Солсбъри – най-добрият град за живеене в Англия. Въпреки новичок...

Инцидентът помогнал на града да се издигне в класацията
14 апр 2019 10:52, Нели Христова
9
Солсбъри – най-добрият град за живеене в Англия. Въпреки новичок...
Снимка: Reuters

Град Солсбъри, мастото, където може да бъдеш натровен с новичок, също така се оказа и... най-добрият град за живеене във Великобритания, съобщават от БТА.

Градът в Южна Англия получи тази "титла" от вестник "Сънди таймс", донякъде и заради това, че след атаката през март срещу Сергей и Юлия Скрипал е проявил "истински колективен дух" при справяне с последиците от нападението, обясни редактор Хелън Дейвис. Все още продължава почистването на някои части на града, но местната общност показа изключителни качества, като бързо се съвзе от удара и дори стана по-силна, каза Дейвис. Градът, известен с историческата си катедрала, е отличен и заради близостта си до морето и Лондон, добрите си образователни институции и богатия си културен живот.

Сергей и Юлия Скрипал оцеляха от нападението, но миналата годината местната жителка Дон Стърджис почина, след като партньорът й Чарли Роули й подари изхвърлено шишенце с парфюм, което, както изглежда, е съдържало нервнопаралитичното вещество. Роули все още има здравословни проблеми, свързани с отравянето.
Великобритания обвини за отравянията двама служители на руското военно разузнаване. Москва отрича да е виновна за атаката с "новичок".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това как да го тълкуваме? Че руските бивши двойни шпиони имат вкус къде да отидат да живеят след "пенсия"? Или, че и на тихо място, пак може да те ликвидират, независимо кой и с каква цел?Цялото врякане по медиите беше едно активно мероприятие. Иначе ако някой трябва да бъде похарчен, то рано или късно това ще се случи. Даже бат Кенеди го разтреляха насред "панаира".
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност истинския "новичок" е имиграцията от която толкова реваха и сега "брекзитят" трета година. Тя е по-висока от преди 4-5 години и е главно от Азия. Т.е. превода от руски е точен.Явлението се описва като отмъщението на шитхолите. И мечтата на еталона за политически успех - Фараж се осъществи, но с оригиналния цигганор, а не Столипенския.350-те милиона на седмица се оказаха 600 милиона, но загуби и горди туристи купуват Made in China картички в центъра на Лондон...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Солсбъри оглави престижната класация ''Новичок'' за най-добър град за живеене в Англия... По непотвърдена информация, други градове имат намерение да се конкурират със Солсбъри за титлата. Анонимни източници разкриват че се очаква интересна надпревара...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи не им е стигнал "новичока".