Мигрантите пак напират към Гърция на път за Европа

България е дала закрила на 760 бежанци, 20 разпределени от лагерите
25 апр 2019 20:00,
49
Мигрантите пак напират към Гърция на път за Европа

Гърция отново е обект на силен миграционен натиск, съобщи европейската агенция за гранична и брегова охрана.

През март съседката ни е най-честата врата за мигрантите към ЕС, като поне 4500 души са засечени незаконно да пресичат границите й. Това е 10 пъти повече от бройката, установена в Испания, където от миналото лято се бе концентрирал миграционният натиск.

Основният поток, засечен в Гърция, е от афганистанци. Те използват морските маршрути от Турция, докато турски граждани бягат на Запад през сухопътната граница между Турция и Гърция.

От началото на годината 9000 незаконни мигранти са влезли по вода и суша в Гърция, което е с 10 на сто повече от миналата година. Всеки трети от тях е афганистанец, всеки пети - турски гражданин.

Други 650 незаконни мигранти са заловени по Балканския маршрут през март, а от началото на годината - 2300 души, което е увеличение с 81% от миналата година. Афганистанциите са преобладаващата националност и на Балканите, съобщава граничната агенция на ЕС.

Европейската комисия огласи днес данни на Евростат, че през 2018 г. 333 400 молби за бежанска закрила в ЕС са удоволетворени. Това е намаление с 40% спрямо 2017 г., когато право да останат в Европа е дадено на 533 000 души.

760 от мигрантите са получили закрила в България, посочва европейската статистическа агенция.

320 от тях са с бежански статут, 440 с временна закрила, а 20 души са преразпределени у нас директно от бежанските лагери. Най-много сред одобрените от българските власти молби са на сирийци - 625, следвани от афганистанските - 40 и иракските - 35.

Всеки трети мигрант, получил закрила в ЕС, е сирийски гражданин, следват афганистанциите (16%) и иракчаните (7%). На близо 700 турски граждани е предоставен бежански статут. 47% от молбите на турски граждани се удоволетворяват, посочва Евростат.

Най-висока “успеваемост” имат кандидатите от Сирия - 88% и Еритрея - 83%. Над половината от молбите от суданци и сомалийци също се увенчават с успех, както и 46 на сто от тези на идващите от Афганистан.

Риск за оставане в родината си успяват да докажат 23 на сто от гражданите на Русия и 17 на сто от украинците, търсещи убежище в ЕС. 8% от албанците, подаващи молби за бежанци, получават положителен отговор, макар страната да има статут на кандидат за член в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Cortez преди 4 години
Всички онези които стовариха преди 13 години върху мен желязната машина на цензурата с цел да замълча и да спра да пиша по чатовете за онова което очаква християнска Европа сега дрънкат безсмислени оправдания. Голямото представление обаче предстои след 10-11 години, и аз ще го гледам с кеф. Боже колко е хубаво историята на бъдещето да реабилитира неправдата от миналото.
32
0
 
0
 
! Отговори
Cortez преди 4 години
Вече гледам сеира на залеза на християнска Европа от първия ред. Чувството е несравнимо!!
31
2
 
2
 
! Отговори
ХАЯСКО преди 4 години
Хората от Афганистан бягат от наложената им говедарска демокрация. Не е от хубаво.
30
1
 
4
 
! Отговори
хсплескан преди 4 години
интересни коментари, основно хейт, но не по темата.Аз лично разбрах следното - толкова сме зле,че дори тези които бягат от войни и всякаква друга форма на мизерия ни заобикалят.Дори транзитно не искат да преминават през България, да не ги прихване нещо българско сигурно.... Правете си сметката....
29
1
 
14
 
! Отговори
179 преди 4 години
Проблема е че европееца изчезва ,този който е коренен жител на Европейският континент. Само във 3 държави в континентална Европа имат естествен ръст. Демек коренното население се възпроизвежда положително. Това са Ирландия Албания и Косово. Всички други коренни народи изчезват . В Франция и Швеция пак родените са повече но главно бежанците са виновни за тази висока раждаемост. Получава се едно етническо изтласкване навсякъде из Европа със много малки изключения.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи не желаят албанци, руснаци и украинци но пък искат афганистанци, сомалийци нигерийци и сирийци . Интересно :D
27
1
 
21
 
! Отговори
уа уа преди 4 години
Меркел е виновна че вкара диваците в Европа. Ама и нашия Боко се съгласи да ги приема вместо да вземе пример от Полша и Унгария. Интересно колко тона вурсчета Меркелита е дала на селяка от Банкя за да приеме диваците?
26
0
 
