Дигиталните умения трябва да стоят в основата на образованието

Нуждите на пазара на труда се развиват в посока дигитализацията
15 май 2019 16:52, Екип на Bloomberg
6
Дигиталните умения трябва да стоят в основата на образованието
Снимка: Pixabay

Образователната система не само у нас, но и в световен мащаб изостава значително по отношение на фундаментите на нашето общество. По тази причина Джоузеф Джонг, сертифициран обучител по предприемачество от Масачузетския технологичен институт и основател на FutureHack Innovators Bootcamp, създава нови програми и методи за обучение, които да отговарят на нуждите на съвремения свят. Той коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Образователната система не се е променила от дните, когато самият аз бях ученик преди повече от 30 години. Технологиите се променят много по-бързо от системата. Дигиталните умения и предприемачеството са двете основни неща за бъдещето. Въпреки това, те не се преподават в училище“, казва Джонг.

Технологиите вече заемат място във всеки един сектор на икономиката, включително и на промишлеността. Целта е да се систематизира работата и така капацитетът да се повишава, докато хората създават и поддържат иновациите в нашето общество, смята предподавателят.

За да разберете, какви други любопитни идеи за подобряване на образованието предлага Джоузеф Джонг, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Марина Теофилова преди 4 години
А аз си мислех, че основата на обществото са културата и социалните добродетели, но явно съм изпаднала в дълбока заблуда и трябва да ме затворят в резерват за идеалисти...
4
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пълна глупост. Необходимо е приучване към полагане на усилия и развиване на въображението. Може ли да ми кажат поне едно "дигитално умение". Зад всичко дигитално стои аналоговото.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те дигиталните умения си ги имат по рождение . Липсва им възпитание ,уважение и трудолюбие на днешните УЖ по-различни деца от предишните .
2
4
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Да четат и пишат но не на умиращият български език.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо да се научат да чета и пишат, после и всичко останало