Китай и ЕС се сближават след препирните със САЩ

Търговската война на Тръмп срещу света отваря нови врати
10 апр 2019 17:45, Екип на Bloomberg
15
Китай и ЕС се сближават след препирните със САЩ
Снимка: Pixabay

Американският президент Донлад Тръмп води ожесточена кампания за преначертаване на световните пазари, но рискът да тласне доскорошните си партньори един към друг става все по-осезаем. От това би могла да се възползва дори България, независимо от скромния си капацитет. Това казва Евгени Савчев, председател на Селскостопанската асоциация за международни отношения, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Ако САЩ наистина наложи мита в размер на 11 млрд. долара към ЕС, тогава нуждата от партньорство с Китай и дори с Русия става още по-голяма“, обяснява Савчев.

Икономики от ранга на китайската и европейската няма как да спрат да функционират, докато текат преговори с Америка, а вместо това със сигурност ще се ориентират към други пазари, обобщава председателят на Асоциацията.

Междувременно ЕС въвежда промени в Общата селскостопанска политика за периода след 2020 г. Именно в тези промени се предвижда изравняване на субсидиите за отделните държави-членки на Съюза, което би било от най-голяма полза за българските земеделци.

Цялото интервю с Евгени Савчев можете да проследите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Еее Тръмпи, не са ли ти казали приказката, че вола рие, на главата му пада, а???
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБез ЕС ще по-зле,а не по-добре,бъди сигурен в това,както е казал Кан Кубрат снопа пръчки е по-силен и не можеш да го скършиш,но ако е само една пръчка,винаги можеш да я пречупиш!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а важните и стратегически отрасли да останат държавни,неприкосновени и да служат на държавния интерес,за да не отслабва държавата и района,в случай на нужда държавата да може да подкрепи населението и своя човешки капитал,а не да затъва в дългове!Печалбата на държавните предприятия да е в полза на държавата,градовете и населението!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е един проект, с който големите западни държави (главно Германия и Франция) завладяват ЕС...........политически, икономически, суровинно и по всякакъв друг начин!!Всичко това под маската на права на човека и свобода..............а реално един нов вид КОЛОНИАЛИЗЪМ!!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕС е марионетка на щатите,ако ЕС не е добре,значи има нещо сбъркано в ръководството и тези които я командват,а не в европейците.Сега блокират и търговията на европейците с Русия и Азия,налагат санкции от които губят всички,защо?Така отслабва Европа.Затова трябва да търгуваме с когото си искаме и да произвеждаме каквото си искаме,а важните и стратегчески отрасли да останат държавни и да служат на държавния интерес,за да не отслабва държавата и района,в случай на нужда държавата да
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е продукт на масонско геополитическо инженерство..............един неуспешен експеримент..............въпрос на време е да се разпадне, както се разпадна и СССР!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобрявам!Просто географски е такова разположението ни,че няма начин да не търгуваме с Русия и Азия,освен с ЕС!Това е все едно да забранят на американците да търгуват с Мексико,Латинска Америка или Канада,а европейците да сложат армия срещу Латинска Америка,Мексико и да наложат санкции и да забранят на щатите да търгуват с тях!Нали трябва да си изкарваме отнякъде хляба,който ни отнеха и със спечеленото да им купуваме стоките?Как да стане това?
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЕС е едно недоносче!"Бай ви Тодор Живков
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Грешиш много, ЕС е най-слабото звено................всички други големи играчи са по-силни от ЕС............и САЩ, и Русия , и Китай!!Не само икономиката е определяща.................ЕС няма защитни механизми с/у милионите нелегални емигранти, които нахлуват на континента!Да не говорим , че дори един Ердоган се гаври с ЕС!!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато България беше богата страна,а гражданите и бяха задоволени,търгувахме с Русия и Азия,че дори и с Африка!Ние няма как да си спираме търговските сделки с тези континенти и държави,защото това унищожава самите нас,такава е географката ни разположеност и такъв е пазара!Без руски пазар,загиваме,виждате че големите вериги си набутват само тяхните продукти и продават полски ябълки вместо български,уж заради разлика от 10 стотинки,а българската продукция не се реализира!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДГД и краварите и *** и жълтурите. ЕС съюз е най-мощната икономическа организация съществувала някога и бая зор ще видят да ни катурнат.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ работят не само срещу Китай и Русия, но и срещу ЕС!!Изобщо никой не иска силен ЕС - нито Китай, нито Русия, нито САЩ!!!Това вече е повече от ясно.............няма спор!