Твърд Brexit е почти неизбежен, смята Ги Верхофстат

Той посочва сряда като последен шанс за Великобритания
2 апр 2019 13:47, Елка Василева
6
Твърд Brexit е почти неизбежен, смята Ги Верхофстат
Снимка: Reuters

Твърд Brexit е почти неизбежен, смята Ги Верхофстат, координаторът за Brexit на Европейския парламент. Той направи това изявление, след като по-рано тази нощ британските депутати отново отхвърлиха серия от алтернативни опции за Brexit.

Още по темата

"Сряда е последният шанс за Великобритания да излезе от задънената улица или да се изправи пред пропастта", написа в Тwitter Верхофстат. Той визира плановете на британския парламент да проведе в сряда нова серия от гласувания за Brexit.

Същевременно британският в. "Таймс" пише, че британският министър на финансите Филип Хамънд ще каже днес на правителството, че Консервативната партия трябва да разгледа възможността на референдум за Brexit, тъй като нито партията, нито страната могат да си позволят нови избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ги верхофстаттвърд Brexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума опитаха да ни измамят и не им се получи опитаха се да преговарят със САЩ зад гърба ни но Тръмп ги прекара и фактически искат такава сделка в която те имат само права а ЕС само задължения е да *** такива сделки никъде не дават и не ми говорете само за евразийския съюз защото в него правилата са по-строги от тези в ЕС и ако Великобритания правеше тия номера там отдавна да е изгонена по най-унизителния начин.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив много добре стана просто вие пак не сте в час.Мислите че ние нещо печелим ако Великобритания излезе със сделка ли.Вие виждали ли сте какво искат и каква е целта на сделките им те да имат всички привилегии на страна от ЕС но без да са в ЕС и само за тях а са гражданите на ЕС искат правила за трета страна извън ЕС.Добре е че така стана другото щеше да е супер несправедливо.Тяхната сделка значи следното те и стоките им идват при нас без мита и визи, но ние и стоките ни само с мита и визи.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам англичаните да не излизат от ЕС,мога дори да ги помоля да останат,ако зависеше от мен.Но те си знаят защо излизат,явно се крои нещо.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свърши се. От няколко месеца само гласуват и само отхвърлят. На 12.04 са извън ЕС. Сърдят се на европейскат бюрокрация, а те какво решиха за всичкото това време? Поне едно становище в което да са единни?След няколко месеца ще видим накъде ще тръгне всичко, но не виждам нищо положително от всичко, както и за Европа.