Отнеха имунитета на Хуан Гуайдо, той: Мадуро е узурпатор!

Властите разрешиха съдебно преследване на опозиционера
3 апр 2019 10:40,
54
Отнеха имунитета на Хуан Гуайдо, той: Мадуро е узурпатор!
Снимка: Reuters
Вярното на президента Николас Мадуро Конституционно събрание на Венецуела отне парламентарния имунитет на  опозиционния лидер и самообявил се за временен президент Хуан Гуайдо, предаде Франс прес, цитирани от БТА.
 
"Народът е изпълнен с решимост и нищо няма да ни спре", каза пред журналисти Гуайдо, който е и председател
на Националното събрание на страната. 
 
"В този процес няма връщане назад", добави той и коментира, че е наясно с опасността да бъде арестуван.
 
В същото време хиляди венецуелци са преодолели загражденията по границата с Колумбия и напускат страната, съобщи имиграционната служба в Богота, предава Ройтерс. 
 
През февруари Мадуро блокира мостовете, които свързват Венецуела и нейната съседка, за да попречи на 
чужда хуманитарна помощ да влезе в страната. Заради това, че мостовете са блокирани от контейнери и камиони, венецуелците прекосяват река Тахира, за да стигнат до град Кукута на северната граница на Колумбия с цел да намерят храна, лекарства и работа. Но поройните дъждове през последните дни направиха това невъзможно.
 
"Узурпаторът Мадуро е отговорен за всичко, което може да се случи на населението, прекосяващо границата" - 
 каза началникът на колумбийската имиграционна служба.
 
Колумбийското правителство критикува и позицията на Русия, която предупреди да не се правят опити за
за свалянето на Мадуро, като подчерта. че всяка военна подкрепа за режима Каракас ще застраши мира в
целия регион, посочва ДПА.
 
Колумбия се обяви категорично и против декларацията разпространена от руския парламент през февруари,
която призовава ООН да подкрепи политически мирен процес във Венецуела и да предотврати каквато и да било военна намеса. В същото време Русия призна, че е изпратила "военни специалисти" в помощ на венецуелското правителство и продължава да му продава оръжие. 
 
Политическата  криза в южноамериканската страна продължава да се задълбочава, след като в края на януари
председателят на Националното събрание Хуан Гуайдо се самообяви за временно изпълняващ длъжността на
президент и поиска свалянето на Николас Мадуро. Икономическото състояние на страната е катастрофално - 
хората трудно успяват да си набавят храна, питейна вода и лекарства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Всичко е политика!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо кацнаха два самолета с военни и техника от Русия . След една седмица прилетя и самолет на Янг Тзъ Ривър Експрес -- с китайски военни (Национално-освободителната армия на Китай).В пентагона пиндосите ходят като наебaни .
42
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Въобще не вярвайте на западните лъжливи медии. Истината е, че народът не иска Гуайдо и от работническите квартали на Каракас го гонят с епитети, които не е желателно да напиша тук. Но най-често започват с "л" и завършват с "но", а преди това има едно прилагателно "американско". Източник - видеоматериал в Ю туб.
41
0
 
4
 
! Отговори
Реплика преди 5 години
До Анонимен 3Напротив, казуса Венецуела интересува много хора, защото той е нагледен пример за поредното потъпкване на правото в международен план. Ако това за теб е нормално, то за нормалните хора не е.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверихме! оКАЗА СЕ, ЧЕ Конституционното събрание на Венецуела се избира от Парламента, който е под контрола на опозицията ?!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ, КАКВО СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ВЕНЕЦУЕЛА.ПОГЛЕДНЕТЕ ПО-ДОБРЕ АПАРТАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
38
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Амиго на ГуайдоАмиго от 1970 до сега в инфраструктурата включиелно нови помпи за нефт само РФ и Китай са влагали париедно нещо което пропускаш Венецуела няма рафинерии достатъчно големи да преработва всичкия добиван нефт а и самите рафинерии са допотопни. За това и толкова малко приходи.САЩ санкционираха Венецуела а САЩ реално е страната която преработваше останалите 2/3 от добивания във Венецуела нефт. Други не могат защото нефта е "Тежък" и "СЕРИСТ" каквото и да означават тези термини.
37
9
 
