Борис Джонсън почти докосва лидерското място на Консерваторите

Бившият външен министър води във вота
14 юни 2019 05:00,
24
Борис Джонсън почти докосва лидерското място на Консерваторите
Снимка: Reuters

Бившият британски външен министър Борис Джонсън получи най-много гласове на първия кръг на изборите за нов лидер на британската Консервативна партия, предаде БТА.

В гласуването участваха 313 консервативни депутати. Джонсън, който беше лицето на официалната кампания за Брекзит на референдума през 2016 г., получи 114 гласа, следван от външния министър Джереми Хънт с 43 гласа, министъра на околната среда Майкъл Гоув с 37 гласа, бившия министър за Брекзит Доминик Рааб с 27 гласа и вътрешния министър Саджид Джавид с 23 гласа.

Още по темата
От надпреварата отпадат Андреа Ледсъм, Марк Харпър и Естър Маквей, получили съответно 11, 10 и 9 гласа.

Изискването беше на първия тур да се съберат най-малко 17 гласа.

След гласуването Джонсън благодари за получената подкрепа. "Доволен съм, че спечелих първото гласуване, но ни предстои още дълъг път", каза той.

Вторият кръг ще бъде на 18 юни. Следващи гласувания са предвидени на 19 и 20 юни. Гласуването ще продължава, докато останат двама претенденти за поста на Мей. Измежду тях ще избират всички членове на Консервативната партия (около 160 000 души) с гласуване по пощата.

Победителят ще бъде обявен в седмицата, започваща от 22 юли. Той ще бъде и следващият британски премиер.
Джонсън започна вчера официалната си кампания за лидерския пост, като обеща да изведе Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври и предупреди, че "отлагането означава поражение".

"След три години и два пропуснати крайни срока ние трябва да напуснем ЕС на 31 октомври", каза той, като добави, че "не се стреми към излизане без сделка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички да хващат пуканките и да сядат пред телевизора турската фашистка фа.шкия Джонсън в комплект с каращия на Енерджи Дринкове Тръмп ще сътворят такъв цирк че ще надминат и цирк балкански.Пък потъването на велика Британия вече не е потъване а направо пътуване към центъра на земята.Ако там има ад когато Джонсън Тръмп Путин и Ердоган се изтърсят при поръването си от покрива му от сега виждам как и дявола става емигрант и иска политическо убежище.Даже той няма да търпи гъзовете.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За първи път Англия ще има крал и халиф едновременно Джонсън нали е от турски пройзход.То това и обяснява защо толкова мрази всички европейци християни но не е експулсирал и един мюсюлмански плъх че даже и им облекчава условията за емиграция.Англия уж не иска мигранти.Но Джонсън иска просто трябва да са само ислямски.Да им живее султаната и оня гущер кралицата да купува бурката че иначе и на улицата не може за пържола да иде.
9
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
тоя напълно ще завърши мисията по потопяването на Велика Британия...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано не стане този извратеняк.Щом майка му го е кръстила БОРИС си вадете заключение какъв е.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** и бай Дончо Тръмп ще са като близнаци. Мозъчни. А русите перчеми как им тичат :))))) Англо-саксите дълбаят дъното с тези двама ypyнгeлu!
6
0
 
4
 
! Отговори
Kalisko преди 4 години
The English humour has no borders
5
1
 
4
 
! Отговори
За излизането преди 4 години
Колкото по - рано толкова по-добре за ЕС.
4
0
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
След грешката ,,Брекзит" , ингилизите се готвят да сътворят - да изберът русия котарак ! Зареждайте се с пуканки и сядайте пред телевизора , шоуто започва !
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
T.e.след 40 дни ще имат ное премиер, който за 3 месеца трябва да уреди излизането. Честито! Мей не успя за 3 години, много ми е чудно Блондин Турски какво ще направи. Освен да закопае страната още повече, друго едва ли ще свърши. Не знам на кого се ежи, че нямало да плаща 40 милиарда? Ами нали после няма къде да си препродаваш азиатските стоки. 500 милионен що годе платежоспособен пазар едва ли ще намери. Китай само това чака.
2
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
англия удари дъното с този турчин
1
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
С Тръмп ще са си лика -прилика.То между другото между САЩ и Великобритания има много общо-еврейското управление.Защо обаче евреите са се спрели точно на тия личности можем само да гадаем....Обаче евреин да се прецака-няма такъв случай!