Китай измисли "политически рожден ден"

Това е денят на присъединяването към ККП
5 апр 2019 19:13,
6
 Китай измисли "политически рожден ден"
Снимка: Reuters
Управляващата Китайска комунистическа партия заповяда на своите членове да празнуват един по-различен рожден ден - денят, в който са се присъединили към партията, съобщава британският Guardian.
 
"Обикновените хора имат само един рожден ден. За членовете на китайската  комунистическа партия, те са два - в допълнение към деня, в който са се  родили, е този на "политическия им рожден ден" - обяснява Централната комисия за инспектиране на дисциплината.
 
"Рожденият ден служи, за да напомни на човек да цени и уважава живота. Политическият такъв - за да  напомня за любовта и отдадеността към партията" - добавят от комисията.
 
Под управлението на Си Цзинпин - президент на Китай и лидер на Китайската комунистическа партия,  страната е изключително фокусирана върху идеологическото обучение и лоялността към държавния глава. 
 
В последните години на практика се създава нов култ към личността на лидера, какъвто същестува по времето
на Мао Цзедун. Ликът на Си е във всички вестници, по телевизията, в списанията, дори на билборди край  парковете. Откакто е на власт Си успя да смаже опозиционните крила в партията като обяви голяма борба с корупцията.  С отслабналото гражданско общество и абсолютна власт в ръцете си, той промени конституцията на Китай като премахна ограничения брой на президентските мандати и така на практика стана доживотен лидер.
 
Преди време членовете на ККП бяха задължени да изтеглят мобилно приложение, с което да изучават мислите
на Си и други материали на партията. Този четвъртък на официалния сайт на ККП бяха публикувани инструкции,
които обясняват как и кога трябва да се носят партийни значки.
 
По отношение на "политическия рожден ден" Комисията по дисциплината предлага на китайците и да подновят своите клетви, които са дали при присъединяването към партията, да участват активно в учебните сесии, да доброволстват, както и да  говорят с висшестоящите, за да открият и подобрят своите недостатъци.
 
"Политическият рожден ден е шанс за всеки член на партията да се презареди, така че всеки един от тях
да почувства топлата грижа на партийната организация и да повиши чувството си на принадлежност към нея."- продължава  обяснението. 
 
В края от Комисията напомнят, че празнуването на политическият рожден ден не бива да е една бюрократична формалност, а да стане наистина популярен. Според тях празнуването може да изглежда просто, но значението му е много дълбоко. "Така припомняме на партийните членове - без значение колко време е минало, не забавйте денят, в който се присъединихте  към партията" - завършва текстът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Две-три преди 5 години
До Две бяхаИмаше и други общи неща, примерно, че и в двете държави, които цитираш масите живеят като скотове. Ако не беше доциализма, България днес щеше да е развита поне колкото Австрия, но уви.
4
5
 
3
 
! Отговори
Две бяха преди 5 години
Две бяха държававите превъртанали комунизма в държавен капитализъм,едната България, а другата Китай. Малката държава България беше 36-тата икономика в Света и я разориха до дъното на Европа, но голям Китай никой не успява да пречупи на колене и разори. Сега Китай е втората икономика, а след 4 години ще е първата и пред САЩ. Всичко е факти.
3
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
По эаповед, и моят рожден ден няма да празнувам. Кво остава па эа, чужди мераци
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А денят, в който ги изритват от партията за корупция, съвпада с присъдата!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бравос! А навеждат ли се да целуват ръката на Вожда, както правят у нас някои много верни на Групировката?