Защитници на човешките права се притесниха за Джулиан Асандж

Той изтърпявал "непропорционална присъда"
3 май 2019 18:05, Нели Христова
8
Защитници на човешките права се притесниха за Джулиан Асандж
Снимка: Reuters

Експерти на ООН се притесниха за Джулиан Асандж. Според защитниците на правата на човека, журналистът излежава "непропорционална присъда" от 50 седмици за нарушаване на условията на освобождаването му под гаранция във Великобритания, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Още по темата

Асандж е държан в затвора със строг режим "Белмарш", "като че ли е осъден за сериозно правонарушение", заяви работната група на ООН за произволното задържане. Според нея това "изглежда противоречи на принципите за необходимост и пропорционалност". Тя определи неспазването на условията на гаранцията като сравнително "леко нарушение".

Групата, състояща се от петима независими експерти, издаде становище през 2015 г., че Асандж е бил задържан произволно. Тогава той беше намерил убежище в еквадорското посолство в Лондон, след като не спази условията на освобождаване под гаранция, за да избегне екстрадиция в Швеция заради твърдения за изнасилване, които отрича, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
има предложение преди 4 години
предлагат се за съдии и прокурори участвали в такива нагли набеждавания до 100 000 000 години след смърта.
5
0
 
1
 
! Отговори
Арест за съдията преди 4 години
Какво наказание заслужава съдията и прокурора .Подобни нагли набеждавания обикновенно блокират рязко всякакви опити на мъже да си намерят приятелки или майки за бъдещите си деца.Блокажа е подсъзнателен включва се общочовешката охрана която подава че набедения е осъден заради нагло набеждаване за ухажване на жени..един от най важните природни процеси въведен е законно от преди 190 000 000 000 ..Да се провери Ассанж след ареста дали е изнасилван малтретиран или заразен.
4
1
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Свобода за Асандж! Демократични лицемери, хегемони, глобалистични, милитаристични, империалистични, олигархични демагози................
3
4
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
С новичок ли?
2
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 4 години
Не мина и месец след ареста и защитници на човешките права се притесниха за Джулиан Асандж.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИСЛЯ ЧЕ ВЕЧЕ Е ОТРОВЕН...