Кошмарът Brexit е в задънена улица

Колко бързо ще дойде 31 ноември и ще си тръгне ли Англия?
12 апр 2019 23:00, Нели Христова
51

Brexit бе отложен за пореден път. Денят, в който Великобритания ще трябва да напусне Европейския съюз се премести на 31 октомври - навечерието на католическия празни Хелоуин. Тереза Мей се съгласи страната ѝ да участва в изборите за Европейски парламент през май, за да бъде валиден вота. Ако не го направи, тогава датата за напускане без споразумение е 1 юни. Но ще продължи ли да се влошава кошмара на британците, докато не ескалира в нощта на Вси Светии?

"В момента Brexit се намира в задънена улица. Тереза Мей няма никакви полезни ходове. Преговорите между лейбъристите и консерваторите боксуват сериозно, защото членовете и на двете партии обвиняват своите лидери в предателство", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR бившият зам.-министър на икономиката и на външните работи Милен Керемедчиев.

Той отбеляза, че основната тема - оставането на Великобритания в Митническия съюз, нещо което лейбъристите подкрепят, а консерваторите категорично отхвърлят, е ябълката на раздора. И към момента няма сближаване на позициите.

"Дали Brexit ще бъде отложен с шест месеца, година или година и половина, няма никакво значение, тъй като няма ясна перспектива за това, което ще се случи", допълни още Милен Керемедчиев.

Той подчерта, че 31 октомври ще дойде изключително бързо. А най-важното нещо било участието на Великобритания в eвроизборите.

"Страната има 73 места в ЕП, което е близо 10% от всички евродепутати", добави още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
някой си преди 5 години
И след 100 години , когато ЕС няма да го има, сигурно англичаните още ще преговарят за БРЕКЗИТ. Каква пародия на демокрация!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече никакви усмивки на англичаните!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези защо стоят на прага , така става течение за всички. хайде, или влизайте, или излизайте. затворете вече вратата.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази тема се превърна в хранилка и дъвка за медиите. Светът е оцелял и живял и без UK, и без ЕС.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на всички им писна от този цирк, да правят каквото искат, само по-бързо да си обират крушите от ЕС
28
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС-то направи всичко възможно, за да не зачете решението на британските граждани и да направи излизането им от съюза невъзможно. ЕУ пародия на демокрация.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6 месеца ще се драпат в парламента и октомври пак ще тръгнат да хленчат из Европа. Да не забравяме, че те пожелаха да излизат.
26
7
 
14
 
! Отговори
Тигър преди 5 години
Дайте им Брексит на тези мързеливи *** и ги оставете да изгният на прокаженият им остров.Това са най-големите убийци познати в историята, от тях ли да се учим на толерантност, уважение и демокрация.Изолирайте тези бозави *** и света ще стане по-добър.
25
6
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
еу-то няма права да казва! така е според ттип!
24
0
 
2
 
! Отговори
Я преди 5 години
ноемвpи има 30 дни, а ЕУто каза 30.10 ..
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брексит няма да има рип Британия!
22
7
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
да се спрем на точка 3. съдебната система. тук си прав! преувеличавам, че си приличат! тогава престъпниците бяха съдени, но кажи ми как едни и същи съдии от тогава и сега могат да съдят различно? нима законите са други? а кой създаде сегашните закони, ако не лобиистите? но окей. няма смисъл да спорим, след като още утре ще ми изтриеш мненията, като добродетел на диктатурата на комсомола!
21
8
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
*** на габриел, фактите са си факти, а твърденията ти спрямо мене си остават на новото на дойче педовеле и щерн, които даже бяха публикували мемоарите на хитлер.. :-))фактът, че комсомолците не стават за "демократи" си остава да виси като домоклев меч над серж. поздрави го от мене за усилията да се промени и да стане нормален човек с къща, деца и жена...
20
8
 
7
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
ами да ти кажа, ***-пропагандаторе: лобиистите дават законите, които техни адвокати са писали на парламентарните си, продажни лакеи, които ги одобряват. или искаш да ти изпраскам тук целият закон на лобиистите, наречен ттип? ама не мога! защото никой не го е чел, но щеше да бъде гласуван! погром имаше в прага и будапеща, защото хората и тогава искаха нещо си, но с човешко лице, а не диктатура на сорос и ротшилд със световно рушение на еврейското, диктаторско лоби!
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Присмехулники петте ти точки са пълна порнография и не стават за никакъв паралел между СССР и ЕС. Затова още веднъж ти казвам, след като не си живял по онова време не пиши глупости и не се излагай повече.
18
7
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
признавам, че не мога да направя сравнения със случаите на педофилия. но намирам, че "демокрацията" ги прикрива доста по-добре от системата ссср.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрисмехулникИскам сериозни аргументи а не джендърски глупости дето си ги написал. Какви лобисти какви простотии ми пишеш. Не може да има лобисти когато СССР се управлява еднолично от Геералния секретар на КПСС. За какви парламенти ми говориш като те не решаваха абсолютно нищо, събираха се за 2 дни в годината за да направят банкет с държавни пари. Диктатура и диктат имаше само в СССР и от СССР. Елементарен пример опитите за Брекзит в СССР завършиха с погром в Берлин, Будапеща и Прага.
16
8
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
ето, *** -цензуре. по твоя заповед:1. медиите2. журналистите3. съдебната система4. комсомолците в управленията.5. тоталната цензура и следене по всички медии. в т.ч. "търсачки"...или вие не ми триете мненията?
15
6
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
цензурата на габриел и ***-диктатурата на забрадените думи,очаквам да ме компроментираш с твърдения, че съм платен от путин, че пребивам жена си и я ограбвам ежедневно, че съм бял, че плащам данъци, заплати, осигуровки, за да ме грабят асоциални, като концерните и техните лобиисти от парламентите и съдебните системи на "демокрацията", система, зад която се крият най-ужасните диктатори и диктатури!
14
2
 
10
 
! Отговори
F преди 5 години
Всичко е в ръцете на ЕС. Ако великото кралство реши да си размотава коня и да прави зулуми от какъвто и да било порядък, ще бъде изритано с шутове навън. Справка - Макрон.