Загуба на Ердоган заплашва Европа от нова мигрантска вълна

Анкара е столицата, но Истанбул определя силният в Турция
7 апр 2019 22:10,
108

Ситуацията в Турция след последните местни избори е изключително тежка и не се знае докъде ще стигне тя. Основният залог в нея е вотът в Истанбул, тъй като именно там се генерират над 30% от брутния вътрешен продукт на страната. Това заяви арабистът Владимир Чуков пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му окончателна загуба на управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Таийп Ердоган в общината носи възможност от нова бежанска вълна, насочена към Европа, тъй като би увеличила гнева на лидера към Запада, към САЩ.

Още по темата

"Историята на Турция показва, че важно е не да спечелиш изборите, а дали ще получиш признание, че си спечелил вота. Анкара е столицата, но Истанбул определя кой е силният човек в съвременна Турция“.

Арабистът Владимир Чуков посочи, че към момента тече повторно преброяване на гласовете в някои общини, като Истанбул е част от тях.

Чуков отбеляза и кои са основните притеснения на Ердоган от загубата на бизнес центъра в страната. „Връщайки лентата с 25 години назад, сегашният лидер на Турция също започна управлението си от Истанбул и практически вече четвърт век той е човекът-държава. Проблемът е, че Ердоган счита, че ако Екрем Имамоглу – основният опозиционен кандидат на местните избори, стане кмет на Истанбул, нещата може да се повторят и на президентските избори през 2023 г. той ще има един много силен опонент, вече управлявал 15 млн. от населението на Турция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
До Ястреб Османлиятакойто се репчи на чичко натаняу така се получава и турция и Булгария се командват от натаняу......
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото е по зле дереджето в Турция,толкова по лошо ще става у нас.Ако кюрдите се разшават по границите,достъпът на цяла Азия и Африка ще е свободен до българските граници.ще ни превземат на юруш,а политиците като Карака ще викат ,,Споко другари,ножът може да е надървен,но е дървен.Страшно няма,виждали сме и по лошо.Само запазете спокойствие моля''Една граница от 100 км. имаме,и не можем да я увардиме.
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не стана с държавен преврат, опитаха с фалифициране на избори.Ердоган хич не цвете за мирисане, но е единствения който може да удържи организирания опит да да бъде разбита Турция. Турция е трън в очите на глобалистите, защото е единствената и естествена преграда на Европа за така желаното от тях омешване на Европа с ислямския свят.Хич не мога да разбера как българи могат да искат разбита Турция. Ние ли ще бъдем тая преграда после? Как ще стане това? Събудете се бе хора.
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали всички власти в Турция са в ръцете на Ердоган. Ще върти и суче, но ща докаже че пак той е най-велик. Само бесилото ще го оправи тоя.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган може и да фалшифицира изборите но това няма да го спасиИзборите опозицията фалшифицира , поне това показва досега.
19
4
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Турция, е, задният- двор, на- Балканите,...Който- и- да- е, президента,...Все- ще- е, добре- заварйл.....
18
6
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А меркел не е ли нашественик ламтящ за власт и германия над всичко в европа.Ердоган си гледа държавата и има реална икономика.Не като немската картели шашми с дизели тровене на хора и бутане на рушвети да не ги закачат.
17
5
 
6
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Като гледам, медийната картинка в България е все така жалка и манипулираща....Вместо да отрази новина, Dnes. Bg се впуска в едни евтини интерпретации.А могат да пратят някой журналист в Истанбул, който да отрази нещата каквито са..... Голяма излагазия. Истанбул е на един час път.
16
10
 
7
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
След проверка в четири истанбулски общини, от ЦИК се стига до извода, че е на лице масова и организирана операция за подмяна на гласовете.Затова вчера се взе решение да има всеобщо преброяване в Истанбул.Няма шес пет....
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко начало си има и своя край... Колкото и да не му се иска на Ердоганчо...неговия край наближава... А с какво ще остане в паметта на хората... С лошо... Има ли смисъл от такова управление, само и само за да си начешеш болните си амбиций и комплекси.
14
5
 
9
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Човека на име Чуков не изпълнява правилно професионалните си възможности.Умишлено прави грешни анализи за текущата ситуация в Турция, обеснявайки положението като "тежко".В момента има ревизия на гласовете, за която Чуков не е обяснил нищо. Каква ли е целта на този човек, промивайки главите в Бг обществото?Това не е журналистика.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Дано загуби. .
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но пък ни спасява от една три пъти по-голяма от емигрантската турска въоръжена вълна.Или още от турска джихадистка вълна с танкове ракети и американско въоръжение на внос.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе вие сте много наивни хора що мислите че оръжията са забранени.За да сте роби както е казал Колт Господ създаде хората аз ги направих равни.Без оръжие сте роби.
10
16
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
Арабист коментира политическото положение в Турция пред еврейската медия Блумберг?! И това е обективен анализ! Този другар си няма и хабер от това, какво става в Турция. Ердоан не загуби нищо, само си заздрави позицията за поне още 4 г. Надеждата на опозицията беше гласовете за водената от Ердоан коалиция да спаднат под 40%, та да могат да натиснат за престрочни общи избори. Но Ердоан спечели 52% от гласовете. Затова сега кемалистката пасмина скимтят като бити кучета!!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо няма значение кой ще спечели. Ние Христяните трябва да си гледаме нашия интерес. И да сме сплотени с братята си в Европа , Америките и Азия.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Чуков е толкова лог колкото аз съм марсианец, от глад до къде докарахте хората.
7
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Анализите на Чуков отдавна не струват.Видяхме пълната му неадекватност спрямо Сирия,тука същата работа.Беше опроверган отвсякъде.
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо може да изхрани 2 пъти повече емигранти с пари, откраднати от Сирия-синът му стана милиардер с нефт от Сирия,която ползва с години,без да плаща.Хайдути.Тя Англия затова излиза от ЕС- да не са заедно с Турция там.
5
4
 
7
 
! Отговори
Deliorman преди 5 години
Ами турци, араби, африканци, кюрди и роми си е все едно и също нещо=====То и за Симеинов нама разлика между САКАТИК и ИНВАЛИДАмебата си остава амеба за още наколко мол..години