Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива

Повечето момичета в Бангладеш избират да мълчат
18 апр 2019 21:30, Нели Христова
172
Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива
Снимка: Facebook

"Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх". Това казва Нусрат Рафи - 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива. 

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си. Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това "не е голяма работа". Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава.

Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни.

Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора.

Когато Нусрат отказала, те просто я запалили.

Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива.

Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.

"Ще се боря до последния си дъх", казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вредна и античовешка религия, която съсипва милиони невинни по света.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни еволюционни стъпала, какво да се прави.
72
9
 
1
 
! Отговори
:) преди 4 години
До До слепциГрешиш много!Не е исляма.
71
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 4 години
До АнонименБурките призлизат от Месопотамия преди няколко хиляди години. Тогава е имало религия, която карала момичетата да слагат бурки и да проституират за едно денонощие в местната гора в името на някаква богиня и за да не ги познаят носили бурки :) Религията дори не е ислям ;) Бурката е онаследена в исляма от друга религия ;)
70
2
 
37
 
! Отговори
Johnny Cage преди 4 години
Ето такива хора приемат в Европа любимците на либерал-глобалистите и на всякакъв вид леви *** - Меркел и Макрон! Иначе Тръмп бил лош! Бог да прости момичето, показала е невероятна смелост, дори в последните си мигове.. Btw, вместо левичарите да тероризират западния човек, да хванат и да отидат в ислямския свят където жените са със статут на животни! Да видят какво означава истинска нетолерантност! Но те за исляма не обелват и дума! После се сърдят като ги наричат ненормалници!
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бурките от коя религия бяха, че не се сещам?
68
0
 
36
 
! Отговори
До слепци преди 4 години
Няма такова учение в индоизма. Жените индуси не ходят в бурки. Само една религия постановлява подобно облекло и това е исляма.
67
41
 
5
 
! Отговори
Слепци преди 4 години
Изобщо не съм свързан с исляма но мога да ви кажа, че това е чиста манипулация.Ако някой от вас имаше малко повече инфо от реалния свят щеше да знае:-арабките са най-*бли**те жени с огромен чар.-иранките са най-переспективни за бъдещи съпруги - голяма част от тях имат магистратура или докторат и са наистина отлични домакини и специалисти.-индонезийките са съпруги-мечта без излишни феминистки джендъризми.А това в Бангладеш е отражение на индуизма по-скоро.
66
0
 
35
 
! Отговори
Тъжна работа преди 4 години
Най страшната и болезнена смърт е да изгориш жив! Мир на душата и....
65
2
 
9
 
! Отговори
Ив преди 5 години
Шапка и свалям на *** Христова! София не познава, обаче има информация от първа ръка и качествен снимков материал от Бангладеш :) Това е журналистика :) ...А коментарите искрено ме забавляват :)
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Понял, сучара"Роднините ти в блатна московия, биха те разбрали перфектно......***.
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силно девойче!!!!!Мир на душата ѝ!!!!
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива новини либерал-швестър-джендърите изпадат в ужас. Защитят ли жената са ислямофоби, защитят пък традициите на мирната религия значи са женомразци. Голяма дилема, затова мълчат като наакани....
61
18
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ако ислямът завладее земята ще стане мъжка планета!
60
1
 
4
 
! Отговори
госst преди 5 години
Додо:ти за нормален ли се мислиш?
59
13
 
5
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Сегажежмомента да каже някой, че това е нищо .... в България е къде по зле.Няма такава държава като България
58
3
 
41
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
"Религия на мира",дами и господа!Къде са тия от Хелзинския комитет?На Кр. Кънчев,шефа на БХК,и три каруци бой са му малко!
57
11
 
6
 
! Отговори
комисионер преди 5 години
дали тукашните жени не са безправните ***, а. налага се да работят - голям процент в производство и услуги. постоянно се оплакват колко е трудно да са жени, сравняват се, завиждат си, тотален ужас. някой да каже, че мюсюлманите не обичат жените си, не ги защитават, не обичат дъщерите си. няма равноправие, да, но са много повече дами, обгрижвани, няма останала гладна и жадна за каквото и да е. и тяхната дума май повече се чува вкъщи, нищо че пренасят вода от кладенци
56
4
 
23
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
И тия ги смятат за цивилизовани хора!
55
10
 
32
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Нормален ден в света на мохамеданите. Едно не разбирам, защо ни занимавате с тези неща нас, нормалните хора?