яви в съда на 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 5 години
И аз искам в Нова Зенландия,там все още оръжието е на свободен режим.Щото в БГ-,я за притежание на едно флоберово пищовче те вкарват в затвора.Нашите политици много ги е страх някой да не им продупчи дебелите шкембета.После кой ще живее в луксозните и евтини апартаменти?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските държави, например, предпочитат да се примирят с културните особености на мигрантите(тричене на млади бели момичета групово и във всички дупки), склонни са да ги прикриват и да не ги преследват законово, както биха постъпили със всеки местен, само и само да не разрушат имиджа си като дестинация, подходяща за мюсюлмани. Защото имат отрицателен прираст. А някой трябва да плаща софрата.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема на съвременните "цивилизовани" държави е, че че имат отрицателен прираст на населението. Остаряват и няма да има кой да изработва пенсиите на днешните пенсионери. Единствените с гарантиран положителен прираст са мюсюлманите. И за това ги канят - за да раждат деца, които ще бъдат оформени според местните изисквания в местните училища(вероятно). Тези деца ще заработват пенсиите им един ден. Иначе държавата ще трябва да увеличава пенсионната възраст и да намаля пенсиите. Меркелизъм...
19
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Не разбираш думите елате повече понеже не си масон и богоборец
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбират думите: Елате повече!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има договор с Нова Зеландия за безвизов престой до 90 дена , и натам вече бягат от Бг .
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се попълнят опразнените места.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да просперира, за да има ред и сигурност в едно общество, то трябва да е възможно най-еднородно като ценности, култура, традиции и т.н. Незнайно защо днес обаче се стимулира разединение на обществото, създане на маргинални групи, приемане на пришълци които нямат допирни точки с местните и т.н. социопатски политики.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да стане, нито пакистанците ще станат европейци, нито европейците ще приемат порядките на пакистанците, тоест напрежението е гарантирано.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен със снадено клипче как запис в две части с други какви факти се сдоби случая в световните новини като наистина случило се събитие и правилно отразено за анализ и разследване на причина за изяснаване на следствие-причинно следствена връзка за събитията,че още и повишен интерес от желаещи за пребиваване следствие на туй събитие.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Balgarite za6to tolkova ste sre6tu islqma ne vi razbiram"Ей така за кеф, щото 500 години му се радвахме и решихме да почнем да го мразим така, без причина.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в Новозеландистан.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Необичаен скок в интереса на мигрантите към Нова Зеландия регистрират службите след терористичните атаки срещу две джамии в Крайстчърч"Ами нали преди няколко дни новозеландските добичета се направиха на интересни и размахваха плакати "Мюсюлманите са добре дошли" на шествието. Сега ще разберат какво си причиниха.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фесове и пижами ... но това е една от най-толерантните държави в света, където национализмът е заврян в ъгъла. Подборът е сериозен спокойно, без език няма как да ти се получи. Новозеландците поддържат най-високо качество на живот, както виждате дори американците там емигрират.
8
2
 
49
 
! Отговори
Честито преди 5 години
Ами след като Джасинда изрази съжаление с хиджаб и се закле че исляма не й пречи, факта че двете джамии са бивши църкви, това си беше покана към всички фесове по света, че това е следващото място което трябва да превземат и о се рат! Вече 7 града в англия имат кметове мюсюлмани. Явно всички бивши колонии ги чака същото. Дано се осъзнаят по рано от 500 г че е не е добре....
7
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нека приемат още пакистанци, после да не се чудят защо има напрежение, насилие и атентати. Мултикултурализма е най-голямата утопия, венец на човешката глупост.
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с Нова Зеландия е свършено! Алах да ги пази
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно джасида ще слага фереджето.Ще ходят двечките с Меркел на джамия.
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джасинда се забради, възхвали Аллах,чете молитва на арабски, да приема и исляма ако иска,да отвори границите за мюсулманите и да строи джамии,та да се хареса на исляма
3
2
 
34
 
! Отговори
Рашист преди 5 години
Кога ли ще се повви и там някой Местан с претенции за малцинства и прочее???!!!