Новият император на Япония Нарухито получи властта

Той направи и първото си обръщение към нацията
1 май 2019 08:15, Анисия Иванова
23
Новият император на Япония Нарухито получи властта
Снимка: БТА

В първото си обръщение новият император на Япония Нарухито заяви, че ще изпълнява стриктно конституцията, ще дава приноса си за мира и ще изпълнява задълженията си на символ на държавата и единството на народа, предадоха световните агенции.

Нарухито направи обръщението си на церемония в императорския дворец, излъчвана пряко от националните телевизионни канали.

В церемонията участваха императрица Масако и членовете на императорското семейство, министър-председателят на Япония Шиндзо Абе и членове на кабинета му, председателите на двете камари на парламента, съдиите от върховния съд, представители на органите на местната власт и обществеността.

Облечен в смокинг, император Нарухито получи на друга церемония по-рано днес символите на монархическата власт - загънати в плат сабя и скъпоценности, всяка в отделна кутия, и държавни печати, като доказателство за възкачването му на трона, ден след като неговият баща абдикира. На тази церемония присъстваха само пълнолетни мъже от императорското семейство. Свидетели бяха брат му, сега престолонаследник - Фумихито, и чичо му принц Хитачи. Нарухито наследи трона на Хризантемата в полунощ. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
6
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
голяма работа че император Грухито е получил власт....нашия Бойкохито не е лесен....
5
7
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Хубаво щеше да е да има малко петролец в Япония и да ги гледаме как се бият помежду си монархисти и капиталисти и да се лее кръв в името на демокрацията.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък се заклевам за император на Германия.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Ми то и в Русия никой отива :)
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе защо никой не отива в СAЩ и да се зъкълне да бъде президент там временен или символ на властта нали е демокрация в САЩ.
1
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Да му е честито и да почерпи!