2
 
! Отговори
Амиго на Гуайдо преди 5 години
До АнонименКакво направи Мадуро за "народа" си:1.Преди 20г Венецуела е най-богата страна в Южна Америка, дневният добив е 3,5 милиона барела нефт.Чавес заграби 9 милиарда американски инвестиции.2.През 2013г.дневният добив е 2 милиона барела, не стига вода, прекъсвания на тока.3.През 2018г, добивът е 1 милион, 94% от приходите са от нефта, глад и мизерия,4. Сега добивът е едва 150 000 барела,няма вода, ток храна, лекарства гражданите на улицата. искат помощ от съседите и САЩ.Браво Мадуро!)
36
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Ташо и Порошенко са аут. Нещата вървят към логичното- размяна на Украина за Венецуела."1. Русия няма да се съгласи в Украйна да стъпи НАТО - ФАКТ - просто няма на къде да отстъпват.2. Русия нищо не прави срещу Украйна - THE Потрошителя потроши почти всичко в Украйна това е по плана за деиндустриализация на Украйна на САЩ тази зима обикновените хора оцеляха да видим следващата ... 3. Русия/Китай ще остане Във Венецуела за да докаже че САЩ не са всемогъщиможе и в Куба да се върне
35
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Ех експерти да бяхте малко се поинтересували1. Мадуро и преди него Чавес, Както и Гуайдо са избрани напълно законно - ей така ползват американски машини за гласуване на всеки гласуващ се взема пръстов отпечатък и му се слага мастилена метка която се изтрива за около 2 седмици2. Гуайдо и сие не могат да променят законите независимо че имат мнозинство в парламента - врътка някаква3. Гуайдо се обяви за Временен президент4. Най-важното 93 "похода" в чужбина финансирани от КОЙ? корупция меко каза
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ташо и Порошенко са аут. Нещата вървят към логичното- размяна на Украина за Венецуела. " Аз на тебе, ти на мене" Откакто свят светува, Великте сили правят така.Само имбе... цили и латентни хо...мо... сексуалисти, могат по цял ден и цяла нощ са си мислят за Путин/Тръмп и да вярват, че на тях им пука за някакви идеи-славянско, православие, демокрация, човешки права или за малките народи
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако във Венецуела продължи диктатурата без значение комунистическата на Мадуро или фашистката на Гуайдо я чака както нас национална катастрофа.През двете световни войни имахме монархия и марионетно на Германия фашистко правителство.Резултата беше загубени територии много жертви сриващи икономиката репарации и участие във война това на фашистите им е любимото.После комунизма се погрижи да имаме и културна интелектуална катастрофа.И сега всичко е точно и правим кекс ей това е.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще говорим за узурпации и Мадуро и Гуайдо са такива.Но Мадуро поне направи пък било и малко за народа а Гуайдо освен един митинг к три запалени камиона друго не е направил.Да така е Мадуро представлява интересите на Русия Китай и Северна Корея.А Гуайдо на новоизлюпения фашистки съюз около Тръмп и САЩ Англия Бразилия Филипините и Североизточна Европа.А народа на Венецуела е прецакан като нас има да избира между две еднакво големи злини фашистка и комунистическа дикратура.Ако не се пребори сам
31
9
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До aaaА ти защо вярваш? Защо сам не провериш фактите? Защо не видиш репортажите и предаванията на живо от Венецуела?Тогава ще ти стане ясно, колко много жадният, гладният, умиращ без лекарства народ "подкрепя" наркодиктатора Мадуро. Мадуро се крепи от: кубинската ДС/G2/която следи за лоялността към диктатора, от корумпираната армия която управлява и икономиката, от наркотрафикантите, от партизаните на ФАРК, от терористите/наркотрафиканти/ на Хизбула, от Русия, Китай, Иран, С.Корея, Куба и т.н.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз не може да се обяви-самообяви за президент докат не са преброят повторно бюлетините по листите пуснати от населението за тях и особено,ако има забележки за фалшивки що за бюлетините,що за спускането им по места масово,коет е невъзможно откъм технологическото време на процеса засечено кат с хронометър за норма време по производството и оформяне със складово базиране на продукта с карго услуга за предлагане към желаещи предложеното кат нали за туй се плаща на персонала обслужващ процеса от-д
29
13
 
2
 
! Отговори
Амиго на Гуайдо преди 5 години
До 25Прочети пост 29 как е "избран" с 5,8 милиона от 21 милиона гласа. Гуайдо е легитимен съгласно конституцията , упълномощен временен президент на страната, поради липса на легитимен такъв /Мадуро не демократично избран, а с терор/.Задачата на Гуайдо като президент е да произведе свободни избори, които Мадуро отказва.Преди 5 г. той постави военните да управляват енергитиката, заради проблемите там.Днес няма ток, вода,храна, транспорт, лекарства.Но Мадуро е мултимилиардер!Него ли защитаваш?
28
3
 
17
 
! Отговори
aaa преди 5 години
Картината изобщо не е такава каквато я описват лъжливите западни "медии" и нашите родни преписвачи.След такава атака срещу Венецуела,ако народът не подкрепяше Мадуро,същия отдавна щеше да е труп.А този...от снимката отдавна трябваше да е в затвора където му е мястото.
27
13
 
3
 
! Отговори
Амиго на Гуайдо преди 5 години
Националното събрание,където депутатите на опозицията са 99 и само 46 са на Мадуро е избрано през 2015г.Мадуро тогава призна избора Днес това е единствения легитимен орган.Мадуро взе мерки, назначи си собствени "Конституционално събрание", "Върховен съд", "Генерален контрольор" и т.н. Забрани на опозицията да гласува, изби или затвори лидерите й, раздаваше купони за евтина храна/отечествена карта/, пусна криминалните, създаде 500000-на въоръжена парамилиция/колективи/и се самоизбра за презедент
26
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТРЪМП БЕШЕ ТОЛКОВА НЕКАДЪРЕН ПРЕЗИДЕНТ , ЧЕ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ НЯМА ДА ВИДЯТ ВЛАСТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 2 МАНДАТА А ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ С РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е СВЪРШЕНО!ДО КРАЯ НА 2020-ТА Е ПРЕДВИДЕНО РЕЖИМА НА МАДУРО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ДА ПРИКЛЮЧИ ТЪЙ, ЧЕ ИМА ВРЕМЕ!А ПРЕЗ 2020-ТА ГОДИНА ЗАПОЧВА КРАЯ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН, СТАЛИН И ЛЕНИННА РЕЖИМА В ИРАН МУ СЕ РАЗМИНА , ЗАЩОТО ТРЪМП Е НЕКАДЪРНИК1
25
10
 
0
 
! Отговори
Професор преди 5 години
САЩ да пуснат една атомна бомба над Каракас иначе няма отърване от тоя мъдуро.