Дигиталните умения трябва да стоят в основата на образованието

Нуждите на пазара на труда се развиват в посока дигитализацията
15 май 2019 16:52, Екип на Bloomberg
6
Дигиталните умения трябва да стоят в основата на образованието
Снимка: Pixabay

Образователната система не само у нас, но и в световен мащаб изостава значително по отношение на фундаментите на нашето общество. По тази причина Джоузеф Джонг, сертифициран обучител по предприемачество от Масачузетския технологичен институт и основател на FutureHack Innovators Bootcamp, създава нови програми и методи за обучение, които да отговарят на нуждите на съвремения свят. Той коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Образователната система не се е променила от дните, когато самият аз бях ученик преди повече от 30 години. Технологиите се променят много по-бързо от системата. Дигиталните умения и предприемачеството са двете основни неща за бъдещето. Въпреки това, те не се преподават в училище“, казва Джонг.

Технологиите вече заемат място във всеки един сектор на икономиката, включително и на промишлеността. Целта е да се систематизира работата и така капацитетът да се повишава, докато хората създават и поддържат иновациите в нашето общество, смята предподавателят.

За да разберете, какви други любопитни идеи за подобряване на образованието предлага Джоузеф Джонг, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.


6
Още от Евроизбори '19
Изборите за ЕП: Как функционират и какво може да се случи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Марина Теофилова преди 1 седмица
А аз си мислех, че основата на обществото са културата и социалните добродетели, но явно съм изпаднала в дълбока заблуда и трябва да ме затворят в резерват за идеалисти...
5
0
 
4
 
! Отговори
(*_*) преди 1 седмица
Тъпоъгълни роботчета са нужни спешно! А, образованието е пропаднало до неузнаваемост.. Основата винаги е била и ще бъде лист и химикал, а дигитала идва после..
4
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 1 седмица
Пълна глупост. Необходимо е приучване към полагане на усилия и развиване на въображението. Може ли да ми кажат поне едно "дигитално умение". Зад всичко дигитално стои аналоговото.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те дигиталните умения си ги имат по рождение . Липсва им възпитание ,уважение и трудолюбие на днешните УЖ по-различни деца от предишните .
2
4
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 1 седмица
Да четат и пишат но не на умиращият български език.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо да се научат да чета и пишат, после и всичко останало