22
 
! Отговори
8 преди 4 години
До *** до 12Ако може там в германия и нашите местни афганороманци да вземете цена няма да имате, какво са там 1 милион повече, няма да се усети :)
25
1
 
24
 
! Отговори
Циник до 12 преди 4 години
За теб афганистанцити са "фикция" а аз ги срещам ежедневно....седнали на брега на майн...разсъбличат джогърките с поглед ... точат лиrи....за вас в България...всичко е майтап....скоро четох статия ...че от 2015 насам годишно 250 000 афганистанци се отправят към западна Европа ....в последните 2 години те се прославиха в Германия с жестоките си брутални престъпления..Не ми се обяснява повече - още хумункулуси непринадлежащи на Европа
24
1
 
31
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
разпределяйте ги по частните имоти на работещите в оон, репортери без граници, амнести интернешънъл и бхк! по-просто от това няма!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези хора за да тръгнат да бягат от земите си,сигурно има защо.Както и има, защо не бягат към по-богатите и мирни държави от тяхната им вяра.Но аз до скоро не знаех,че в тяхната религия е строго ограничено подпомагането на хората изпаднали в нужда,понеже са били изпаднали поради греховете си към Всевишният,а това от съвременна гледна точка не е хуманно.Тези хора са тръгнали да търсят хуманност при друговерците,но вярвайки си в своята религия.Поне да кажат че са благодарни,но не го правят и това.
22
5
 
4
 
! Отговори
Фейк новини преди 4 години
До ХристиянинПълни глупости. 510 млн са европейските граждани. Ако има още 500 млн бежанци - това е 1 милиард прид 9 милиарда население в целия свят. Стига фейк нюз
21
16
 
2
 
! Отговори
Оптимист преди 4 години
Ето, няма обезлюдяване в България . Новоприслонените 760 бежанци връщат живота на цяло голямо село
20
4
 
11
 
! Отговори
ДРУГ ХРИСТИЯНИН преди 4 години
До Християнин 21КЪСНО Е ЗА РЕАКЦИЯ БРАТКО - ВЕЧЕ НЯМА КРЪСТОНОСНИ ПОХОДИДОРИ ВЕЧЕ В СУПЕРА НЕ ПРОДАВАТ ЗАКЛЮЧВАЩИ СЕ ДАМСКИ ЧОРАПОГАЩИ, КАКТО Е БИЛО ЕДНО ВРЕМЕ-ТЕГЛИШ КЛЮЧА И ЗАМИНАВАШ СРЕЩУ НЕВЕРНИЦИТЕА СЕГА-ТЯ СТАНА ЕДНА-НЕ Е ЗА ГОВОРЕНЕ..НА ГЛАВИТЕ ДА НИ СЕ КАЧАТ ИМ РАЗРЕШИХА БРАТКО МОЙ.НЕ ОСТАВА ДРУГО ОСВЕН ДА ТЕ ПОКАНЯ НА ЧАША РАКИЯ ДА СИ ПРИПОМНИМ СЛАВНОТО МИНАЛО,ГЕРОИЧНИТЕ ПОДВИЗИ НА ХРИСТОВИТЕ РИЦАРИ И ДА ПРОЛЕЕМ ПО ЕДНА СЪЛЗА БРАТКО МОЙ..
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз живея в Марбург,Германиа, тук вече бели хора няма. аз съм послениа и скоро ще се местя другаде .
18
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е изостанала държава, защото има прекалено много хора които имат религия, но не и вяра. Прекалено много хора таят омраза, но не и да направят нещо полезно. На всички ислямофоби им пожелавам да им се народят внучета от смесени бракове и да станат мюсюлманчета, та да видим тогава още ли ще мразят. И им пожелавам да са щастливи.
17
6
 
26
 
! Отговори
Християнин преди 4 години
Баба Ванга го е предсказала. Европа ще стане мюсюлманска. Но с волята на Христос ние можем да победим пророчеството!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15 Въъъййй братеее 60 милиона бежанци в твоя град само ние къде спим добре че Германиа е силна даржава .
15
17
 
11
 
! Отговори
Християнин преди 4 години
В момента в Германия живеят около 500 милиона бежанци по официални данни. И това само за последните 10 години. Време е да опазим христовата земя и да си върнем загубеното!
14
5
 
19
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
А герберите напират към Гърция да си видят вилите и студията.Някои бързат да ги продатат за да не ги хване регистъра,че няма толкова място в затворите.Кой как ще доказва парите за тамошните им апартаменти и вили да му мисли!